Sivut

maanantai 6. heinäkuuta 2015

Muumimaailmassa

Käytiin viime viikon keskiviikkona Naantalissa sijaitsevassa Muumimaailmassa. Olen hieman jäljessä kesälomatouhujen blogiin päivittämisen kanssa, koska ollaan tehty viikon aikana niin paljon kaikenlaista. Nyt kuitenkin keskitytään poikien ensimmäiseen muumikokemukseen.

Lähdettiin ajelemaan Naantalia kohti aamuyhdeksän jälkeen. Pojat matkustivat hienosti ja matka tuntui menevän yllättävän nopeasti. Naantali on kaunis kaupunki, etenkin kesällä. Löydettiin perille helposti ja päätettiin kokeilla onneamme parkkipaikan saamisen suhteen ajamalla suoraan sinne mistä Muumimaailmaan vievä silta alkaa. Saimme viimeisen vapaan paikan ja olimme varsin tyytyväisiä. Parkkimaksu oli jotain kympin luokkaa kuudesta tunnista. Bussikuljetus näytti toimivan myös hyvin, sillä muumibusseja ajoi tiuhaan ohi. Meillä oli mukana sen perus hoitolaukun sisällön lisäksi vaihtovaatteet, pientä evästä, juotavaa ja aurinkorasva. Silloin oli yksi helteisimmistä päivistä, joten sadekamat pystyi jättämään huoletta kotiin.Sain blogin kautta itselleni ilmaisen pääsyn Muumimaailmaan. Aikuisilta ja yli 2-vuotiailta lapsilta sisäänpääsy maksaa portilta ostettuna 27€ (ennakkoon 26€) per henkilö. Hieman mietitytti saavatko pojat vielä tänä kesänä muumeista irti sen vertaa, että viitsii maksaa niinkin paljon. Hinta unohtui kuitenkin sillä sekunnilla, kun näin meidän muumifanit halaamassa Muumimammaa ja koputtelemassa muumitalon oveen. Jimi ja Theo olivat täynnä riemua ja nauttivat päivästä silminnähden. Se on tärkeintä. Muumimaailmassa on vaikka mitä nähtävää ja siellä vierähtää helposti koko päivä. Miljöö on mieletön ja hellepäivän ansiosta me käytiin myös viereisellä hiekkarannalla vilvottelemassa. Ison plussan annan siististä ja selkeästä ympäristöstä, useista lastenhoitohuoneista ja ruokapaikoista. Ruoan suhteen oli mistä valita ja me päädyttiin kotiruokaa tarjoavaan buffet-paikkaan. Siellä oli monipuolinen tarjonta ja vielä erikseen allergiaruoka.

Me ei kierretty tällä kertaa ihan jokaista kolkkaa, mutta varmasti ensi kesän reissulla nähdään taas enemmän. Viihdyttiin mainiosti ja olen iloinen, että pojat pääsivät näkemään Muumimaailman jo tänä kesänä. Se oli sen arvoista!
  
Oletteko te käyneet/menossa Muumimaailmaan tänä kesänä?         

4 kommenttia:

 1. oi ihana reissu teillä! Oot kyllä super hehkeä mama <3

  Me ollaan menossa tässä loppukesällä myös muumimaahan, toivotaan, ettei tule esteitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Emmi! :) Toivottavasti pääsette käymään siellä, oli tosi kiva paikka! :)

   Poista
 2. Me mennään kahden viikon päästä :) Hui on kyllä aika suolainen hinta, mutta eiköhän muumifanin ilme ole kyllä sen arvoinen :) -miljama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on! :) Toivottavasti teillä on onnistunut reissu, pitäkää hauskaa! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3