Sivut

keskiviikko 8. elokuuta 2018

Arki kaksiviikkoisen vauvan kanssa

 
Vauva on 2,5 viikkoa vanha. Ollaan pikkuhiljaa löydetty omat rutiinimme ja tapamme toimia. Arki kolmen lapsen kanssa tuntuu helpommalta kuin mitä ajateltiin molempien vanhempien ollessa paikalla. Yksin kolmen lapsen kanssa on vähän haastavampaa, mutta osattiin odottaa sitä. Suurimmat haasteet on siinä, ettei vauvalla ole vielä minkäänlaista rytmiä päiväsaikaan, hän saattaa olla pitkiä aikoja rinnalla ja Theolle ja Jimille on kuitenkin saatava ulkoilua ja muuta tekemistä päivään. Uskon, että ajan kanssa helpottaa, kun vauvallekin muodostuu päivärytmi jne., joten yritän ajatella, että aikansa kutakin. Nyt mennään näin, tehdään parhaamme ja nautitaan tästä ajasta. Jimi ja Theo ovat olleet kärsivällisiä ja auttavat edelleen hienosti vauvan hoidossa. He ovat tosin kesän aikana löytäneet myös painimisen ilon, he kinastelevat vähän väliä ja desibelit nousee korvia vihloviksi...      

Iltaisin toinen meistä nukuttaa pojat ja sillä aikaa toinen on vauvan kanssa ja tekee hänelle iltapesut. Vauva nukahtaa yöunille yleensä klo 21-22 välillä. Yöt on menneet helposti, koska hän jatkaa uniaan heti syötyään. Hän on nyt useampana yönä herännyt syömään klo 02 ja 08 jatkaen uniaan aamukymmeneen asti. Vauva on perustyytyväinen ja ihana. Toisinaan vatsaan kertyy ilmaa, jolloin vauva vääntelehtii, vaikeroi ja kelpuuttaa vain sylin. Imetys sujuu hyvin ja olen iloinen siitä, että vauva kasvaa hyvin pelkällä rintamaidolla. Imetyskerrat riippuu ihan päivästä, toisinaan vauva tuntuu olevan koko päivän rinnalla ja toisinaan välit on useamman tunnin mittaisia.  

     
Jesse palasi maanantaina töihin ja ensimmäinen päivä yksin lasten kanssa meni leppoisasti. Vauva nukkui hyvin, joten pystyin leikkimään poikien kanssa, käytiin puistossa ja kaupassa ja saatiin naapuri meille kahville. Paljon päivän fiiliksestä riippuu siitä miten vauva nukkuu päivällä, onko vatsavaivoja ja millä tuulella pojat ovat. Huonommistakin hetkistä huolimatta tämä on ainutlaatuista aikaa ja nautin saada olla äitiyslomalla.         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3