Sivut

keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

"Kumpi sä oot?" #vainkaksosjutut

Ensimmäinen kouluvuosi on lopuillaan ja kaikki on sujunut paremmin kuin odotin. Pojat menivät eri luokille, osittain muiden suosituksesta ja osittain omasta toiveestaan. 

Luokat tekevät paljon yhteistyötä ja pojat kuuluvat samaan lukukerhoon, joten näkevät toisiaan monesti päivän aikana. 

Koulukuulumisia pohtiessani tuli mieleen kaverisuhteet, minä-kuvan muodostuminen ja yleisesti kaksosuuden mahdolliset vaikutukset.

2v. & 7v.

Koulussa pojilla on paljon yhteisiä kavereita, mutta nyt on alkanut tulla myös omia kavereita. Moni kavereista kysyy "kumpi sä oot", mikä on alkanut tuntua pojista ärsyttävältä. Sitä on tapahtunut oikeastaan jo päiväkodista lähtien, mutta vasta nyt pojat ovat itse alkaneet reagoida siihen. 

Heidän mielestä on ihan outoa, että jollekin se voi olla epäselvää. "Eihän kukaan kysele siskoltakaan kuka sä oot". Pakko mainita tässä välissä, että Ellen erottaa pojat toisistaan. Se vaikuttaa jotenkin hassulta, koska pojat ovat omastakin mielestä samannäköisiä, mutta häneltä nimet tulevat aina topakasti.

Ollaan puhuttu kaksosuudesta ja yhdennäköisyydestä ja miten he kaikesta huolimatta ovat yksilöitä, omanlaisiaan persoonia. 

Pojille on tullut selkeät, eri mieltymykset vaatteisiin ja he mielellään korostavat toisesta poikkeavaa pukeutumista. Meillä on edelleen joitain vaatteita kaksin kappalein, mutta ne on useimmiten käytössä eri päivinä. 

Pojat itse ovat alkaneet tuoda omaa itseään enemmän esille. Aiemmin he ovat kulkeneet tiukasti yhdessä, tehneet samoja asioita ja heidät on voitu herkemmin "niputtaa" yhteen. 

Nyt heillä on selkeästi jonkilainen itsenäistymisvaihe menossa. Edelleen he toki ovat toistensa parhaita ystäviä, mutta hakevat omia paikkojaan kaveripiirissä.    

Loppuun vielä muutama meidän perheen #vainkaksosjutut :

Toinen kaksosista on sairaana ja joutuu ottamaan särkylääkettä. Toinen tulee ja vaatii myös itselleen lääkettä, koska toinen sai. 

"Jos ei hän tule kouluun, niin mäkään en voi mennä". 

Meidän kaksospojilla on vahva yhteys. Se on aina kaksi vastaan yksi, jos otat yhteen toisen kanssa. Yhdelle sanot asiasta ja molemmat marssivat kovaäänisesti yläkertaan ja jupisevat jotain.

Kivaa päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3