Sivut

maanantai 19. elokuuta 2019

Meidän aamu: sateinen maanantai

6.10 herään Jessen herätyskelloon. Ellen on tullut yöllä meidän väliin. Pitkästä aikaa hänellä on ollut hankala ja katkonainen yö, neljä hammasta tulossa. Tuntuu, etten ole juurikaan nukkunut yöllä ja niska on jumissa, koska meidän tyynyt Jessen kanssa on vahingossa vaihtuneet...

07.00 Ellen herää eikä maidosta huolimatta nukahda enää. Noustaan ylös, tehdään pesut ja vaihdetaan vaatteet. Hän menee herättämään pojat samalla, kun minä teen omat aamutoimeni ja puen päälleni. Ellen repii alasängyssä nukkuvan veljen peittoa ja saa murahtelua vastaukseksi. Vedetään verhot ylös ja yritän saada pojat nousemaan. 

07.30 Kolmannella kehotuksella he nousevat, pestään hampaat ja pojat vaihtavat vaatteet. 

07.45 Syödään aamiaista. Ellenille banaani, kaurapuuroa ja pieni pala leipää. Pojat syövät omenat, leivät ja juovat smoothiet. Hörppään itse vain kahvia, koska aikataulu. 

08.05 Pojat alkavat hauskuuttaa Elleniä eikä syömisestä meinaa tulla mitään. Pakkaan reppuja ja huomaan perjantaina tulleet "kotitehtävät". Äh, olisi pitänyt katsoa reppuun aikaisemmin... Onneksi tehtävänä on vain muutama kysymys esikoulutoimintaan liittyen, johon pojat huikkaavat samantien mielipiteensä. Jes tehty, vielä on aikaa! 

08.15 Juomapullot, tehtävät, pehmolelu. Tänään täytyy saada täytettyä kaikki loput esikoululomakkeet. Täytettävää tuntuu olevan aina lukukauden alussa paljon, kun kaikki tulee kerralla ja samat paperit tulee tietysti täyttää kahdesta. Siinä tämän päivän urakka. 

08.20 Toisen pojan sukat on ylhäällä, toisen kollaripaita on jossain - jaa ilmapalloja täytyy alkaa täyttää nyt vai?! 


"Mamma muistatko sen mustavalkoisen söpöliinin pikkukoiran mikä otettiin mummilta, haluisin sen mukaan tänään?" Hmm, en muista koko koiraa. "Nyt en muista missä se on, käydäänkö yhdessä valitsemassa toinen?" 

08.25 Aletaan pukea. Ellen menee portaiden luo ja näyttää siltä, että pian on mentävä vaihtamaan vaippa, tietty... Pojat ottavat aikansa sukkien kanssa, höpöttävät omiaan, kollaripaita edelleen jossain. Hörppään kylmää kahvia ja odotan, kunnes Ellen on valmis. 

08.35 Reput pakattu, kollaripaita löytynyt, sukat jalassa. Käyn vaihtamassa Ellenin vaipan. 

08.45 Ollaan viimein ulkona ovesta. Huh! Kävellään kaatosateessa autolle, onneksi lapset ovat innoissaan sateesta. Tulee mieleen, että Ellenille voisi hankkia kumisaappaat. 

08.53 Esikoulun pihassa. Kaverit ovat jo koulun pihalla leikkimässä, joten kaivan pojille sadevaatteet ja kumisaappaat. Ellen huitelee pitkin käytävää ja haluaisi kovasti mennä muiden mukaan leikkeihin. Eskarin aamurutiinit ei ihan vielä onnistu pojilta, vaan jos olen toisen kanssa laittamassa sadevaatteita jne, niin toinen seisoo paikallaan tekemättä mitään.  

Ellen näköjään löysi tiensä pienempien ryhmään, anteeksi häiriö! Toisella sadevaatteet, vielä toinen. 

"Mamma, muistatko, kun kaksivuotiaana minulla oli se punainen salama-potkuauto, se olis kiva saada taas." "Joo, taidan muistaa, olet vaan jo vähän liian iso poika siihen, jatketaanko?" 

09.05 Molemmilla sadevaatteet ja sitten pihalle. Halit ja heipat! 


Aamut tuntuu toisinaan olevan yhtä sirkusta, mutta oikeasti meillä sujuu kaikki pääsääntöisesti hyvin. Pojat ovat reippaita eivätkä kiukuttele aamuisin ja hallitsen hyvin meidän kolmikon. 

Tultiin Ellenin kanssa kotiin ja hän läiskytteli aikansa yhtä pihan vesilätäköistä. Käveltiin hetki pihalla ja Ellen näytti nauttivan siitä paljon. Tultiin sisään ja tein itselleni aamiaista. Söin samalla, kun Ellen kävi läpi yhtä olohuoneen kaapeista. Hän löysi puupalikoita, joiden parissa viihtyi. Leikittiin hetki, kunnes väsy yllätti ja vein hänet sänkyynsä. Ellen nukahti muutamassa minuutissa ja hain toisen kupillisen kahvia. Nyt olen juonut kahvin ja katsonut yhden jakson lempisarjaani. Mukava maanantai! 

Aamupäiväunet kestää yleensä n.1,5 tuntia, joten nyt siirryn sähköpostien pariin ja laitan pesukoneen päälle. 

Miten teidän maanantai alkoi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3