Sivut

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Eka mökkireissu

Me lähdettiin perjantaina juhannuksen viettoon Jessen perheen mökille. Ajomatka kesti reilut 2 tuntia ja lähtö ajoitettiin poikien aamupäivän päikkäriajalle. Oltiin varauduttu huutokonserttiin, koska taas vaihteeksi on meneillään "inhoan autossa istumista"-vaihe. Yllätyttiin positiivisesti, kun pojat nukkuivat hienosti yli puoleen väliin, jolloin pysähdyttiin syömään välipala. Pojat pääsivät vähän "jaloittelemaan". Loppumatkankin molemmat poikkeuksellisesti nukkuivat eli kaikki meni paremmin kuin hyvin. Kuvissa harmaapipoinen on Theo ja sinipipoinen on Jimi.  
Mökillä Jimi ja Theo ihmettelivät aikansa uutta paikkaa. Pian lähtivät tutkimaan ja siinä saikin pysytellä perässä. Mökillä on iso terassi, jossa on portaat ja jonkin verran pudotusta. Sieltä vie yhdet portaat alas järvelle. Lähimaasto on epätasaista eikä oikein sovellu näin pienille. Hetken jo mietin miten ihmeessä saadaan pidettyä pojat turvassa, mutta alun tutkimisten jälkeen ei meno ollutkaan enää niin vauhdikasta. Osa ajasta leikittiin sisällä mökissä ja sään salliessa siirrettiin lelut terassille ja oltiin siinä. Sää oli kolea ja sateinen, mutta muutaman kerran nähtiin aurinkokin.

Meillä oli mukana kassillinen leluja, matkasängyt, syöttötuolit (Ikea Antilop), rattaat, paljon vaihtovaatteita, ruokaa ja tietysti vaipat yms. Mökillä ei ole juoksevaa vettä, joten poikien pesut tehtiin puusaunassa, jossa vesi lämmitettiin kiukaan padassa. Ruoka lämmitettiin vesihauteessa ja maitoa varten keitettiin vesi kattilassa. Hyvin siitä selvittiin, mutta pakko myöntää, että oli aika luksusta palata kotiin. Miten helppoa kaikki onkaan! Pojat viihtyivät mökillä todella hyvin. Me ollaan Jessen kanssa molemmat vietetty paljon aikaa mökillä. Ihanaa, että myös meidän minit näyttävät olevan true-mökkeilijöitä. Meidän piti olla mökillä sunnuntaihin asti, mutta päätettiin lähteä kotiin jo lauantai-iltana. Otettiin riski ja lähdettiin vasta poikien nukkumaanmenon aikaan eli kahdeksalta. Pojat matkustivat yöpuvut päällä ja joivat iltamaidon autossa. Molemmat nukahtivat samantien maidon jälkeen, mutta heräilivät pariin otteeseen matkan aikana. Kotona nostettiin pojat heti sänkyihinsä ja uni jatkui. Yö ei ollut menestys, mutta välillä sellaisiakin öitä sattuu.

Varmasti tehdään kesän aikana uusi mökkireissu. Pakkaaminen ja kaiken muistaminen taisi olla reissussa kaikkein rankinta. Kahden pienen kanssa ei voi vaan lähteä vaan kaikkeen mahdolliseen on varauduttava.

Nyt on palattu taas arkeen ja odotellaan kuumeisesti Jessen kesäloman alkamista. Muutama viikko vielä... xxxx

 Miten teillä meni juhannus?     

2 kommenttia:

  1. Mukava ollut lukea blogiasi ja seurata poikien kehitystä. Meillä oli myös ensimmäinen mökkireissu juhannuksena reilu 6kk Theon kanssa. Juokseva vesi myös puuttui ja oli aika alkeelliset olot muutenkin. Kiva reissu kuitenkin ja poika tykkäs kovasti naurattaa vanhempaa väkeä. :) mukavaa loppukesää teille koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Inka, kiitos :) Kiva, että teilläkin sujui mökkeily hyvin :) Kyllä sitä vaan kummasti pärjää, vaikkei niitä itsestäänselvinä pidettyjä mukavuuksia olekaan! ;) Mukavaa kesää teille myös! :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3