Sivut

perjantai 16. maaliskuuta 2018

Raskausviikko 23 - keskiraskauden neuvolakäynti

Viikko: 23+5

Painonnousu: +8kg

Mieliteot: Lista on pysynyt muuten samana viime viikot, mutta uutena lisäyksenä haaveilen roskaruoasta! Tekisin mitä vaan, että saisin Burger Kingin hampurilaisaterian ja siihen päälle vielä jäätelön. Dippaisin ranskalaisia jäätelöön. Olen taistellut vastaan - mutta ehkä huomenna voisin toteuttaa haaveeni viikonlopun kunniaksi. Syön harvoin "mäkkisafkaa", koska en oikeasti edes tykkää siitä, joten tämä on aika kummallinen mieliteko. 

Muuta: Kävin neuvolassa viikko sitten ja kaikki oli kunnossa. Hemoglobiini oli kylläkin jälleen laskenut ja nyt pitää ottaa rautalisä käyttöön. Verenpaine oli loistava ja painonnousu ok. Tällä käynnillä täytettiin Kelan paperit ja nyt voin hakea äitiyspäivärahaa ja äitiysavustuksen. Juteltiin kuulumisten lisäksi imetyksestä, synnytyksestä ja sain lähetteen toiseen sokerirasitustestiin viime raskaudessa puhjenneen raskausdiabeteksen takia. Ensimmäinen testi tehtiin rv 14 ja kaikki arvot oli raja-arvojen sisällä. Tähän toiseen testiin olisi mentävä rv 25-28 eli ihan pian. Terveydenhoitaja oli vähän huolissaan supistuksista, mitä tulee etenkin töissä. Maanantaina on onneksi taas kontrolli äitiyspolilla ja meille jo tutuksi tullut erikoislääkäri tarkistaa tilanteen.


"Fun fact": Nukun imetystyynyn kanssa, jotta saan mahdollisimman mukavan asennon ja raajojen puutuminen vähenisi. Tyynyn avulla saan mukautettua kropan hyvään asentoon ja pysyn paremmin kyljelläni. Selällään nukkumista suositellaan loppuraskaudesta vältettävän, mutta omalla kohdallani välttelen sitä jo nyt. Minulle tulee todella huono olo ja alkaa heikottaa jos makaan selälläni. Kaksosraskaudessa meinasin joka kerta suunnilleen pyörtyä, kun jouduin olemaan selälläni vauvojen sydänkäyriä otettaessa. Sydän alkoi hakata, tuli kylmä hiki, oksetti ja heikotti. Olen maatessani mieluummin kyljelläni ja vältän samalla inhottavat oireet.  

23. raskausviikko on sujunut kokonaisuudessaan hyvin ajoittaisia supistuksia lukuunottamatta. Koen oloni pääpiirteittäin hyväksi, voin elää tavallista arkea, vatsa on ihana, vauva liikkuu paljon ja mieli on virkeä. Pesin tänään pieniä, suloisia vaatteita valmiiksi lipastoon. En voi uskoa, että saadaan niille käyttäjä reilun kolmen kuukauden päästä!

Ihanaa viikonloppua!    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3