Sivut

perjantai 15. heinäkuuta 2016

Seikkailemassa Turun Flowparkissa

yhteistyössä Flowpark Turku 

Järjestin Jesselle synttäriyllätykseksi päiväreissun Turun Flowparkiin. Me vietettiin ystäväpariskunnan kanssa juhannusta Paraisilla, josta oli lyhyt matka Turkuun. Mentiin Flowparkiin juhannuslauantaina, jolloin siellä oli työntekijöiden mukaan odotettua enemmän ihmisiä. Siitä huolimatta kaikki sujui ilman sen suurempaa odottamista eikä radoilla ollut jonoa.

Flowpark on seikkailuhuvipuisto, jossa seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin niitä vahingoittamatta. Turussa Flowpark on ollut vuodesta 2010 ja se on Suomen suurin seikkailupuisto. Seikkailuratoja on tänä vuonna 18 eritasoista ja tehtäviä yhteensä 140. Tehtäviä pääsee suorittamaan jopa 20 metrin korkeudella. Tehtävät ovat yläköysiratoja, joissa on mm. heiluvia polkuja, liaanihyppyjä, vaijeriliukuja ja keinuja. Flowpark on tarkoitettu kaikenikäisille 7-vuotiaasta ylöspäin eikä radoille tarvita ennakko-osaamista. Radoilla edetään jatkuvasti turvavaijeriin kytkettynä. (info: FlowparkJesse oli yllätyksestä ihan innoissaan ja valmis kokeilemaan jokaista köysirataa. Me muut kärsitään eriasteisesta korkeanpaikankammosta ja oltiin alkuun vähän varuillamme. Lippuluukun kautta päästiin hakemaan varusteita, joiden kiinnittämiseen saatiin apua. Varusteet päällä siirryttiin kuuntelemaan yhteistä opastusta koskien varusteiden käyttöä ja radoilla toimimista. Opastuksen jälkeen jokainen suoritti testiradan ja sen läpäistyään pääsi seikkailemaan itsenäisesti radoille. Työntekijät olivat todella mukavia ja ammattitaitoisia. Heistä välittyi se, että he oikeasti pitävät työstään. 


Jesse lähti meidän toisen kaverin kanssa heti astetta haastavammille radoille ja minä toisen kanssa kohti iisimpiä ratoja. Me pysyttiin lähimpänä maantasoa olevissa radoissa, mutta meillä oli tosi hauskaa! Niissä oli tarpeeksi haastetta, vaikkei ne olleetkaan kovin korkealla. Ratoja oli paljon erilaisia ja ne oli värikoodattu vaikeustason mukaan. Puistossa oli helppo liikkua ja sieltä löytyi myös wc:t, lepopaikka ja kioski. Me pidettiin yksi välibreikki ja haettiin jäätelöt kioskista. Sille päivälle sattui aurinkoinen sää, joten kaikki oli kohdillaan. Allekirjoitan täysin sen, että Flowparkista löytyy jokaiselle sopiva rata eikä aiempaa kokemusta tarvita. Meitä suositeltiin varaamaan aikaa vähintään kolme tuntia jos haluaa kunnolla ehtiä kiertämään kaikki radat ja se piti hyvin paikkansa. Oltiin Flowparkissa reilu kolme tuntia ja Jessellä jäi vielä muutama (kaikista vaikeimmat) rata kokeilematta.  

Flowpark oli ihan mieletön kokemus! Jesse sanoi heti haluavansa flowparkkaamaan uudelleen ja jopa minä hieman korkeanpaikankammoisena lähtisin mielelläni mukaan. Se on huippua, kun voi itse valita ratansa ja halutessaan pysyä joko ihan matalalla tai kiivetä korkeuksiin. Flowparkissa kokee helposti ylittäneensä itsensä ja siltä minusta tuntui seikkailupäivän päätteeksi! 

Oletteko te käyneet Flowparkissa? 

2 kommenttia:

  1. Hei kuulostaa tosi hauskalta! Ja mies tykkäisi ihan varmasti 😊 Kiitos inspiroivasta esittelysta. Minäkin taidan kuulua siihen samaan matalamman radan kastiin...

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva kuulla! :) Suosittelen paikkaa kyllä ehdottomasti!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3