Sivut

tiistai 4. joulukuuta 2018

Joulunodotuksen lempparit


(Kirjaintaulu saatu Juhlahumua)° Pikkujoulujen viettämisen perinne

Vietettiin sunnuntaina pikkujoulua vanhempieni luona. Perinteen mukaan saatiin jokainen etsiä äitini piilottamat suklaajoulupukit. Tein poikien kanssa lauantaina pipareita, mitkä koristeltiin poikien toiveiden mukaan "more is more" -tyylisesti nonparellein ja sokerikuorrutuksin. Vietiin niitä tarjottavaksi pikkujouluihin. Pöydästä löytyi myös joulutorttuja, skotlantilaisia fudgeja, kookospalloja ja glögiä.  

° Joulukalenteri

24 päivää jouluaattoon! Sain Jesseltä Kinder -suklaakalenterin. Pojille Jesse osti edulliset Autot -kalenterit Tokmannilta (4,99€). Yllätyin kalenterin sisällöstä, koska odotin skeptisesti muovisia "pilipalileluja", mutta esimerkiksi yhdestä luukusta on tullut metallinen laadukkaan oloinen Salama-auto. Todella positiivinen yllätys!

Jessen ostamat kalenterit oli oikeastaan extraa, koska suunnittelin oman joulukalenterini pojille jo marraskuussa. DIY-kalenterissa on mm. Little People -hahmoja, kirjainpalikoita, rusinoita, eläimiä, joulukoristeita ja muita pieniä leluja sekä yhteistä tekemistä perheelle, kuten pipareiden tekemistä tai metsäretki. Pojat rakastavat pieniä keräilyhahmoja, joten ostin kirpparilta kasan pikkuleluja, jotka laitan paperipusseissa seinällä roikkuvaan metallikehikkoon eli kalenteriin.

° Kodin koristeleminen

Joulukoristeet tekevät tunnelman. Meillä on paljon kynttilöitä, koristevaloja ja -asetelmia, joulupalloja vaasissa, minikoristekuusi lasikuvussa, kultaisia yksityiskohtia ja isot tähdet ikkunoissa. Joulukuusi piti laittaa ensimmäisenä adventtina, muttei ehditty silloin toisen pojan päivystysreissun takia. Laitetaan se siis tänään, meillä on valkoinen tekokuusi.° Tonttuovi & lasten into

Tontut muuttivat meille ja joulukuun ensimmäisenä päivänä saatiin herätä poikien riemunkiljahduksiin. Lasten ilo, odottava tunnelma ja jännitys ovat parasta seurattavaa. Pojat etsivät tonttuja, haluavat jättää tonttuoven luo herkkuja ja laskevat päiviä jouluun.

° Valot ulkona

Ostettiin jouluvaloja alennuksesta puoleen hintaan. Asettelin valoja etu- ja takapihalle ja iltaisin voisin vaan tuijottaa ulos. Valot ovat paras apu pimeyteen!

° Helsinki-kierros

Stockan jouluikkuna, Tuomaan markkinat, piparilatte, yleinen fiilistely!

° Jouluherkut

Rakastan joulutorttuja, konvehteja, glögiä ja pipareita. En oikeastaan välitä jouluruoasta, mutta jouluisista jälkiruoista sitäkin enemmän. Joulukuu on pyhitetty jouluherkuille!

° Adventtiglögit

Adventtina juodaan glögiä ja sytytetään kynttilät.


° Jouluradio

Auton radio on viritetty jouluradion taajuudelle. Rakastan joululauluja, uusia ja vanhoja. Eilen tuli todella jouluinen ja lämmin olo kevyestä lumisateesta yhdistettynä jouluradioon.

° Kauneimmat joululaulut 

Seurakunnan järjestämä yhteislaulutilaisuus, jossa en ole vielä koskaan ollut. Kirkko ja joululauluja, must-juttu tänä vuonna!

° Joululeffat 

Klassikot: Yksin kotona, Joulupukki ja noitarumpu, Holiday! Muita hyviä?

° Hyasintit

Kaunis, helppohoitoinen ja hyväntuoksuinen kukka.

° Starbucksin piparilatte

Piparilatte + Helsinki!

Mitä teidän 
joulunodotukseen kuuluu? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3