Sivut

tiistai 21. toukokuuta 2019

Pihaprojekti & loppukevään kuulumisia

Ulkoilua, pihasuunnittelua, remonttihaaveita, perhepedissä nukuttuja öitä, lukuisia salaatteja, ensimmäiset kunnon juoksulenkit sitten Ellenin syntymän, illanistujaiset ja grillikauden korkkaus ystävien kanssa, Linnanmäki ja herätys Ellenin toimesta aamuisin tasan klo 07.
Pojat ovat dagiksessa vielä kesäkuun loppuun, jolloin alkaa reilun kuukauden kesäloma. He aloittavat syksyllä esikoulun, mutta menevät ensimmäistä kertaa eri ryhmiin. Päätös tehtiin sen perusteella, että pojat ovat nyt niin yhteenliimautuneita ja heidän on välillä jopa hankala toimia yksin. Eri ryhmissä heidät on helpompi kohdata yksilöinä, he saavat omia ystäviä ja heidän persoonansa tulevat paremmin esiin.

Dagiksen puolelta oltiin samaa mieltä ja he kannustivat meitä ajatukseen eri ryhmistä. Mielenkiinnolla odotan miten esikoulu lähtee sujumaan. Ryhmät onneksi ulkoilevat yhdessä ja tekevät muutenkin paljon yhteistyötä, joten pojat tulevat kuitenkin näkemään toisiaan pitkin päivää.  Mennään tutustumaan esikouluopettajiin ja kavereihin toukokuun aikana. Valtaosa ystävistä siirtyy onneksi samaan esikouluun, joten montaa muutosta ei tule kerralla.

Tänään on dagiksen kevätjuhla ja torstaina Ellenin 10kk -neuvola. Paljon kaikenlaista vielä ennen kesänalkua. Ollaan suunniteltu lasten synttäreitä, koska ensi kuussa pojat täyttävät kuusi ja Ellen heinäkuussa vuoden. Pojat haluavat pitää viidakkoteemaiset kaverisynttärit kotona.


Ollaan saatu Jessen kanssa muutama hetki kahdestaan viime päivinä. Sunnuntaina lapset jäivät vanhemmilleni siksi aikaa, kun me käytiin Jessen kanssa Plantagenissa ostamassa kukkia, haketta ja multaa etupihan siistimistä varten. Samalla käytiin syömässä sushia.

Eilen illalla Jessen äiti vei lapset puistoon ja me saatiin touhuta pihan parissa. Jesse pienensi moottorisahalla jättimäistä kantoa, otettiin vanhaa maata pois ja myllättiin ihan kunnolla. Asutaan rivitalon päätyasunnossa ja meillä on kiva pieni rinne etupihalla, jota ollaan alettu siistiä tänä keväänä. Aiemmin siinä oli pelkkää puskaa, mutta nyt haluttiin tehdä siihen kukkapenkki ja saada pihaan enemmän näyttävyyttä.

Olen ennenkin sanonut, miten paljon me tykätään yhteisistä projekteista. Yhdessä tekeminen on hauskaa; suunnitella, toteuttaa ja sen lomassa juoda kahvia ja jutella. Saatiin piha jo hyvälle mallille, mutta tarvitaan vielä vähän lisää multaa ja haketta sekä pari kukkaa.

Valittiin musta hake, jotta saadaan kontrastia. Jesse oli alkuun epäileväinen, mutta piti lopputuloksesta paljon. Meillä on suunnitelmissa laittaa keskelle iso alppiruusu, mutta sen oikeaoppinen istuttaminen vaatii niin paljon, että sitä pitää vielä vähän suunnitella ja hankkia valmiiksi kaikki oheismateriaali. Alppiruusu on upea ja siitä tulee varmasti meidän pihan katseenvangitsija.

Naurattaa, miten elämä on muuttunut ja miten erilaisista asioista nykyään nauttii. Kymmenen vuotta sitten juhlittiin ja notkuttiin baareissa ja nyt kyhätään yhdessä pihalla kukkapenkkiä... #lovemylife 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3