Sivut

perjantai 14. joulukuuta 2018

Tänään perjantaina: kotipäivä


7.49 Kuulen poikien heräävän ja menevän alakertaan avaamaan joulukalenterit. Dagispäivinä lapset täytyy herättää, koska he eivät herää ennen puoli yhdeksää, mutta vapaapäivinä niin ei käy ikinä...

Väsyttää. Imetän Ellenin. Olen heräillyt parin tunnin välein koko yön. Oma olo on jo vähän parempi, mutta Ellen oli jostain syystä levoton. Toinen pojista heräsi vain kerran eli vatsakivun kanssa menee taas paremmin. Ollaan vähennetty gluteenia, liekö sillä ollut vaikutusta.

8.15 Nousen Ellenin kanssa, pesen ja puen hänet. Hän saa jäädä lattialle katselemaan, kun hoidan omat aamupesuni. Pojat tulevat esittelemään joulukalenteriyllätyksensä.

8.30 Syödään aamiaista. Pojat ovat jo ottaneet omenat ja jogurtit itselleen. Leikkaan heille ananasta ja teen banaanilettuja. Banaaniletut kuuluu meidän vapaapäiviin ja viikonloppuihin.

9-10.30 Juon kahvia, makaan lattialla ja leikin Ellenin ja poikien kanssa. Ellen tuntuu löytävän jokaikisen pienimmänkin roskan, mutta eniten häntä kiinnostaa poikien lelut. Pojat viihdyttävät itseään olohuoneeseen rakentamallaan temppuradalla. Meidän vanha sänky on olohuoneessa odottamassa noutajaa ja pojat hyödyntävät sitä leikeissään.

10.45 Imetän Ellenin, vaihdan vaipan ja alan pukea häntä päiväunille siirtymistä varten.

11.00 Ellen nukahtaa vaunuihin hetkessä. Laitan pesukoneen päälle ja leikin poikien kanssa kirjainpuupalikoilla. Tehdään niistä erilaisia sanoja. Pojat jatkavat temppuradan parissa.

Luen uusia Ruotsista saamiani suosikkilehtiäni ja juon toisen kupin kahvia.


12.00 Lämmitän lounasta, otan piparitaikinan sulamaan ja syödään. Perjantait on spesiaaleja päiviä, joten lounaan jälkeen pojat saavat katsoa elokuvan ja syödä popkornia.

13.10 Ellen nukkuu edelleen. Hänellä oli parin viikon jakso, jolloin hän heräili päiväunien aikana tasan puolen tunnin välein. Eilen hän nukkui pitkästä aikaa taas reilut kolme tuntia yhtäjaksoisesti ja näköjään tänään toistuu sama. Onneksi vaiheet tulee ja menee!

Käyn läpi Smartphotolta tilaamiani valokuvia. Tilasin sieltä joulukortit ja innostuin samalla tilaamaan myös valokuvia odotusajalta ja Ellenin ensimmäisiltä kuukausilta. Paperikuvien katseleminen on ihanaa! Täytän vauvakirjaa tilaamillani valokuvilla ja teen mm. ristiäisistä oman albumin.    

14.00 Pojat katsovat vielä elokuvaa.  Laitan pyykit kuivumaan ja jo se saa sydämen hakkaamaan ja pään tykyttämään, ärsyttävää!

Jesse lähtee töistä kolmen aikaan ja viikonloppu voi alkaa! Tehdään pipareita elokuvan jälkeen, koska en jaksa lähteä ulkoilemaan. Pojat pääsevät ulos Jessen kanssa samalla, kun Ellen menee toisille päiväunilleen.

Päivä on mennyt tänään paljon helpommin kuin odotin. Hyvää viikonloppua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3