Sivut

keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Ihotautilääkärille lapsen kanssa

Ellenillä on ollut jo yli vuoden ihottumaa poskessa. Vain toisessa poskessa tietyllä alueella, johon ei auta mikään. Kortisonivoide lievittää hetkittäin pahinta punoitusta ja kutinaa, kunnes se taas ärtyy. 

Ihottuman takia on käyty muutaman kerran terveyskeskuksessa lääkärillä. Diagnoosina on ekseema ja hoitona kortisonikuuri ja perusvoide. 

Kuvat vuoden takaa

Ollaan ajan mittaan kokeiltu lukuisia eri voiteita, mutta mistään ei ole kunnollista apua. Ihottuma on levinnyt pikkuhiljaa ympäri kehoa ja Ellen raapii itseään erityisesti öisin ja se häiritsee yöunia. 

Ihottumaa on kaikkialla, mutta erityisesti polvitaipeissa ja käsissä. Iho on välillä niin huonossa kunnossa, että se näyttää tulehtuneelta. Dagiksessa on myös oltu asiasta huolissaan. 

En tiedä onko kyse atooppisesta ihottumasta vai kenties allergiasta. Meillä on varovainen allergiaepäily, koska ihottuma selvästi "elää" maidon käytön mukaan  ja pojilla oli paljon allergioita pienenä. Toivon, ettei kyse ole allergiasta. 

                                                        Poski parhaassa kunnossa

Varasin ajan lasten ihotautilääkärille Pikkujättiin. Haluaisin kovasti saada diagnoosin Ellenin iho-ongelmiin ja oikean hoitotavan oireille. Säälittää, kun hän kutisee niin paljon ja itkee joka kerta rasvaa laitettaessa. Herään öisin monta kertaa, kun hän raapii itseään... 

Ensi perjantaina ollaan ehkä vähän viisaampia lääkärikäynnin jälkeen!

4 kommenttia:

 1. Hei! Haastan sinut hymy huulille - haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille - haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.

  Toivottavasti otat haasteen vastaan!

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Heippa! Oli diagnoosi sitten lopulta mikä tahansa, suosittelen kokeilemaan apteekista Avenen XeraCalm AD -sarjan voiteita. Itselläni on kutiseva, atooppinen iho, joka tulehtuu ajoittain raapimisen takia. Ongelma loppui välittömösti XeraCalmin kanssa. Enkä edusta Avenea mitenkään, yksityishenkilönä vain vinkkaan. 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos vinkistä! :) Just tämä on parasta, kun saa vinkkejä muilta, joilla ollut samaa vaivaa! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3