Sivut

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Meidän koti & massasisustus

Olen viime aikoina blogeja lukiessani törmännyt tietynlaisiin kommentteihin, koskien kodin sisustusta. Jos blogissa on näkynyt vaalea, yksinkertainen ja siisti koti, sitä on kommentoitu mm.tylsäksi ja persoonattomaksi. Yleensä näitä samaisia koteja minä katson ihaillen, koti juuri minun makuuni! Meidän kodin sisustus on vaaleapainotteinen, mustaa ja valkoista, harmaata, simppeliä mutta omaan silmääni kaunista. Rakastan kauniita esineitä, kimallusta ja kynttilöitä.Nyt pinnalla tuntuu todella olevan "valkoinen sisustus", mutta en sanoisi sitä persoonattomaksi. Jonkun maku on sellainen, esimerkiksi minun. Olen laittanut meidän kodin meidän mieleiseksi ja meidän näköiseksi. Minulle se persoonallisuus on tällaista, kun taas jollekin se voi olla vaikka aivan päinvastainen: monivärinen ja aivan erityylinen. Pitäisikö hakea erilaisuutta, jotta olisi persoonallinen? En muutenkaan oikein ymmärrä sitä, että erilaisuudesta tehdään joku juttu. Pyritään siihen, että ollaan mahdollisimman erilaisia..? Tärkeintä, että itse on tyytyväinen, viihtyy kotonaan ja kokee sen oman näköiseksi, vaikka se olisikin jonkun toisen silmään persoonaton. Minä en henkilökohtaisesti koe olevani tylsä tai vailla omaa mielipidettä, vaikka meidän koti noudattaisi jonkun mielestä tätä valkoista trendiä. xxxx


Mitä mieltä te olette tästä "trendistä"?

16 kommenttia:

 1. Mielestäni teidän kotinne näyttää oikein kauniilta ja persoonalliselta. Mun mielestä koti on niin tärkeä paikka ihmiselle, että sen täytyy näyttää juuri siltä kuin omistajasta tuntuu. Jos pitää valkoisesta, niin sitten se on paras ratkaisu. Jokainen sisustakoon kotinsa oman näköisekseen. terkuin Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena, ihana kuulla :) Juuri näin, makunsa kullakin, pääasia että itse viihtyy kotonaan! :)

   Poista
 2. Ihana koti ja kauniita tavaroita :) Ja niin siistiä! Meillä samanikäiset tuplat ja paljon heidän ansioistaan meillä näyttää ihan erilaiselta, vaikka kovasti nauttisin kauniista ja siististä kodista. Tästä onkin mulla postaus työn alla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva! :) Hah, meillä on sama juttu. Olen "joutunut" muuttamaan sisustusta paljon, ihan vaan poikien takia. Tälläkin hetkellä uusi jalkalamppu on niin kiva heiluteltava, että saa nähdä kauanko se on olohuoneessa... :D

   Poista
 3. Kaunis koti teillä! Ja jokaisen koti on omanlainen ja sillä tavoin persoonallinen. Ei se tosiaan tarkoita sitä, että pitäisi olla hirveästi värejä ja erikoisuuksia että olisi persoonallinen. Ja massatrendi tai ei, jos se sattuu olemaan juuri sitä mistä itse ja perhe tykkää niin mitä sillä on väliä. :) Oma koti omanlainen ja silloin se on kaunein...Eikä siitä tarvitse tehdä mitään taideteosta :)

  Minä viihdyn parhaiten maalaisromanttisen sisustuksen keskellä, ei liikaa tavaraa vaan sopivasti että näyttää kodikkaalta. Kuitenkaan en tykkää että esineet ovat aivan hirveän kuluneita, vaan tyylikkyyttä ja klassisuutta saa olla. Väreistä tykkään kyllä, mutta oikeastaan kaikissa huoneissa on valkoinen, harmaa ja musta pääväreinä, mutta esim. pojan huoneessa piristysvärinä on turkoosi, tupakeittiössä vaaleanpunainen ja makuuhuoneessamme violetti :)

  Jos olisi pakko antaa jotakin kommenttia ja "arvostella", niin minun kodikseni teidän kotinne olisi liian valkoinen, MUTTA minun silmääni se on siltikin kaunis koti, teidän tyylillenne sopiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iina! :) Hyvin sanottu! Tärkeintä on, että itse tykkää ja viihtyy kotonaan :)

   Poista
 4. Mielestäni sisustus saa olla oman mielen mukainen, oli se sitten muotia tai ei. Meillä sisustus on "täydellinen" omaan makuumme. Tekstiilit, huonekalut yms. laitettiin kuntoon noin neljä vuotta sitten tänne muutettaessa ja kaikki on edelleen samoja, koska mitä sitä hyvää muuttamaan :)

  Olemme siis täysin persoonattomia ja tylsiä, kun emme edes sisusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti sanottu! :) Varmasti olette persoonallisia omalla tavallanne! :)

   Poista
 5. Valkoinen tuo avaruutta jos neliöitä meinaa olla liian vähän! Se on ainakin ihan varma!:) Itse tykkään valkoisesta,harmaasta,mustasta,modernista ja avarasta kodista. Just sellasesta tylsästä!:) Väriä saa ihanasti vaikka joillain "överikirkkailla" sohvatyynyillä tai kynttilöillä. Sellanen on mun makuun. Ja niitä "väriläiskiä" on sit helppo vaihtaa eri väreihin..ei ainakaan tuu kovin hintavaks vrt. jos sohvaa tai mattoa alkaa kuukauden välein vaihtamaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, just mun makuuni ;) Mietinkin just laittavani pari "keväisempää" koristetyynyä sohvalle :)

   Poista
 6. Teillä on kyllä kaunis koti. :)

  Meilläkin kaikki on vaaleeta. Ainoat väripilkut mitä löytyy on kaksosten huoneessa ja isompien lastenhuoneessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sanna! :) Samoin on teillä, ihailen aina. Ollaan aika samantyylisiä mun mielestä! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3