Sivut

perjantai 24. huhtikuuta 2020

Mikä on meidän lapsiluku?

Muistan, kun Ellenin syntyessä kätilö sanoi "nähdään ensi kerralla"! Naurettiin Jessen kanssa ja tokaisin, että eiköhän se ollut tässä. Samalla mielen valtasi pieni haikeus.

Jos joku olisi ennen kaksosten syntymää kysynyt montako lasta toivon tulevaisuudessa, olisin vastannut kaksi. Kolme tuntui meille jo paljolta, neljää ei ainakaan.

Kaksosten jälkeen oli selvä, ettei se voinut olla siinä. Useampi vuosi kerättiin voimia ja uskallusta lähteä vaikean riskiraskauden jälkeen samaan uudelleen. Ellenin kanssa kaikki on mennyt aina raskausajasta asti hyvin. Synnytys oli upea kokemus, vauvavuosi ihana ja yhden lapsen kanssa kerrallaan on ollut ihan erilaista kuin kaksosten.


Olen vahvasti sitä mieltä, että meidän lapsiluku on neljä.

Se kuulostaa hullulta, koska en olisi ikinä uskonut edes ajattelevani niin. Pitää muuttaa isompaan asuntoon, ostaa isompi auto jne. Enemmän kuluja, vähemmän aikaa.

Jonkun korvaan voi kuulostaa oudolta ajatella kaikkea edellä mainittua, mutta mielestäni viimeistään tässä kohtaa sitä tekee väistämättään. Kolmesta lapsesta useampaan muuttaa yleisesti asioita niin paljon, koska esimerkiksi tavalliseen henkilöautoon ei enää mahdu.

Ollaan vielä ihan ajatustasolla, koska juuri nyt on hyvä näin. Meillä on lähitulevaisuudessa muita ajankohtaisia asioita ja haluan keskittyä työelämään, säästää, viettää hääjuhlaa, muuttaa isompaan asuntoon...

Kun me puhutaan tulevaisuudesta Jessen kanssa niin tulee sellainen perhosia vatsassa -tunne!

Kiinnostaisi kuulla 
miten teillä menee, 
joilla lapsia on enemmän kuin kolme? 

4 kommenttia:

 1. Moikka:) meillä on lapsia (vain) kolme, mutta HALUAISIN ehdottomasti lisää... neljännen ja viidennen ja jopa vieläkin enemmän... harmi vaan meillä taitaa mies olla nyt sitä mieltä että kolme olisi se hyvä määrä... Aika jyrkästikin on sitä mieltä, mutta voi olla että tulemme vielä keskustelemaan aiheesta.

  Paljon kivoja perhehetkiä teille:)

  VastaaPoista
 2. Meillä on 4 lasta:) kolmannen jälkeen olin melko varma, että hän olisi viimeinen, mutta toisin kävi. Vauvakuume iski..nyt lapset ovat 11v, 9v, 6v ja 1v7kk:)
  Kaikki mennyt hyvin. Toinen auto piti vaihtaa 7 hengen autoon, että mahdutaan kaikki jos tarve. Isommat jo niin isoja, että pääsee esim. Suihkussa käymään rauhassa:)

  VastaaPoista
 3. Meillä on viisi ja tuntuisi pahalta jos ei tule enempää lapsia. Vauvakuume näköjään on kasvanut lapsi lapselta! Sitä näköjään osaa nauttia vauvasta kerta kerralta vaan enemmän. Ihana asiahan se on, jos on monta lasta.

  VastaaPoista
 4. Itse olen samaa "kaksi on hyvä, kolme maksimi" - tyyppiä. Noh, meillä on lapsia nyt neljä ikähaitarilla 1,5 - 7 �� Itse olen ajatellut ajan ja rahan riittävyyden näkökulmasta, että lapsilukumme on täynnä. Silti huomaan miettiväni, mitä jos vielä... Olen itse kohta 35v ja mies vanhempi, joten ikääkin alkaa molemmilla olla jo. Kuopuksen syntymän jälkeen päätin että, jos vielä haluan lapsia kun tämä pienin on vähintään 3vuotias niin voidaan harkita asiaa.. Mutta saa nähdä.. Auto meillä on jo vaihdettu 7 paikkaiseen, mutta lisälapsi tarkoittaisi kyllä asunnon vaihtoa, kun nytkään ei ole liikaa tilaa..

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3