Sivut

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Viikon ajalta

Viikko meni taas ihan hujauksessa, vaikkei edes tehty mitään ihmeellistä. Ihan perusarkea. Perjantai oli tosin poikkeus; silloin oli poikien kontrolli fysioterapeutilla. Onneksi sisko tuli mukaan niin pystyin täysillä keskittymään fysioterapeutin juttuihin. Se on ärsyttävää, kun kahden vauvan kanssa käy esim.neuvolassa ja kaikki huomio menee vauvojen viihdyttämiseen, riisumiseen ja pukemiseen ja neukkutädin sanomiset menee ihan ohi.

Fysioterapiakäynnin tarkoituksena oli tarkistaa poikien kehitys. Kummallakin kehitys vastaa 3 kuukauden ikätasoa eli kaikki on kunnossa. Fyssari jumppasi ensin Jimin ja sitten Theon kanssa. Oltiin selällä, masulla, heiluteltiin jalkoja, käännyttiin, tartuttiin leluihin, hymyiltiin ja juteltiin. Aika oli jo klo 10.15 eli meidän normaalisti yöunia klo 10 asti nukkuvat poikaset oli aika väsyneitä. Pian siitä piristyttiin ja molemmat näytti parhaat puolensa. Hymyjä ja naurua riitti! Naurusta puheenollen; Jimi nauroi ekaa kertaa ääneen maanantaina ja Theo tiistaina. Oli aivan ihanan kuuloista! Alkoi itseäkin naurattaa, vauvakikatus. Saatiin fyssarin kehujen loppuun vielä ohjeistus pitää (refluksin niin salliessa) poikia mahdollisimman paljon lattialla, että molemmat kyljet niskan ohella saa treeniä. Kummallakin pojalla on nimittäin oikea puoli vasenta vahvempi. Se näkyy vatsalla ollessa, kun vain oikeaa puolta käytetään aktiivisesti. Se ei ollut mitenkään huolestuttava juttu, fyssari vaan kehotti kiinnittämään siihen huomiota. Me pidetään poikia lattialla päivittäin aika paljon. Ainoastaan heti syömisen jälkeen he ovat joko sylissä tai sitterissä pystyasennon takia.

Theolle ja Jimille tuli 5 kuukautta täyteen torstaina (teen 5 kk-postauksen ensi keskiviikon neuvolan jälkeen). Alle kuukausi ja pojat ovat puolivuotiaita! Ensimmäinen vauvavuosi on jo pian puolessa välissä...

Ensi viikolla tavataan kavereita, käydään vaunuilemassa, mennään 5 kk-neuvolaan (rokotukset...), PT tulee keskiviikkona, kuvataan joulukorttikuvat, pikkujouluillaan ja koitetaan järjestää Jessen kanssa treffi-ilta.

Hyvää marraskuun viimeistä viikkoa, sieltä se joulu tulee! xxxx


/ Tulevia postauksia mm. identtisyys, 5 kk, meidän päivä kuvina, neuvola-asiaa. 
Toiveita saa esittää.

12 kommenttia:

 1. Pojat on niin sulosia! <3 ihana että teillä käy toi pt nii säkin saat hetkeks hengähtää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Jimi ja Theo kiittää :) Joo se on kyl kiva piristys arkeen!

   Poista
 2. Toi on ihan totta, että kaksosten kanssa kaikki käynnit menee vaan siihen lasten kanssa sättäämiseen - pahimmillaan mulla on ollut vielä esikoinen siinä ohessa. Fysioterapeutin käynnit oli musta tosi kivoja, esikoinen sai aikoinaan terapiaakin keskosuuden takia, kun ei tykännyt olla mahallaan ja ryömimään lähtemisessä kesti. Jumppahetket oli tosi mukavia, ja nopeastihan se liikkuminenkin sitten löytyi. Mukavaa viikkoa teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin menee! Musta tuntuu, että neuvolakäynti on pelkkää kiirettä... Aika menee pelkästään poikien riisumiseen ja pukemiseen ja sitten sanotaankin jo heippaa. No eipä meillä ole onneks ollut mitään sellaista ihmeempää, mistä oltais haluttu jutella.

   Kiva, että saitte fysioterapiaa ja siitä oli apua :) Mä tykkäsin myös kovasti siitä! :) Pojat oli käynnillä pelkkää hymyä, joten taisivat tykätä hekin!

   Poista
 3. Hei! Vastasiko miehesi jo hänelle lukijoiden lähettämiin kysymyksiin? Onko se mennyt minulta ohi vai ettekö ole vielä ehtineet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kuule, ei ole vielä(kään) vastannut. Pahoittelut! :/ Tämän viikon aikana vastaa loppuihin, puolessa välissä menee jo! :)

   Poista
 4. Olette kyllä Jimin kanssa ihan samannäköisiä! :) Sulle on tunnustus: http://talonpuolikas.blogspot.fi/2013/11/tunnustus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, kiva kuulla! :) Tähän mennessä oon vaan kuullut kuinka pojat muistuttaa Jesseä. Kiitos tunnustuksesta, ihanaa <3

   Poista
 5. Meilläkin käytiin pojan kanssa keväällä fysioterapiassa niskaa jumppaa, kun katseli koko ajan vaan oikealle ja pääkin oli sitten vähän toiselta puolen littee. Pari kertaa riitti ja sitten kotona aina pistettiin kaikki tavarat yms. vasemmalle ja sitterissä pidettiin pyyhettä silleen ettei voi kääntää päätä oikeelle koko ajan. Pää palautu kyllä onneksi se oli vaan niin pehmee sillon että meni helposti semmoseks ''lituskaksi'' :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä Iina. Huomasin pojilla samaa, toinen katsoi enemmän oikealle ja toinen vasemmalle. Siinä koitin aina välillä kiinnittää huomiota, että kumpikin katsoi myös toiseen suuntaan. Meillä se ei vaikuttanut pään muotoon.

   Hyvä, että teillä tilanne korjaantui. Oon ymmärtänyt, että se on aika yleistä, että päähän tulee johonkin kohtaa pieni kuoppa just sen toispuoleisuuden takia. Onneksi vauvan pää on tosiaan pehmeä niin helpolla korjaantuu :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3