Sivut

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kerrostalokaksiosta rivitalokolmioon

Asuttiin poikien syntyessä kerrostalokaksiossa, jossa oli neliöitä 58. Iso keittiö, makuuhuone, yhdistetty wc-kylpyhuone, olohuone ja lasitettu parveke. Se tuntui silloin ihan sopivalta, vaikka olisihan se ollut ihana saada sisustaa vauvoille oma huone. Makuuhuoneeseen mahtui kuin sentilleen meidän 120cm leveä sänky, kampauspöytä ja kaksi pinnasänkyä. Olohuone täyttyi pikkuhiljaa sittereillä, leikkimatolla, vauvakeinuilla, leluilla jne. Parhaimmillaan meillä taisi olla kolme sitteriä (yksi tärinällä), kaksi keinua ja leikkimatto. Se oli silloin, kun yöitkuisuus oli pahimmillaan ja kokeiltiin kaikkea mahdollista. Meidän kotia kutsuttiinkin vauvojen huvipuistoksi, hah.

ylläolevat kuvat kaksiosta 2013-2014 

Kaksio tuntui sopivalta siihen asti, kunnes vauvat lähtivät liikkeelle. Siinä vaiheessa alkoi kaivata lisää tilaa. Ärsytti myös ainainen hissiin änkeminen tuplien kanssa, vaunujen säilyttäminen eteisessä ahtauttamassa entisestään kapeaa väylää ja niukka kaappitila. Viimeiset pari kuukautta kaksiossa nukuttiin Jessen kanssa olohuoneessa. Koitettiin saada pojat nukkumaan paremmin ja päädyttiin siihen ratkaisuun. Meille olohuoneessa nukkuminen ei ollut ongelma enkä koskaan häiriintynyt, vaikka yleensä menin nukkumaan ennen Jesseä. Tilan takia ei kuitenkaan haluttu meidän sänkyä olohuoneeseen ennen kuin ei ollut enää muuta mahdollisuutta.

Laitettiin kaksio myyntiin loppukeväästä 2014 ja se saatiin myytyä parissa kuukaudessa. Etsittiin kolmiota tai neliötä, mutta meidän haluamalla alueella realistinen oli kolmio. Jätettiin tarjous kerrostalokolmiosta, mutta onneksi sitä ei hyväksytty. Käytiin katsomassa yhtä 83 neliön rivitalon päätyasuntoa asenteella "kunhan käydään, kun ollaan tässä vieressä, onhan se aika kallis" ja se oli ihana. Tiedättekö sen fiiliksen, kun tuntee tulevansa kotiin? Sellainen tunne siellä tuli. Jätettiin tarjous seuraavana päivänä ja se hyväksyttiin. Muutettiin Jimin ja Theon 1-vuotissynttäreiden jälkeen ja saatiin nauttia loppukesästä uudessa kodissa.

allaolevat kuvat nykyisestä kolmiostamme, otettu pian muuttamisen jälkeen
 Vuoden ikäiset ekoja päiviä uudessa kodissa <3 

Kaksiosta kolmioon muuttaessamme tila tuntui alkuun ihan uskomattomalta. Oli hassua asua kahdessa kerroksessa. Oma varasto, vaatehuone, lukuisat säilytysmahdollisuudet, oma sauna ja takapiha. Nykyisessä kodissamme on tilaa leikkiä olohuoneessa, sain tehdä oman valtakuntani vaatehuoneeseen, päästiin sisustamaan lastenhuone ja voidaan grillata ja touhuta omalla takapihalla. Olen todella onnellinen, että päästiin muuttamaan isompaan asuntoon ennen poikien taaperoikää, koska nyt on tilaa temmeltää ja vaunujen lisäksi löytyy Stigoja, potkupyörät jne., joiden säilytys omassa varastossa tuntuu luksukselta verrattuna kerrostalon säilytysmahdollisuuksiin. Ollaan tultu siihen tulokseen, että ollaan ehdottomasti rivitaloasujia eikä meidän toivottavasti enää tarvitse muuttaa kerrostaloon (tai ehkä sitten joskus eläkepäivillä..). Kaksiossa olisi pärjännyt, mutta juuri näin on hyvä. Täällä on koti!

Miten te asutte?     

8 kommenttia:

 1. Nyt asutaan kerrostalo kolmiossa ja haaveena olisi muuttaa lähiaikoina rivitalon, missä olisi oma piha ja sauna ja kodinhoitohuone jakaja :D Mäkään en oo kerrostaloasuja, mutta tässä elämäntilanteessa se on ehkä fiksuin vaihtoehto. (Kerrostalokolmio on toivottavasti helpompi myydä kuin rivarineliö)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! :D Mä olen myös jo suunnitellut mitä meidän loppuelämän kodissa tulee olemaan, koska sitä tämä meidän nykyinen ei kuitenkaan ole. Toivottavasti saatte myytyä ja löydätte teidän unelmakodin! :)

   Poista
 2. Oih, eksyin tänne ensimmäistä kertaa. Mutta vau kaksosten kanssa kaksiossa! Nostan hattua :) me muutettiin 56neliön kaksioon juuri ennen kuin vauva syntyi, sitten muutettiin 65neliön kaksioon kun neiti täytti vuoden ja nyt meillä on toinen tulossa heinäkuussa ja isompi asunto etsinnässä. Kahden lapsen kanssa ajatus lastenhuoneesta tuntuu pakolliselta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kiitos :D Tilaa alkoi kaivata kunnolla vasta vauvavuoden jälkeen. Nyt en osaisi enää kuvitellakaan, että asuttaisiin niin ahtaasti. Lastenhuone on ehdoton must!

   Toivottavasti löydätte pian teille sopivan asunnon, onnea uudesta tulokkaasta jo etukäteen :)

   Poista
 3. Me asutaan omakotitalossa, jossa on kolme makuuhuonetta ja iso olohuone. Nyt remontoidaan keittiötä avarammaksi. Meille tämä on nyt hyvä mutta haaveilen isommasta, jotta lapsille olisi tarvittaessa omat huoneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! :) Ymmärrän toisaalta, että jossain vaiheessa varmaan kaipaa omaa rauhaa itse kukin :)

   Poista
 4. Meillä on tällä hetkellä sama tilanne mikä teillä aikoinaan. Pojat on pian 10kk vanhoja ja asutoon 50 neliöisessä kaksiossa :D Hieman alkaa säilytystila loppua kesken. Onneksemme kuitenkin muutetaan kahden viikon päästä kaksikerroksiseen rivari kolmioon, en malta odottaa että pääsen sisustamaan ja saadaan enemmän tilaa :)

  Onko teillä makuuhuoneet yläkerrassa? Mietin tässä vaan, että kannanko nuo poikaset vuorotellen alakertaan, kun aamupalalle mennään? Ei taida olla muuta vaihtoehtoa :D Lapsiportit pitää kyllä hankkia heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onnea uuteen kotiin! :) Se tilantuntu on uskomatonta, kun pääsee pois kaksiosta :D Meillä on makkarit yläkerrassa. Kannoin molemmat alas jonkin aikaa ennen kuin alkoivat itse treenata portaissa kulkemista.

   Poista

Kiitos kommentista! <3