Sivut

torstai 22. marraskuuta 2018

4 KUUKAUTTA

Ellen on neljä kuukautta ja sen myötä kävimme neuvolalääkärillä.

Kaikki on hyvin, kehitys on ikätasoista ja pituutta ja painoa on tullut hienosti. Näihin aikoihin voisi aloittaa kiinteiden maistelut, mutta täysimetän Elleniä puolivuotiaaksi. Hän kasvaa hyvin, syöttövälit ovat tasaiset (3-5 tuntia päiväsaikaan) ja öisin hän syö kerran tai kaksi, joten täysimetyksellä voi huoletta vielä jatkaa.

^ Kirjaintaulu saatu (Juhlahumua)

Ellen on kehittynyt ihan hurjasti viime viikkoina. 

Nyt nelikuisena hän: 

° hymyilee ja nauraa ääneen
° jokeltelee ja kiljuu
° kääntyy sekä vatsalta selälleen että toisinpäin
° hilaa itseään taaksepäin
° tarttuu leluihin ja vie ne suuhun
° syö kaikkea
° haluaa pitää jotain suussaan jatkuvasti
° on alkanut kuolata
° pyrkii istuma-asentoon
° rakastaa kylpemistä, lattialla olemista, vaipanvaihtoa, kädestä kiinnipitämistä, tiettyjä pöristelyääniä, veljien leikkien seuraamista ja hänelle juttelemista

^ Vaatekoko 62cm, pian täytyy joissain vaatteissa siirtyä jo 68cm! 

Ellen on tyytyväinen vauva, joka hymyilee paljon. Hän viihtyy lattialla, kääntyilee ja tutkii leluja. Parhaita leluja ovat kaikki mitkä rapisevat sekä Sophie -purukirahvi. Ellen makoilee mukana kuuntelemassa satuja ja pojista on hauskaa, kun hän "rapsuttaa" kirjan sivuja.

Hänellä on tietty päivärytmi (siitä enemmän tässä postauksessa), joka on mukautunut meidän perheelle sopivaksi. Hän on aamu-uninen, joten joudun herättämään hänet aamuisin, jotta ehdin viedä pojat dagikseen yhdeksäksi.

Ellen on sopeutuvainen, kärsivällinen eikä kitise "turhasta". Alkukuusta saatujen rokotteiden jälkeen ovat päiväunet muuttuneet katkonaisiksi ja huonoimpina päivinä joudun heijaamaan vaunuja vartin välein. Silloin kolmen tunnin päiväunet eivät tunnu siltä, kun saa jatkuvasti ravata ulkona. Toivottavasti palataan rauhallisiin, yhtenäisiin uniin taas pian.

Olen vihdoin ja viimein ottanut asiakseni täyttää vauvakirjaa. Olen kirjoittanut sinne aina silloin tällöin, mutta parina viime iltana olen täyttänyt sitä useamman tunnin. Ihana muistella raskausaikaa, synnytystä ja ensimmäisiä hetkiä vauvan kanssa! <3    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3