Sivut

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Skidit -risteily Silja Symphonylla

kaupallinen yhteistyö Tallink Silja:n kanssa

Me päästiin mukaan ensimmäiselle koskaan järjestetylle Skidit -risteilylle 21.-23.3.2016.
Oltiin todella innoissamme matkasta, erityisesti koska se oli meidän perheen ensimmäinen yhteinen risteily. Skidit -risteilyjä järjestetään Silja Linen laivoilla kevään aikana vielä kaksi ja niiden ideoinnista ja toteutuksesta vastaa Skidit Festareista tuttu toimija. Risteilyt tarjoavat perheille irtiottoa arjesta ja hauskaa tekemistä lapsille. Sitä se juuri oli meille!       

Pakattiin mukaan mahdollisimman vähän tavaraa ja saatiin kaikki mahtumaan yhteen vetolaukkuun. Se helpotti julkisilla liikkumista, kun pojat istuivat rattaissa ja meillä oli vain yksi iso laukku mukana. Heti alkumetreillä tuli ongelmia satamaan pääsemisessä, kun odottamamme ratikka oli vanhanmallinen eikä saatu rattaita sisään. Sama muuten toistui palatessamme ja jouduimme jättämään välistä kolme ratikkaa sen takia, argh. Ehdittiin kaikesta huolimatta hyvin laivaan ja siinä vaiheessa tajusin lastenristeilyn varjopuolen: se vaunujen määrä! Väkeä oli paljon ja niin oli myös vaunuja. Onneksi ruuhkaisuus ja alun ahtaus katosi pikkuhiljaa laivaan pääsyn myötä. Me pidettiin rattaat hytissä ja otettiin ne mukaan vain maihin mennessämme.


Meillä oli neljän hengen A-hytti merinäköalalla ja oli ihanaa nähdä ulos merelle. Siirrettiin alasängyt parisängyksi ja nukuttiin kaikki siinä yhdessä. Jännitin ehkä eniten juurikin nukkumista ja miten se onnistuu. Ei olla koskaan oltu perhepedissä nukkujia ja pojat tarvitsevat omaa tilaa nukahtaakseen, mutta kaikki meni paremmin kuin osasin kuvitella. Pojat nukahtivat hetkessä ja nukkuivat molemmat yöt hienosti. Toinen mietityttänyt seikka oli poikien jääkaappisäilytyksen vaativa antibiootti. Löydettiin ratkaisu heti laivan infossa, sillä he ottivat lääkkeen säilytykseen heidän jääkaappiinsa. Kävimme infossa aina ottamassa lääkkeen ja annoimme takaisin. Huippua palvelua!   

Risteilyohjelmaan kuului naamiaisteemalla muun muassa paraati, satuseikkailu, "workshop", iltasatu ja disko. Pojat ihastuivat Silja Landin leikkipaikkaan niin kovin, että vietettiin siellä paljon aikaa. Osallistuttiin kuitenkin mukaan paraatiin ja hohtodiskoon. Iltasatu oli meille hieman liian myöhäiseen aikaan. Laivalla bongailtiin Harri Hyljettä, johon Jimi ja Theo rakastuivat. Siellä oli liikkeellä myös merirosvoja ja Frozeneita ja Jimi näki myös idolinsa "spindelmannen" eli hämähäkkimiehen.  
  


Kävin useamman kerran ihastelemassa Tax Freetä, joka oli iso ja monipuolinen. Siellä oli erikseen kosmetiikkapuoli, jota kiersin aika pitkään. Victoria's Secretillä oli oma osastonsa ja se oli niin kutsuvan näköinen, että teki mieli ostaa jotain, vaikken tarvinnutkaan sieltä mitään. Tax Free näytti ylelliseltä ja palvelu oli ystävällistä. Kävin kaikissa laivan liikkeissä ja erityisesti muutamia sisustusjuttuja myyvä liike pääsi suosiooni. Vähän jäi harmittamaan, etten ostanut Pidä Ruotsi siistinä II -muumimukia, se on niin hieno!  Päivästä Tukholmassa tulossa myös juttua, stay tuned!      


Kiitos Tallink Siljalle, meillä oli todella hauska ja ikimuistoinen risteily! 

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva fiilistellä tuota lukiessa. Meidän pitäisi lähiaikoina taas pitkästä aikaa mennä laivalle =) Jäin blogisi lukijaksi! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Katri! :) Risteilyllä oli niin kivaa, että voisin lähteä uudelleen vaikka heti! Hyvää risteilyä, sitten kun menette! :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3