Sivut

perjantai 15. marraskuuta 2013

Hoitolaukun sisältö

Meillä hoitolaukkuna toimii tavallinen nahkainen käsilaukku.

Sitä täydellistä hoitolaukkua ei ole vielä tullut vastaan, joten tavislaukku hoitaa hoitolaukun virkaa sillä aikaa. En tosin ole vieläkään ihan varma millaisen hoitolaukun haluaisin. Ennen poikien syntymää olin ihan varma, ettei meille tule esim.vaunujen "omaa" hoitolaukkua. Halusin jotain Storksakin kaltaista, mutta nyt sillä ei olekaan enää niin väliä.

Hyvin on pärjätty tavallisella laukulla, mutta kieltämättä välillä ärsyttää, kun

a) laukkua joutuu pitämään tavarakorissa (hihna ei riitä, että voisi roikkua työntöaisassa) eli sieltä pitää sitten kaivaa jos jotain tarvitsee 
b) laukusta ei löydä mitään ilman massiivista tonkimista. Laukussa ei ole erillisiä taskuja ja lokeroita vaan kaikki on hujan hajan.

Meidän hoitolaukku sisältää: vaippoja, vaipanvaihtoalustan, yhdet vaihtovaatteet molemmille, kosteuspyyhkeitä, peppupyyhkeitä, käsidesin, 2 harsoa, korviketta, 2 tuttipulloa, maidonsakeuttajaa, suolaliuostippoja, refluksilääkkeet, liivinsuojia, 2 lelua. 


Loppupeleissä aika vähän tavaraa huomioonottaen, että vauvoja on kaksi. Näillä on pärjätty eikä ikinä ole puuttunut mitään. Välillä mukana kulkee myös 2 lusikkaa ja piltti. 

Omat tavarani (puhelin, lompakko, kalenteri, huulirasva, huulipuna, purkkaa, avaimet, ponnari) on erillisessä pikkulaukussa, jotta löydän kaiken helposti ja nopeasti.  

Mitä teillä kulkee mukana hoitolaukussa? 
Millainen hoitolaukku?  xxxx
 
/ Pahoittelut huonoista kuvista, miten aikaisin ulkona oikein pimenee..?

16 kommenttia:

 1. Meillä on BabyOnon Exclusive hoitolaukku. On meidän tarpeisiin tarpeeksi suuri ja sisältää vielä erillisen hoitoalustan ja thermopussin tuttipullolle. Hoitolaukussa pääasiassa kulkee mukana 2 x harsot, molemmille pienet pyllypyyhkeet, vaihtovaatteet molemmille, vaihtovaippoja, pyllypyyhkeitä, rasvaa, korviketta, tuttipullot x 2, yksi tai kaksi vilttiä. Sivutaskussa sitten mukana kulkee omat tavarat, lompakko, avaimet, huulirasva, puhelin, käsirasva ja mitä milloinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näinkin teidän hoitiksen yhdessä postauksessa! Oon itse katsonut samaa, tosin sinimustana :) Vaikuttaa hyvältä!

   Poista
 2. Mä ostin vaan uuden käsilaukun, johon kaikki tavarat mahtuu. En tykkää siitä, että laukku oikein huutaa, että mulla on nyt vauva ja kuljetan sen tavaroita tässä. Mun laukussa kulkee pari tuttipulloa ja pari tetraa korviketta, pari harsoa, vaippoja, vaihtovaatteita, lelu tai kaks, pieni viltti, hoitolasta, kosteuspyyhkeitä pehvalleja käsille, kamera, ipad, puhelin, lompakko, purkkaa, bebanthen, avaimet, pinnejä ja ponnareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten, mihin käytät käsidesiä? Tai niinku miks? Vähän urpo kysymys, mutta käytätkö sitä ennen ku kosket poikiin jne? Kysyn siks, kun ite vierastan käsidesiä ihan sikana. Tai liikaa hygieenisyyttä ylipäätään. Pitääkö keskosia syntyneiden kanssa olla tarkempi tollasissa jutuissa? Todella urpoja kysymyksiä tosissaan, mut tuli vaan mieleen :D

   http://dendendownunder.blogspot.fi

   Poista
  2. Olin ihan samaa mieltä aikaisemmin, mutta nyt käsilaukkua hoitolaukkuna käyttäneenä oon pyörtynyt ajatukseen ihan hoitolaukusta. Tai sitten edes vähän monitaskuisemmasta käsilaukusta ;)

   Joo keskosaikana oli tosi tarkkaa. Käsidesi jäi päälle varmaan siitä sairaala-ajasta. Enää en käytä sitä muuten kuin jos en vaikka reissussa pääse pesemään käsiä :) Eikä mitään urpoja, aina saa kysyä! :)

   Poista
 3. Mulla toimi kaksosten kanssa hoitolaukkuna Marimekon sellainen isompi olkalaukku (onko se nyt sitten Arkkitehti?), aivan mainio, koska taskuja on aika paljon (ja sitten saa koko ajan ihmetellä, mihin taskuun on minkäkin härpäkkeen laittanut :D ) ja hihna riitti tuplavaunujen aisaankin. Ja se on muuten edelleen tuolla eteisen hyllyllä lähtövalmiudessa, vaikka ei olla kesän puistoruokailureissujen jälkeen taidettu käyttää kertaakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah joo tiedän sen. Moni käyttää Marimekon sitä perusolkalaukkua hoitiksena. Oho, en olis uskonut, että siinä riittää hihna! :)

   Poista
 4. Mulla toimii tällä hetkellä henkkamaukan iso keinonahka laukku, jossa kaikki kans hujanhajan... Siellä on päivästä riippuen monta vaippaa (5kpl ainakin), vaihtovaitteet, muovikassi vaihtovaatteille, kosteuspyyhkeitä, pyllypyyhe/harsoliina, maissinaksuja, ksylitolipastilleja ja usein myös ruoka. Mun tavarat on myös samassa laukussa eli kalenteri, huulirasva, kukkaro, omat hygieniatarvikkeet, kännykkä ja avaimet. Mulla on hoitolaukku, mutta se ei oo jotenkin käytännöllinen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Mä oon ihan kyllästynyt, kun kaikki on sekaisin... :/ Pitäisi nyt vaan löytää joku hyvä laukku. Juuri sitä käytännöllisyyttä haen :) aikaisemmin tärkeämpää taisi olla se ulkonäkö :D ...

   Poista
 5. Meillä on kolmen lapsen kanssa (kaksoset 2,5kk ja esikoinen 1v10kk) Emmaljungan nahkainen hoitolaukku. Tämä siis käytössä kun ollaan autolla liikkeellä. Talven tullen siirrytään Haglofsin reppuun, luultavasti ;)
  Meillä on laukussa minien vaipat ja esikoiselle vaippa x2. Harsoja, puhdistuspyyhkeet, ruokalappu, tuttipullo x2, Nania, liivisuojat ja reissusta riippuen esikoiselle purkkiruoka. Tulevaisuudessa kaksosillekin ruokaa ja lusikat. Kuulostaa ehkä paljolta, muttei loppupeleissä ole kuitenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkennetaan vielä, että nahkainen laukku kulkee mukana nytkin kun ollaan vaunuilla liikkeessä.. mutta tosiaan talven tullen siirryttäneen reppuun..

   Poista
  2. Ei kuulosta paljolta, aika sama meilläkin matkassa :) Just kaikki tarpeellinen. Ihan mielenkiinnosta, minkä takia siirrytte reppuun talvella? :) Ootko tykännyt Emmaljungan hoitolaukusta?

   Poista
 6. Meillä on vaunujen mukana tullut laukku ja siellä on aina: vaippoja, kosteuspyyhkeitä, harso, pyyhe, matkasyöttötuoli, vaipanvaihtoalusta, vaatteita. Sit aina kun lähdetään niin lisään sinne ruokaa ja juomaa tarpeiden mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Aika sama perusvarustus siis teilläkin :) Mäkin lisään ruoat lähtiessä vasta!

   Poista
 7. mihin tarvii maidonsakeuttajaa? siis varmaan sakeutat maitoa, mut miksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me sakeutetaan poikien maito aina, koska pojilla on refluksi. Sakeuttaminen tekee maidosta "paksumpaa" eikä se nouse takas ylös niin helposti :) Siitä on ollut iso apu eikä pärjätä ilman tällä hetkellä!

   Poista

Kiitos kommentista! <3