Sivut

lauantai 24. elokuuta 2019

Flunssa, joka tekee hengityksestä työlästä


Pieni potilas. Ellen on ollut flunssassa tämän viikon. Maanantaina flunssaoireet alkoivat, mutta silloin se oli lähinnä nenän vuotamista. Kolme yötä valvottiin enemmän tai vähemmän, toissayön Ellen itki koko yön. Lopulta saatiin hänet rauhoittumaan hetkeksi vain Jessen rintaa vasten. Vein eilen aamulla pojat esikouluun ja menin Ellenin kanssa terveysaseman päivystykseen.

Olin varma, että joudutaan lastenosastolle, koska hengitys oli siinä vaiheessa todella työlästä ja maito nousi hetkessä liman kanssa ylös. Ellen hengitti avaavaa lääkettä vartin lääkärissä ja pian sen jälkeen sain päivän ensimmäisen hymyn. Lääke auttoi, Ellen piristys ja halusi kävellä itse.

Odoteltiin lääkärissä vielä tunti, lääkäri konsultoi ja kuunteli keuhkot uudelleen. Keuhkoista ei kuulunut enää samanlaista ääntä ja hengitys oli hiukan rennompaa, joten päästiin kotiin. Kotona jatketaan vielä Ventolinen ja tulehduskipulääkkeiden kanssa ja lähdetään herkästi päivystykseen jos vointi huononee. Viime yö jännitti, koska toissayö oli kaikkineen niin järkyttävä ja huoli suuri.

Ellen nukahti klo 21 ja heräsi ensimmäisen kerran vasta 05, jolloin tuli meidän väliin jatkamaan unia kahdeksaan eli yö meni todella hyvin. Mentiin Jessen kanssa ajoissa nukkumaan, koska oltiin valvottu edeltävä yö, joten saatiin itsekin nyt monta tuntia unta.


Ellenillä on selvästi sama taipumus kuin veljillään eli flunssassa hengityksestä tulee työlästä ja siihen tarvitaan apua. Joka kerta pelästyn samalla tavalla, vaikka tiedän varautua ensimmäisten flunssaoireiden ilmaantuessa. Pienet on vaan jotenkin niin hauraita ja ressukoita, kun ovat sairaana.
 
Koko kesä saatiin kaikki olla terveinä, joten vähän osattiin jo odottaa flunssaa, etenkin kun pojat aloittivat esikoulun. Pojilla on ollut vain vähän yskää, joten he ovat onneksi päässeet vähällä.

Ellen on viihtynyt sohvalle tehdyssä pesässään. Paljon tyynyjä, peittoja ja unirättejä <3  

Kivaa lauantaita! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3