Sivut

tiistai 17. helmikuuta 2015

Mitä me tehdään päivisin?

Jimi ja Theo ovat siinä iässä (ja esiuhmassa), että päivä neljän seinän sisällä on viimeinen vaihtoehto. Me ollaan toki ulkoiltu vähintään kerran päivässä tyyliin koko tämä 1,5 -vuotinen, mutta viimeistään nyt sen tarpeen huomaa energisistä pojista. Välillä pukeminen ja se itse lähteminen tuntuu työläältä, mutta se palkitaan siinä samassa, kun ulko-ovi aukeaa. Ulkoilma tekee hyvää ja piristää. Me tykätään mennä ja tehdä juttuja päivän aikana.


 Yleensä me käydään puistossa ja välillä yhdistetään siihen pieni kauppareissu. Jos ei puistoilu jostain syystä nappaa niin me lähdetään kirjastoon leikkimään tai ikkunashoppailemaan johonkin läheisistä ostoskeskuksista. Vaihtelua arkeen saadaan lähtemällä lounaalle tai kahville. Pojat jaksavat ja käyttäytyvät yleensä tosi hyvin, kun lähdetään kodin ulkopuolelle. He viihtyvät rattaissa, tykkäävät ihmetellä milloin mitäkin ja vilkuttavat ihmisille (ja koirille, traktoreille, autoille, linnuille...). Perhekerhossa käydään vaihtelevasti 1-3 kertaa viikossa ja välillä nähdään äitikavereiden kanssa leikkitreffien muodossa. Päiväohjelma riippuu tietysti siitä ollaanko terveinä. Sairastelun aikaan on tosi kurjaa, kun täytyy olla vain kotona, mutta silloin koitetaan keksiä jotain spesiaalia kotitekemistä.


Olen tottunut liikkumaan poikien kanssa julkisilla, mutta viikon verran meillä on ollut liikkumisen suhteen luksusta, nimittäin vanhempieni auto lainassa. Kyllä se vaan vaikuttaa, etenkin kahden lapsen kanssa. Ollaan otettu autosta kaikki ilo irti ja käyty sellaisissa paikoissa, joihin ei tule julkisilla lähdettyä. Tykkään kävellä ja julkisetkin on ihan okei, mutta autolla on ihanan helppoa. Päästään nopeasti paikasta paikkaan ja matkoihin menee paljon vähemmän aikaa kuin julkisilla, voidaan käydä isosti kaupassa eikä tarvitse raahata rattaiden kanssa kaikkea, ei myöskään tarvitse jännittää mahdutaanko bussiin. Eilen käytiin kirpparilla ja tänään ostoskeskuksessa, kumpaankin paikkaan on hidasta mennä julkisilla ja autolla oltiin perillä vartissa ;) Pojat viihtyvät autossa hyvin nyt kun ovat tottuneet turvaistuimiinsa (Cybex Juno-Fix).

Mitä te teette päivisin?         

8 kommenttia:

 1. voi että ne on sulosia <3! ihania poikia. Saako kaksosten kans liikkuessa paljon kommentteja vastaantulijoilta? :)
  Täällä 3kk tytön kanssa ulkoillaan myös päivittäin, tosin vielä vaan noin tunnin ajan tai mitä nyt äiti millonkin jaksaa lenkkeillä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin on <3 Saa kommentteja, melkeinpä joka kerta kun tuolla liikkuu niin ainakin yksi jää juttelemaan ja kyselemään :D Kiva, tottuu tyttökin olemaan vaunuissa ja saa raitista ilmaa! :)

   Poista
 2. 1-2 kertaa ulkoilua (puistossa yleensä), esikoisen kerho pari kertaa viikossa määrittelee niiden päivien touhut, kauppareissuja jne. Ehkä kerran pari viikkoon jotain muuta tekemistä (kirjastoreissu jne.) jossain muualla. Eniten mua tympii se, että aina saa jännätä mahtuuko bussiin vai ei. Asutaan myöskin Espoossa suht' suosittujen reittien äärellä. Busseja menee, mutta ne on tosi täynnä. Tämä vähentää innokkuutta lähtemiseen aika tavalla :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvin samalta kuin meillä :) Bussilla liikkuminen myös, me asutaan perheiden suosimalla alueella, josta menee lähimmältä pysäkiltä vain yksi bussi ja aina saa jännittää mahdutaanko vai ei, etenkin kun liikkuu tuplien kanssa. Onneksi tästä ei kävelekään kuin vartin lähimpään ostoskeskukseen (josta menee myös enemmän busseja), mutta silti. Ärsyttävää, ymmärrän fiilikset siis täysin! :)

   Poista
 3. Jos käyt lounaalla,niin mitä te syötte? Siis saako jostain ihan 1v hyvää lounasta?:) Ei millään kiinnostaisi raahata kaikkea mukana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tiedän, että mennään suoraan kotoa syömään niin otan kotoa mukaan tekemäni ruoan. Jos taas pojatkin syövät lounaspaikan ruokaa niin syövät yleensä perunaa tai riisiä, kanaa, kasviksia. Siinä on meilläkin aika hommansa, kun poikien ruokavalio on niin tarkka :D Mutta on jo löytynyt niitä hyväksi todettuja paikkoja ja hyviä ruokia niin se helpottaa kummasti! Esim. Picnicissä tykkään käydä poikien kanssa :) Heiltä saa hyvin toiveiden mukaisen ruoan!

   Poista
 4. Täällä myös ulkoillaaan päivittäin :) Paljon tavataan saman paikkakunnan äitikavereita ja käydään perhekahvilassa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3