Sivut

perjantai 3. elokuuta 2018

Aakkoset ja numerot tutuiksi lapselle

Yhteistyössä Satukustannus

Theo ja Jimi täyttivät kesällä viisi vuotta. Toinen pojista on ollut alkukeväästä lähtien kiinnostunut numeroista, aakkosista ja kirjoittamisesta. Hän muistaa valtaosan kirjaimista ja osaa kirjoittaa, jos hänelle sanellaan kirjain kerrallaan. Hän rakastaa erilaisia tehtäväkirjoja, kirjeiden lähettämistä, korttien tekemistä ja uuden oppimista. Toinen pojista innostui kirjoittamisesta enemmän vasta kesän aikana seurattuaan hetken aikaa veljeään.

Vauvan tultua ollaan kaivattu rauhallista yhteistä tekemistä ja siihen on sopinut loistavasti tehtäväkirjojen tekeminen. Pojat saavat pohtia, kokeilla, kysellä ja harjoitella. Saatiin Satukustannukselta uusia Miina ja Manu -sarjaan kuuluvia tuotteita, joten nyt meillä on Aivan eka laskukirja ja Kohta eskarilainen -tehtäväkirjat, Juhla-aapinen ja Miina ja Manu esikoulussa -kirja. Miina ja Manu -sarjaan kuuluu paljon erilaisia satuja sekä puuha- ja tehtäväkirjoja eri ikäisille lapsille.   Ollaan tehty tehtäväkirjoja poikien ehdoilla ja yleensä molemmat jaksavat ainakin puoli tuntia kerrallaan. Toisen kanssa saatetaan tehdä kauemmin ja toinen saattaa myöhemmin tulla jatkamaan. Se on mukavaa yhteistä tekemistä ja on hienoa huomata lapsen onnistumisen ilo. Toisinaan poikia saattaa turhauttaa jos joku tehtävä ei heti onnistu, mutta me kannustetaan jatkamaan harjoittelemista, koska sitä kautta oppii. Kirjaimet onnistuvat jo hyvin, mutta numeroita ja laskemista harjoitellaan vielä. Tehtäväkirjoissa on monipuolisesti tehtäviä, joissa harjoitellaan sekä aakkosia että numeroita ja niiden lisäksi kirjoihin saa piirtää ja värittää.

Molemmat pojista pitävät Miinan ja Manun Juhla-aapisesta, koska sen sisältö on niin monipuolinen. Juhla-aapisessa on paljon muutakin opettavaista kuin pelkät kirjaimet. Aapinen johdattelee lukemiseen, laskemiseen sekä eläinten ja liikenteen tuntemukseen. Siihen on koottu kirjasarjan neljä ensimmäistä aapista Miina ja Manu -kirjasarjan 35. juhlavuoden kunniaksi. Jimin ja Theon suosikit Aapisesta on tällä hetkellä liikennemerkit ja eläimet. Me luetaan sitä usein myös iltasaduksi. Aapisen ja tehtäväkirjojen teksti on vuoden 2017 kouluopetuksen uusien mallikirjaimien mukaiset, minkä lisäksi Aapisen teksti on tavutettu. Hyvä kouluunmenoa ajatellen, että lapset oppivat heti oikeanlaiset ja oikealla tavalla tehdyt kirjaimet.     

Ja hei, alekoodilla "Rosannah20" saatte -20% alennuksen
 kaikista verkkokaupan tuotteista 3.8.-10.8.2018.   

6 kommenttia:

 1. Hei. Miten teillä opetellaan kirjaimet, suomeksi vai ruotsiksi? Mikä tulee olemaan heidän koulukieli?

  Ps. Pojat on samassa dagiksessa kun meidän pojat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ai on, hauskaa! :) Pojat opettelee suomeksi isin kanssa ja ruotsiksi minun kanssani. Koulukieli tulee olemaan ruotsi jos kielitaidon katsotaan riittävän.

   Poista
 2. Kiitos tästä postauksesta , just lähti tilaus tulemaan! Meidän tyttö on 5 v , menee parin viikon päästä eskariin :) aika edulliset nää tehtävä kirjat on ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tästä oli hyötyä :) Hyvää eskarinaloitusta sinne!

   Poista
 3. Pitääpä meidänkin kohta 5veelle ostaa. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3