Sivut

perjantai 24. elokuuta 2018

Kuluneen viikon kuulumisia


Taas on viikko mennyt ja vauvalle on tullut viisi viikkoa ikää. Ollaan pärjätty päivät hyvin nelistään, mutta perjantai ja viikonloppu on enemmän kuin tervetulleita. Yksi äitiysloman hyvistä puolista on se, että meillä on nyt kaikki viikonloput yhteistä aikaa. Vuorotyön jälkeen se tuntuu luksukselta!

Parina päivänä Jimi on kukkunut hereillä jo kuuden jälkeen Jessen lähtiessä töihin ja silloin on päivät tuntuneet pitkiltä. Yleensä pojat heräävät yhdeksän aikaan, jolloin itsekin jaksaa ihan eri tavalla. Vauvan tultua meidän päivärytmi on muuttunut niin, että ollaan yleensä aamupäivä kotona ja ulkoillaan vasta lounaan jälkeen. Aamupäivä katoaa niin nopeasti, että ehditään ulkoilla kauemmin lounaan jälkeen. Tykkään meidän kiireettömistä aamuista. Toisinaan on sovittuna esimerkiksi leikkitreffit aamupäivälle, jolloin mennään sillä aikataululla.


Vauva on edelleen rauhallinen ja perustyytyväinen. Hän nukkuu öisin hyvin ja herättää tuhisemalla ollessaan nälkäinen. Herätyksiä on 1-2 yössä eli me nukutaan todella hyvin. Loppuraskaudessa nukuin 1,5 kuukautta noin tunnin pätkissä, joten nyt muutama herätys yössä ei tunnu missään. Päivisin hän syö noin kolmen tunnin välein ja nukkuu suurimman osan muusta ajasta. Kävin kampaajalla toissapäivänä vauva mukanani ja hän nukkui tyytyväisenä koko sen ajan.  Mukava seuralainen.

Jimi ja Theo ovat pitäneet minut kiireisenä. Heillä riittää vauhtia ja he keksivät kaikenlaista keskenään - niin hyvässä kuin pahassa. Päivästä riippuen he ovat joko jatkuvasti toistensa kimpussa tai tulevat hyvin juttuun ja tekevät jotain kivaa yhdessä. Välillä he leikkivät yksinään, mutta useimmiten heillä on yhteiset leikit. Ensi viikko on heidän viimeinen lomaviikkonsa, jonka jälkeen alkaa dagis. Ensi viikolle on vielä kivoja juttuja, kuten dagiskaverin synttärijuhlat, uusien reppujen ostaminen, leikkitreffit ja toisen pojan neuvolakäynti. Ensin kuitenkin nautitaan viikonlopusta.       

Ihanaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Blogisi on oikea hyvän mielen blogi, kiitos siitä <3 ja teidän lapset ovat niin suloisia! Oli onni että löysin kesäkuussa takaisin blogiisi parin vuoden tauon jälkeen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3