Sivut

perjantai 3. huhtikuuta 2020

Lomautettuna

Meillä alkoi uusi arki tällä viikolla, kun minut lomautettiin kolmeksi kuukaudeksi. Lapset ovat nyt kotona kanssani ja mieleen muistuu kotiäitiajat. Päivät menevät saman kaavan mukaan ja ulkoillaan mahdollisimman paljon. Olen onneksi ollut energinen ja mieli on pysynyt alun notkahduksen jälkeen hyvänä.

Ellen on nukkunut täysiä öitä ja ennätyksellisen pitkiä päiväunia, jopa kolme tuntia! Hän nukkuu tavallisesti tasan 1,5 tuntia. Mitä paremmin hän on nukkunut, sitä huonommalla tuulella hän on ollut. Kaikkea ei voi saada, hah. Tätä viikkoa voisi kuvata se miten Ellen seisoo kädet puuskassa katse maassa. Tänään on ollut jo parempi päivä. Hän pakkaa edelleen joka aamu päiväkotirepun.


Ollaan ulkoiltu paljon lasten kanssa, tehty pyöräretkiä ja käyty metsässä. Eilen askarreltiin pääsiäisjuttuja, maalattiin vesiväreillä ja toissapäivänä Jesse leipoi lasten kanssa pullaa.

Pysyn itse virkeänä, kun saan päivän aikana tehtyä myös kotitöitä. Pesen pyykkiä, siivoan keittiön ja ylläpidän yleistä siisteystasoa. Kotona viihtyy paljon paremmin, kun on paikat kunnossa. Isompana projektina on käydä läpi lasten pienet vaatteet ja siivota vaatehuone. Sitä en tosin edes yritä tehdä ollessani yksin lasten kanssa, vaan se saa odottaa viikonloppuun.


Ensimmäinen viikko kotona on sujunut tosi kivasti, mutta odotan huomisaamua kuin kuuta nousevaa. Saan herätä rauhassa ja aloittaa päivän juoksulenkillä. Viikonloppu!

Lomautuksen hyvänä puolena on ehdottomasti se, että saan olla kaikki illat kotona. Ei tarvitse punnita eri vaihtoehtoja mitä tekee milloinkin ja stressata miten oma tekeminen on perheajasta pois. Osaan olla rennommin nyt.

Yritän ottaa tämän lomana, vaikka kolme kuukautta tuntuukin pitkältä ajalta ja ikävöin työkavereita, työntekoa ja meidän arkea.

Tsemppiä kaikille ja mukavaa viikonloppua! <3  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3