Sivut

lauantai 29. joulukuuta 2018

Meidän joulutunnelmat

Joulu on vietetty ja ollaan pikkuhiljaa palaamassa "arkeen". Jesse on onneksi lomalla uuden vuoden yli ja menee töihin vasta ensi keskiviikkona, joten perusarki ei vielä iske vasten kasvoja.

Vietettiin joulua perinteisesti eli aamupäivällä käytiin syömässä riisipuuroa vanhempieni luona, sieltä mentiin Jessen vanhemmille, josta jatkettiin illalla vielä takaisin minun vanhemmilleni. Voi kuulostaa aikamoiselta reissaamiselta, mutta meillä on ollut sama kaava jo yhdeksän joulun ajan. Molempien vanhemmat asuvat ihan kivenheiton päässä meiltä, joten matkaan ei mene aikaa ja on kiva päästä viettämään joulua aattona kummankin perheen kanssa.

 Jimin ja Theon itsetehdyt joulupallot <3 

Kirjaintaulu saatu (Juhlahumua)


Pojat heräsivät aattoaamuna historiallisen aikaisin jo 05.55, koska eivät innostukseltaan malttaneet nukkua. Avattiin yön aikana kuusen alle ilmestyneet lahjat, joilla lapset leikkivät meidän vielä herätessä aattopäivään. Koomailtiin sohvalla Jessen kanssa aamukahveinemme, koska oltiin valvottu ihan liian myöhään edeltävänä yönä. Lapset saivat avata aamulla siis kummeilta ja meiltä saamansa lahjat. Me ostettiin lapsille kaksi lahjaa.

Aamupäivään kuului viimeisten kalenteriluukkujen avaamista, Joulupukin kuuma linja, kahvia, spesiaali aamiainen, uusilla leluilla leikkimistä, tonttujen etsimistä ja joulukuvien ottamista. Lähdettiin vanhemmilleni puolenpäivän aikaan. Saatiin pitkästä aikaa ihanan luminen pakkassää jouluaatoksi!

Vietettiin joulua periaatteessa kolme päivää, koska joulupäivä oltiin vanhemmillani ja Tapaninpäivänä käytiin sukulaisten luona Lahdessa. Pojat saivat vaatteita, paljon toivomiaan leluja, tehtäväkirjoja, kyniä, muutaman kirjan ja lahjakortin. Ellen sai muutaman lelun, vaatteita, lahjakortin ja nokkamukin.


Joulusta jäi ihanat muistot ja oli tietysti erityistä myös sen puolesta, että nyt oli Ellenin ensimmäinen joulu. Hän tosin oli kiinnostunut lähinnä lahjapaperin rapinasta ja lahjanarun näpräämisestä... Meillä pysyy joulukoristeet ja kuusi vielä uuteen vuoteen asti, jolloin ne pakataan odottamaan ensi joulua.

Miten teidän joulunvietto sujui?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3