Sivut

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Lomamatka lasten kanssa

VINKKEJÄ & KOKEMUKSIA KAIVATAAN! 

Me ollaan koko perhe lähdössä heinäkuussa viikoksi Malagaan. Pojat ovat silloin reilun vuoden ikäisiä. Matkalle lähtö varmistui vasta vähän aikaa sitten, kun Jessen kesäloman ajankohta selvisi. Saadaan poikien passitkin viime tipassa hankittua. Päässä pyörii miljoona huomioonotettavaa seikkaa matkaa koskien. Yksi huojentava tekijä on, että myös Jessen perhe lähtee mukaan eli extrakäsiä on saatavilla. Ei kuitenkaan lennetä samalla lennolla, joten lentokoneessa "ollaan omillamme". Hieman jännittää lentomatka, mitä se on, noin 4 tuntia? Miten ihmeessä saadaan pidettyä pojat tyytyväisinä? Jatkuvasti kun pitäisi päästä menemään ja tekemään... 

Malagassa asutaan villassa, jonne järjestetään matkasängyt ja syöttötuolit. Eniten matkassa huolettaa lento, paikanpäällä kaikki sujuu varmasti omalla painollaan.

  
Olisi todella kiva kuulla kokemuksia, erityisesti tämän ikäisten kanssa matkustamisesta. Mitä mukaan, mitä ottaa huomioon, miten suojata lapsi parhaiten kuumalta auringolta (pelkästään varjossa pysytteleminen ei luultavasti onnistu tältä vauhtikaksikolta..) yms. xxxx
 
(kuvat Hania 2012)

10 kommenttia:

 1. Itsellä 2,5v ja 10kk ja olemme lasten kanssa matkustelleet jo jonkin verran. Isomman kanssa parhaillaan toiselle puolelle maapalloa 28h ja pienemmän kanssa 3krt Euroopassa. Ihan ensiksi suosittelen olemaan (tai ainakin yrittää) stressaamatta, koska lento sujuu miten sujuu, jos ne huuta koko matkan niin eihän sille mitään mahda, vaikka kurjaa se toki on 😄 Kannattaa ottaa paljon mielenkiintoista tekemistä mukaan, uusia juttuja joista pojat jaksaa innostua. Meillä hyvää viihdykettä on olleet myös talk murut pussissa, niitä jaksetaan syödä ja pussista noukkiminen on oma haasteensa.iPad on meillä ollut pitkien matkojen pelastu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos jakamisesta :) Näinhän se on, että turha murehtia etukäteen. Ei sille tosiaan mitään mahda jos pojat päättävät huutaa tms. Ollaan just alettu syödä talk muruja, joten tuota pussi"kikkaa" aion ainakin hyödyntää, kiitti! ;) Kivaa kesänjatkoa teille! :)

   Poista
 2. Jatkoa, kun puhelin temppuilee 😄 Siis kaikki naposteltavat ovat pitäneet meidän neidit tyytyväisinä. Ja tosiaan iPadiin ollaan ladattu leffoja ja kummallekkin sopivia pelejä, toimii varsinkin isomman kanssa 😄

  VastaaPoista
 3. Me ollaan lähdössä Espanjaan syksyllä vuoden ikäisen kanssa joten jään seuraamaan josko täältä löytyisi hyviä vinkkejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, varmasti tulee postauksia reissuun liittyen! :)

   Poista
 4. Hyvä voittaa-blogissa oli vast'ikään juttua matkustamisesta pienen kanssa :) Meillä on pitkillä matkoilla naposteltavan lisäksi mukana pieniä uusia (tai pitkään varastossa olleita :)) tavaroita, joita muksu on uutuuden viehätyksen voimin jaksanut tutkia pitkiäkin aikoja. Tosin meidän poika oli (ja on) temperamentiltaan semmonen paikallaan pysyvä tutkija, toista on neidin 8 kk kanssa joka jo nyt kävelee tukea vasten, eikä ole hetkeäkään paikallaan :) Lennollakin menee jonkin aikaa ihmetellessä uutta ympäristöä, turvavöitä, muita ihmisiä, lentoemoja ym. joten sitä viihdykettä kannattaa ottaa esiin vasta ihan viime hädässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, kävin lukemassa! :) Meilläkin on kaksi ikiliikkujaa, siinäkin omat haasteensa. No, jos ei muuta niin sitten kävelytetään pitkin käytävää se 4 tuntia ;) Kiitos kommentista, hyviä vinkkejä! :)

   Poista
 5. Suosittelen vaunuihin semmosta kunnon aurinkosuojaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. www.vaunuaitta.fi/mountain-buggy-cosmopolitan-uvhyonteissuoja-p-3727.html?cPath=6_683&osCsid=v0tlj1612hutlo5lm4ojfkd9j5

   Meillä itsellä oli tämä, oli kyllä todella loistava ostos :) siellä poika sai nukkua rauhassa päiväunia kun kuljettiin paahtavassa auringossa. Ei tarvinnut pelätä että palaisi.

   Poista
 6. Meillä onnistui viime syksyn lentomatka kreetalle todella hyvin lentoaikojen vuoksi. Mennessä oli aikainen aamulento ja poitsu nukkui vähän aluksi ja tullessa aamupäivän lento jolloin ihmeen kaupalla poitsu nukkui päiväunensa lentokoneessa. Toki sitä hereilläolo aikaakin oli ja siihen oltiin varauduttu muutamalla lelulla ja kirjalla sekä välipaloilla. Niitä lastenruokiahan saa avaamattomina viedä koneeseen suht paljonkin :) Meillä tais myös olla hyvää tuuria kun takana olevalla penkkirivillä istui melkein samanikäinen tyttö jonka kanssa poikamme touhusi, mitä nyt penkinraosta pystyi:D lisäksi lentokoneessa olevat esitteet yms kiinnostivat kovasti ja niin se vaan melkein 4h sujui kuin siivillä;) heh.
  Teillä tietenkin on kaksin kappalein vuoden ikäisiä taaperoita, mutta toivottavasti lennot osuis niin että pojat mahdollisesti nukkuis tai jos ei niin toivon että silti lennot sujuis mutkattomasti! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3