Sivut

keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Raskausviikko 24 & 25 - Selkäsärkyä ja kolotusta

Viikko: 25+3

Painonnousu: +9kg

Mieliteot: Mansikkaviili, hedelmät, kaikki hapan ja kirpeä, marjat, täysjyväpaahtoleipä paahdettuna, Polar -juusto. Tekisi mieli syödä pussillinen salmiakkia! Poikien syntymän jälkeen Jesse toi minulle sushia ja siitä perinteestä on pidettävä kiinni myös tällä kertaa. Sushin lisäksi voisin ottaa ison salmiakkipussin ja vähän shampanjaa, nam! 


Muuta: Tähän mennessä olen päässyt mielestäni vähillä vaivoilla. Nyt kärsin alaselkäsärystä, mikä pahenee liikkuessa ja iltaisin selkä tuntuu olevan tulessa. Selkä naksuu esimerkiksi noustessani portaita ja vaikuttaa myös kävelyyn. Selkäkivun lisäksi supistuksia tulee päivittäin, mutta onneksi lähinnä töissä. Illat olen parhaani mukaan levännyt enkä ole rasittanut itseäni sen enempää. Jalat alkaa olla illasta aika turvonneet ja muutenkin iltaisin on todella raskas ja iso olo. Joka ilta poikien nukahdettua lyllerrän sohvalle ja Jesse hieroo jalkojani, se on korvaamatonta.

"Fun fact": Vatsa on kasvanut paljon ihan hetkessä. Törmään vatsallani mihin milloinkin, kun en vielä sisäistä sen todellista kokoa. Liikkuessa unohdan sen ja töytäisen itseni vähän väliä johonkin. Olen kuvannut kasvavaa vatsaa ahkerasti (kuten ehkä postauksen kuvista huomaa..), sillä haluan ikuistaa tästä ikimuistoisesta ajasta mahdollisimman paljon. Olen miettinyt myös raskauskuvaukseen menemistä, se jäi nimittäin toteuttamatta kaksosraskaudessa. Käytiin ammattilaisen kuvattavana poikien täyttäessä vuoden ja sieltä saamamme kuvat ovat meille todella tärkeitä ja täynnä tunteita.

Nautin raskauden joka hetkestä, vaikka mukaan mahtuu toki myös mainitsemiani ikäviä oireita. Rakastan vauvavatsaa, vauvan liikkeitä, hankintojen miettimistä ja tekemistä, "pesänrakennusta" ja tulevan vauva-arjen miettimistä yhdessä Jessen kanssa. Me ollaan pohdittu jo nimiä ja ollaan päädytty muutamaan vaihtoehtoon, joista yksi on ehdoton suosikkini!   

Onko kellään vinkkejä alaselkäsärkyyn?

4 kommenttia:

 1. Oi ihanaa minkälaisia nimiä jos saa udella. Selkäsärkyihin auttaa babybelt, lämmin suihku, lämmin kauratyyny, nukkuminen kyljellään tyyny jalkojen välissä. Oikeanmalliset kengät. Siinä vähän vinkkei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! :) Tukivyötä aion ehdottomasti vielä kokeilla! Lähinnä nelikirjaimisia nimiä, suosikkini on sellainen mitä ei ole suomenkielisessä kalenterissa.

   Poista
 2. Itse sain apua jäätävään selkäsärkyyn esikoista odottaessani fysioterapeutilta. Terkkari kirjoitti lähetteen fyssarille ja häneltä sain vuokrattua loppuraskauden ajaksi tukivyön. Tukivyö oli tarkoitettu selkäleikkauspotilaille (ei siis mikään raskaustukivyö), mutta riittävän isokokoinen ylsi mahan ympäri ja auttoi älyttömästi kipuun!
  T. J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tukivyöstä olen kuullut niin paljon hyvää, että pakko kokeilla! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3