Sivut

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Hälytystila aktivoitu

Ma-ti välinen yö. Voi luoja. 

Kaikki alkoi, kun olin Tepin kanssa hakemassa Jesseä ja Jimppaa peli-illasta "laatuaikaa"-illan päätteeksi. Ihmettelin, kun autolle tulo kesti niin kauan. Eikä ihme, kun Jimillä oli pitkästä aikaa tullut kunnon refluksikohtaus. Lopulta, kun Jimi saatiin kaukaloon ja autoon, mentiin kotiin vauhdilla. Kohtaus senkun jatkui ja jatkui.

Jimillä ei ollut ollenkaan hyvä missään muualla kuin sylissä. Sylissä ollessakin piti koko ajan olla liikkeessä. Hengitys oli oudon kuuloista ja vaivalloista. Jos Jimin laski niin pikkuinen alkoi heti haukkoa henkeä ja suusta tuli maitovaahtoa. Ensimmäistä kertaa yhden pojan hoitoon tarvittiin meidät molemmat. Theo-raukka joutui tulemaan vaan "siinä sivussa".

Onneksi Theo nukahti heti iltamaidon jälkeen ja nukkui hyvin, vaikka veikka itkeskeli ja piti aika kovaa ääntä. Kohtaus oli jatkunut aaltoilevana jo 3 tuntia ja alettiin jo olla tosi huolissamme. Huolta lisäsi se, että Jimi puklasi isosti kaksi kertaa, mitä ei ole tehnyt sitten ensimmäisten elinviikkojensa.
Jimppa oli hereillä ollessaan kuitenkin tosi hymyileväinen ja oma itsensä, joten sen puolesta pystyttiin hieman rauhoittumaan. Jesse kanniskeli Jimiä, kun mä tein iltapalaa. En kuitenkaan saanut syötyä mitään, koska tuntui niin pahalta Jimin puolesta. Pala oli kurkussa. Harmitti ja olo oli lohduton myös sen takia, kun luultiin jo refluksin olevan hallinnassa. Tuleeko tälle ikinä loppua? (tiedän, että tulee, mutta tällä hetkellä ei tunnu siltä..) Vihaan sitä, kun toista ei pysty mitenkään auttamaan. Jos vaan voisin niin ottaisin itselleni kaiken sen kivun, mitä Jimillä oli/on. Jatkuva huoli lapsesta on ihan kamalaa ja se, kun ei varmaksi tiedä mikä lapsella on.

Kohtaus oli alkanut iltakasin aikaan ja puolilta öin soitettiin terveysneuvontaan. Sieltä käskettiin kiireellä päivystykseen. Nieleskelin kyyneliä puhelun lopussa ja itkien aloin pakkaamaan tavaroita. Olin ihan sekaisin mitä pitää ottaa mukaan ja miten saadaan helpoiten molemmat pojista mukaan - nukkuva Theo ja aika ajoin kakova Jimi. Juoksin ympäri kämppää ja heitin kassiin oleellisimmat. Varauduin siihen, että jäädään koko perheen voimin lastenosastolle.

Meillä oli tietenkin yöpaidat kaikilla päällä, Jimiä ei voinut laskea hetkeksikään alas ja Theo heräsi itkemään, kun oli jo kova nälkä. Onneksi Jesse oli tätä heikkohermoista skarpimpi ja kertoi mitä täytyy tehdä. Puin ja otin Jimin. Jesse puki ja otti Jimin. Lämmitin Theolle maidon ja laitoin laukut valmiiksi. Puin itkevän ja ihmettelevän Theon ulkopukuun ja laitoin kaukaloon. Pikkuinen nukahti onneksi sinne kyyneleet vielä valuen. Kapaloitiin Jimi monella viltillä ja laitettiin pipo päähän. Jesse otti kaukalot ja kassit ja mä kannoin Jimiä.

Onneksi matka sairaalaan oli lyhyt ja päästiin heti hoitohuoneeseen. Syötin Theon ja Jesse oli Jimin kanssa. Sairaanhoitaja teki perusjutut; alkukyselyn, mittasi kuumeen ja otti happisaturaation. Kuumetta ei ollut ja Jimi hapettuu hyvin. Onneksi.
Heti lääkärin tullessa huoneeseen Jimi oli yhtä hymyä eikä enää kakonut ja hengityskin oli jo aika hyvää. Näytettiin varmaan ylihuolehtivilta esikois(t)en vanhemmilta...
En oo ikinä nähnyt Jimin nauravan ja hymyilevän yhtä paljon. Olo huojeni heti, kun näki Jimin voinnin kohenevan. Lastenlääkäri oli sitä mieltä, että poika näyttää hyvinvoivalta ja hän on vaan oppinut uuden äänen eli sen kakomis"murinan". Murina kuulosti siltä kuin keuhkot rahisisivat ja jotain kulkisi ylösalas ruokatorvessa.   

Oltiin todella ihmeissämme ja yritettiin vielä kerrata lääkärille oireita, koska varmuudella voin sanoa, ettei sen iltaisessa kohtauksessa ollut kyse vain uuden äänen oppimisesta. 
Jimiltä imettiin vähän limaa nielusta. Keuhkot kuulostivat normaaleilta ja kaikki muukin oli kuten pitääkin. Lääkäri kuitenkin sanoi, että hassu nikotus kuuluu äänestä. Aivan kuin Jimillä olisi jatkuva hikka. Saatiin lupa kotiinlähtöön, koska akuuttia hoidontarvetta ei ole. Jos refluksi huolettaa, voidaan soittaa poikia hoitavalle lastenpolille ja pyytää kontrolliaikaa.  Lääkäri myös totesi, että toisilla refluksi on pahempi kuin toisilla ja meidän korviin se kuulosti todella vähättelevältä.

Lähdettiin kotiin ja pojat nukahtivat heti autoon. Kotona nostettiin Theo suoraan sänkyyn ja uni jatkui. Yritettiin syöttää Jimiä ja melkein puolet normimaitomäärästä menikin alas. Jimi oli aivan poikki ja nukkui sylissä, kunnes päätettiin kokeilla sitteriin laittamista. Nyt nukkuminen onnistui myös siinä. Mentiin kaikki nukkumaan 4 aikaan, mutta mä en saanut ollenkaan nukuttua, koska Jimi rohisi niin paljon ja 10 minuutin välein piti nostaa pystympään hengittämään. Olin tosi onnellinen, kun aamu tuli. Kaikki näyttää aamulla aina paremmalta. Jesse kävi töissä viemässä avaimet, mutta tuli onneksi heti takaisin.


 Mietittiin josko refluksikohtauksen takana olisi flunssa. Jimin hengitys rohisee, Jimi aivastelee, yskii välillä ja nenä on tukossa. Yleensä osa näistä oireista on liittynyt refluksikohtaukseen, mutta nyt siinä voi olla muutakin. Eilen höyryhengiteltiin, avattiin nenää suolaliuoksella ja pidettiin Jimiä koko ajan pystyasennossa. Jimi oli iloinen ja hymyili paljon ja jaksoi leikkiä leikkikaaren leluilla. Normaalia väsyneempi tosin, mutta ei mikään ihme. Eilen illalla anoppila ja mun äiti tuli illaksi ja me päästiin hetkeksi nukkumaan Jessen kanssa. Teki hyvää ja sen voimin jaksettiin viime yö.

Yö meni yllättävän hyvin. Theo nukahti taas heti maidon jälkeen. Kannettiin Jimiä hetki maidon jälkeen, mutta hyvin nukahti sitteriin mun puolelle sänkyä. Nostin Jimiä varmaan joka toinen tunti, kun ressu oli tukossa ja hengitys rohisi niin paljon. Silittely sai taas rauhoittumaan ja hengityksen tasaantumaan. Syötiin kerran yön aikana ja herättiin vasta 10. Mun sisko tuli meille jo 8.30 auttamaan poikien hoidossa. Sai odotella yksinään olohuoneessa telkkarin parissa, kun me koisattiin. Theo heräsi hymyillen, kuten yleensä ja meni tädin hoiviin. Mä tein Jimille aamupesut ja sain taas osakseni ihania hymyjä.


Päivä on mennyt hyvin. Pojat on nukkuneet jo aamupäivällä yhden samanaikaiset päiväunet ja nyt molemmat ovat jo toisilla unilla. Jimin vointi askarruttaa kuitenkin sen verran paljon, että varattiin tälle illalle käynti yksityisellä. Kysytään refluksista ja lääkäri saa selvittää onko nyt kyseessä ihan perusflunssa. Flunssaa epäilen (ja molemmat mummit myös;)), mutta hyvä käydä varmuuden vuoksi, kun refluksin takia oltiin jo suunniteltu käyvämme yksityisellä kuitenkin.  

Kuulostaako perusflunssalta?

Tänään saadaan siis toivottavasti vähän vastauksia. Postaus on vähän sekava, kun yöunet on nyt jääneet minimiin. xxxx

35 kommenttia:

 1. Voi pientä!! Toivottavasti ihan perusflunssa vain.
  Ihana kun jaksoit kirjoittaa noin tarkasti, pääsin tunnelmaan mukaan.

  Tsemppii sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi <3

   Perusflunssa pahentunein refluksioirein. Pahin on toivottavasti jo takanapäin.

   Poista
  2. No onneksi niin ettei mitään vielä pahempaa! <3

   Poista
 2. Meillä on kans refluksi Mimillä. Meillä auttoi maidonsakeuttaja ja cuplaton, lisäksi tyttö on pystyasennossa syömisten jälkeen mahdollisimman paljon.. Ja turvakaukaloa vältetään, vaikka olo ehkä sillä hetkellä helpotti, niin pidempään turvakaukalossa olo pahentaa vaivaa kun jalat painaa ruokatorvea ja näin ollen ei saa kunnolla henkeä, jolloin rupeaa nieleskelemään, kakomaan ja puklaileen. Huomattiin aina päivinä jolloin piti käydä pidempi turvakaukaloreissu, että ilta oli yhtä huutoa. :(

  Lisäksi kannattaa (ootte varmaan kokeillutkin?) Kokeilla eri korvikkeita.. pahimmat oireet tuli meillä arlan luomukorvikkeella, eikä nanitkaan sopineet. Tuuti on ainoa sopiva korvike merkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Mimiä :( Ei oo mukavaa lapselle eikä vanhemmallekaan.
   Meillä on käytössä maidonsakeuttaja ja lääkityksenä Losec Mups. Kokeiltiin Cuplatonia, mutta se aiheutti kamalaa huutoa ja selvästi masukipua. Nyt saatiin neuvo kokeilla Gavisconia. Alussa kokeiltiin muutamaa eri korviketta, mutta Nan1 sopii kaupan korvikkeista parhaiten. Yksityisellä saatiin resepti soijamaidolle, mutta katsotaan nyt aletaanko kokeilemaan, kun nyt flunssan hellityttyä on poikien refluksioireetkin taas tasoittuneet.

   Kiitos kaukalovinkistä, en oo tullut ajatelleeksi moista. Oon kuullut, että moni pitää refluksivauvaa kaukalossa, koska silloin on niin pystyssä. Me pidetään paljon sylissä ja sitterissä/keinussa. Hyvin pystyy pojat kyl olemaan lattiallakin, onneksi! Herkintä on vain just syötön jälkeen.

   Kiitos kommentista ja paljon tsemppiä teille! <3

   Poista
 3. No ei mun korvaan kyllä kuulosta normiflunssalta, mutta kai ne lääkärit tietää o.O Onhan se tietysti totta et pienillä hengenahdistusta ja kakomista tulee helpommin ku aikuisilla, niillä se refleksi kai on niin herkkä.. toivotaan että on vaan flunssaa!

  Voi pikkuista, on kyllä niin suloinen tossa unikuvassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli pääasiassa paha refluksikohtaus, mikä pitkittyi ja paheni flunssan ja limaisuuden takia :/ Nyt molemmat voivat jo paremmin...

   Kiitos <3

   Poista
 4. Tuo on kyllä ärsyttävää, kun osa lääkäreistä saa itselle hyvin vähäpätöisen olon. Osa taas on oikein hyviä ja kannustavia. Mutta hyvä, että käytte vielä yksityisellä puolella! :) minusta on ainakin parempi katsoa kuin katua, vaikka sitten tituleerattaisiin hysteeriseksi esikoisen äidiksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!! Tosi ärsyttävää.

   Samaa mieltä, pikkuisten hyvinvointi on tärkeintä :)

   Poista
 5. Toivottavasti Jimi voi jo paremmin!<3 Että tuo on ärsyttävää jos lapsi on kipeä ja sen vor lääkäriin, niin samantien nauraa kuin se kuuluisa Naantalin aurinko! Tai tottakai siis on hyvä että lapsi voi paremmin, mutta se hysteerisen äidin kuva mikä tulee siitä. Mua alkaa nolottaa aina ihan hulluna..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jimi voi jo paljon paremmin, onneksi :) No niinpä! Mennessä Jimi ei saanut kunnolla henkeä ja lähtiessä oli yhtä hymyä! No, pääasia, että vointi koheni ja kaikki oli hyvin :)

   Poista
 6. Sinun vauvasi ovat rumimpia ikinä. Oikeasti, katsotko kuvia lainkaan kun lisäät? Tuo alimmainen kuva... hyi oksennus. Miten voi olla noin rumaa oliota. Ufo? Mikä otsa.. laittaisit edes pipon päähän tai jotakin. hyihyihyi :X Säälin niiden vauvojesi tulevaisuutta kun nyt jo tollaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla aika kipee, kun tuollaisia kirjoittelet. Häpeäisit, kuinka voit pahoittaa toisten mielen näin. Lopeta!

   Poista
  2. Miten kehtaat?! Ja vielä tässä tilanteessa? Häpeäisit. Toivottavasti sinulle ei koskaan suoda yhtään lasta! Eikö nykyään omata enää yhtään käytöstapoja..?!

   Poista
  3. Veikkaan että kirjoittaja kärsii lapsettomuudesta ja näin ollen on teille kateellinen ku saitte 2 kpl kerralla! Ei kannata tollasesta välittää! Teidän pojat on niiiin hellusia!:)

   Poista
  4. Hyi häpeä. Joskus voisi miettiä mitä suustaan päästää. Pojat ovat niin suloisia ja ihania että!!!

   Poista
  5. Miksi ihmeessä lapsettomuudesta kärsivä kävisi haukkumassa muiden lapsia rumiksi? Helvetin tyhmästi ajateltu molemmilta kommentoijilta.
   Toisten lapsia rumiksi haukkuvat ovat niitä, jotka eivät ole olleet jonossa, kun järkeä on jaettu. Ennemmin epäilisin kommentoijan olevan joku kakara, jolla ei ole montaakaan vuotta vauvanukeilla leikkimisestä. Valitettavasti tuollaisille idiooteille sitten tuskin se lapsettomuuden paska arpa edes osuu, vaan todennäköisesti saa kaiken kuin tarjottimella. Joillekin vaan soisi vähän sitä elämänkouluakin, niin ei heidän tarvisi käydä kirjoittamassa potaskaa toisten lapsista (jotka ovat muuten aivan mahdottoman suloisia! <3).

   Poista
  6. minun mielestä vauvaa suloisempaa ei maanpäällä ole keksitty! KAIKKI vauvat ovat sulosia,söpöjä,ihania ym. ne ketä vauvoja/lapsia haukkuu, mädäntyköön helv.....

   Poista
  7. Kiitos teille kommenteistanne :) (lukuunottamatta ensimmäistä anonyymiä), olen kanssanne samaa mieltä. Järkyttävää, että tullaan anonyyminä haukkumaan toisten lapsia. Mielipiteitä on monia, mutta haukkuminen ei ole koskaan hyväksyttävää.
   Ihan älytön kommentti, en vaivaannu sitä tämän enempää käsittelemään.

   Poista
 7. ^ on tainnu olla pienenä kaikki lelut patterin välissä tms...?
  Toivottavasti tosiaan pienellä vain perusflunssaa kera refluksin!
  Ajattelin vaan vinkata flunssaan liittyen... hommasin meidän nyt jo vähän isommalle pienelle sellaisen pölynimuriin liitettävän BabyVac-niistäjän joka toimii tosi kivasti. Vaikka alussa sai yksin operoidessa kapaloida vauvan ja "imuroida" väkisin, niin nyt 1,5 vuotiaana antaa ottaa jo tosi kivasti kun ymmärtää että sitten tuntuu paremmalta! Ja tiedä mikä sitten johtuu mistäkin, mutta pojalla ei ole ollut vielä kertaakaan korvatulehdusta, vaikka siskot on kantaneet pöpöjä koulusta ja kerhosta! Joidenkin mielestä noi niistäjät on ihan höpöhöpöä, mutta mä ajattelen että jos pitäis itse sairastaa räkätauti ilman että sais kertaakaan niistää niin huhhuh... Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä...

   Sitä se taisi olla. Molemmat vaivat on nyt jo helpottaneet. Kiitos vinkistä, meillä on nenäfriida, joka toimii hyvin. Itse oon myös niistäjän kannattaja! Suolaliuostipat + niistäjä on toimiva yhdistelmä! :)
   Kiitos kovasti!

   Poista
 8. Ei ole kyllä rumaa nähneetkään nämä vauvat. Niin sirot ja suloiset pojat ja varsinkin Jimillä on valloittavat isot tähtisilmät :) Terkkuja kaimalle toivottaa Jimi 6kk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin on! Silmät on onneksi isiltä peritty ;) Hih, terkkuja puolivuotiaalle kaimalle :)

   Poista
 9. Minustakin äitiys on rankkaa, kun koko ajan saa olla huolissaan.
  Ja jos vauva ehtii itkeä niin että tulee kyyneliä, niin aina saa olla huolesta mykkyrällä. En osaa kuvitella miten rankkaa on olla refluksista kärsivän lapsen tai teidän tapauksessa kahden kanssa. Voimia paljon teillä.
  Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huoli on todella raastavaa. Onneksi se on hieman hellittänyt niistä keskosajoista. Kiitos Taru, hyvien päivien voimalla eletään vaikeampien aikojen läpi :)

   Poista
 10. Ei ole ano joka haukkuu tainnut lapsia nähdä ja toivon ettet lapsia saisi kun toisia kehtaat noin haukkua! Häpeä sika silmäs päästä!

  VastaaPoista
 11. Hyi sille katkeralle ja sairaalle oliolle, joka arvostelee vauvoja täällä. Ei ole enemmän mainitsemisen arvoinen. Tulkoon esiin omalla nimellään ja todennäköisesti oksettavan rumalla naamallaan. Niin törkeä kommentti, että nettipoliisiin yhteys tollasesta.

  Toivottavasti pojat voivat hyvin, voimia hoitamiseen ja ovat ihan suloisimpia vauvoja mitä olla voi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!!

   Molemmat voivat jo paremmin :) Kiitos kovasti, suloisimpia ovatkin <3

   Poista
 12. Anteeksi, en ole aiemmin seurannut blogiasi ja en nyt ehdi selata viestejä niin paljon taakse päin, että mieltäni askarruttanut asia selviäisi. Onko Jimin refluksiin syytä?
  Haluan jakaa vain oman kokemukseni osteopatiasta, vaikkei sillä välttämättä apu löydy kaikille. Omalla lapsellani on refluksi, jonka syytä ei ole sen kummemmin selvitetty, saati hoidettu. Elelin koko ajan maidonsakeuttajan turvin ja siedin rajunkin oksentelun sillä ajatuksella, että koska lapsi kasvaa suht. hyvin, ei asiasta tarvi huolestua. Tuttavani suositteli osteopatiaa refluksivaivoihin ja varasin heti ajan suositellulle osteopaatille. Lapseni on syntynyt sektiolla lievästi keskosena ja usein sektiovauvoilla on muita enemmän refluksia juuri sen vuoksi, että ne eivät ole tulleet ahtaan synnytyskanavan läpi ja rintakehän sekä pallean alueelle on saattanut jäädä jännitystiloja. Osteopaatti manipuloi jollakin tavoin rintakehää ja saa jännityksen laukeamaan. Meille osteopaatista oli iso apu jo kahdella kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa. En edes muista olenko kirjoittanut siitä tarkemmin. Molemmilla pojilla on refluksi eikä syytä ole selvitetty. Kunnallisella se yhdistettiin keskosuuteen ja siihen annettiin lääkettä sen kummemmin syytä selvittämättä. Käytiin yksityisellä, kun oireet taas paheni ja siellä veikattiin maitoallergiaa. En sitten tiedä, nyt flunssan parannuttua refluksioireetkin on helpottaneet merkittävästi. Tällä hetkellä tilanne on aika hyvä.

   Kiitos vinkistä. Meille on aiemmin suositeltu myös vyöhyketerapiaa. Täytyy vähän tarkkailla mihin suuntaan refluksi menee ja googletella osteopatiasta ja vyöhyketerapiasta. Kiitos, että jaoit kokemuksesi ja hienoa, että te saitte apua! :)

   Poista
 13. Pojillanne on ollut onni syntyä tuollaiseen rakastavaan kotiin - vaikeuksistanne huolimatta elämänenergisyys ja myönteisyys paistaa blogistasi. Olet kyllä jaksanut olla taistelijaluonne pikkuistesi puolesta. Olen seurannut blogiasi jo pidempään - itsellä rv 39 menossa ja arki pienen kanssa vielä aivan uutta ja arvoitusta. Hyvää vointia pikkuisille ja teille vanhemmille, mukavaa lähestyvää joulun aikaa!
  Turha edes kommentoida tuota anoa muuten kuin, että valitettavasti blogimaailman varjopuolena ovat tuollaiset kirjoittelijat, sairaat ihmiset tai tuulesta temmatuilla provokommenteilla elämänsisältöä hakevat, hohhoijaa.. Kenties myös kateutta kahden komean pikkupojan kaunista äitiä kohtaan :) Toivottavasti palleroisten vaivat helpottavat, muuta en osaa tähän kokemattomana tulevana äitinä kommentoida. Toivottavasti pääsitte fiksun lääkärin vastaanotolle ja saitte apua ja tietoa.
  - Anu & masumönkerö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Anu, kiitos kommentista. Todella rohkaiseva, kannustava ja ihana kommentti! Tulin hyvälle mielelle :)

   Poikien vointi on jo paljon parempi! :) Viimeiset hetket raskautta siellä, tsemppiä loppuraskauteen! Kohta alkaakin uusi ja jännittävä vaihe elämässä. Ihanaa! Kaikkea hyvää teille :)

   Poista
 14. Voi kuulostaa niin tutulta toi kaikki.. ei voi muutakun voimia toivottaa! Kävittekö Jorvissa kenties? Meilläkin paha refluksikohtaus diagnosoitiin koliikiksi.. huoh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin. Kiinnostaisi kyllä tietää miten teillä on refluksi oireillut, mikä on auttanut ja onko oireita enää?
   Siellä ei syytä selvitetä vaan hoidetaan lääkkeellä ja "lapsen oppiessa istumaan ja liikkumaan itse refluksi usein helpottaa"... Nojoo. Onneksi nyt menee taas paremmin, niitä jatkuvia tukehtumiskohtauksia en enää kestäisi päivittäin :/

   Poista

Kiitos kommentista! <3