Sivut

maanantai 4. joulukuuta 2017

Tonttuovi ja joulukuun kuulumisia

Mainitsin jokin aika sitten olevani minulle tyypillisestä joulufiilistelystä jäljessä, mutta olen pikkuhiljaa löytänyt sisäisen jouluintoilijani. Ollaan katsottu poikien kanssa Joulupukki ja noitarumpu, kuunneltu joulumusiikkia ja kaivettu joulukoristeita varastosta. Suurin osa on vielä laittamatta esille, mutta josko niiden aika olisi keskiviikkona, kun saadaan viettää rauhallista kotipäivää koko perhe yhdessä. Meidän piti hakea joulukuusi perjantaina, mutta se siirtyikin tälle päivälle.

Meillä oli jännittävä aamu, kun pojat herättyään huomasivat pienen tonttuoven olohuoneen lattialistan päällä. Tonttuovi on ihan mielettömän ihana idea, josta on tullut tämän joulun hitti. Ainakin meidän neljävuotiaat rakastavat ajatusta siitä, että tontut ovat muuttaneet meille. Tonttuovi tuo omanlaisensa tunnelman joulunodotukseen ja näyttää suloiselta. Tonttuoven voi askarrella itse, tilata netistä tai ostaa kaupasta. Olin ajatellut tilaavani meidän netistä, mutta äitini löysi täydellisen version K-kaupasta seitsemällä eurolla.


Vietiin aamupäivällä poikien kanssa heidän pieniä vaatteitaan myyntiin Nella&Nuttu -lastentarvikekirpparille, jossa meillä on pöytä lauantaihin asti ja tavoitteena olisi päästä kaikesta eroon. Torstaina siellä alkaa poikkeuksellinen aika, kun saa viedä myyntiin myös naisten vaatteita. Se sopii paremmin kuin hyvin, koska minulla on paljon vaatteita, jotka joutavat eteenpäin. Kannattaa käydä, jos poikien 98-116cm ja naisten M-kokoiset vaatteet kiinnostaa. Theo ja Jimi leikkivät leikkinurkkauksessa keskenään, kun laitoin vaatteet esille ja kiersin läpi muut pöydät. Tein muutaman kivan löydön ja pojat saivat ostaa omilla rahoillaan lelut. He valitsivat merirosvolaivan, ritareita ja Beybladeja. Lounaan jälkeen leikittiin uusilla leluilla ja suunniteltiin mitä tehdään myöhemmin. Illalla tehtiin pipareita, joista koristelin äsken osan itse huomisiin työpaikan pikkujouluihin. Haettiin myös vihdoin joulukuusi ja koristeita sekä koristevalot takapihalle.  

Onko tonttuovi teille tuttu?

6 kommenttia:

 1. Ihana tonttuovi! Mahtavia keksintöjä nämä kyllä, ruokkivat niin ihanasti lasten jo muutenkin mahtavaa mielikuvitusta. Meillä on kolmevuotias kanssa niin tonttuoven lumoissa, että itsekin herää aamuihin paljon helpommin, kun tietää, että vastassa on pienen silmien tuike ja täpinöinti. (tonttu jättää yön aikana ovelle paketin.) Saas nähdä, kuinka sitä saadaan väki ylös sängystä enää tammikuussa. :'D

  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihana idea :) lasten innostus on parasta seurattavaa! En muuten edes ajatellut miten käy sitten kun tontut muuttaa pois :D

   Poista
 2. Hei, ehtiikö lauantaina vielä teidän pöytään ostoksille? Onko sulla vaatteet myynnissä vielä koko lauantai päivän? Mikä on pöydän numero. Täytyy käydä katsomassa, pojilla on niin ihania vaatteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ehditkö käymään? :) Oli myynnissä tänään vielä, Jesse kävi loput noutamassa 45 min ennen sulkua pois. Pahoittelut etten vastannut aikaisemmin!

   Poista
 3. Moi! Kiinnostaisi kuulla, miten kauppa kävi, mikä meni ja mikä jäi? Ja muutenkin fiilikset kirppispöydän pidosta?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3