Sivut

lauantai 28. marraskuuta 2020

Viikonloppu ei ole koskaan tuntunut näin hyvältä

Perjantai, pääsen töistä 16.45. Avaan kotioven ja siellä odottaa kolme iloista lasta. Ellen pukee nukelle vaatteita ja kertoo, että söi dagiksessa riisipuuroa ja demonstroi kielellä vielä miten hyvää se oli. Pojat pelaavat ja ovat innoissaan viikonlopusta, koska saa nukkua pitkään (heräävät silti viikonloppuaamuisin aikaisemmin kuin kouluaamuina...), on herkkupäivä, ei tarvitse tehdä läksyjä ja on peliaikaa puhelimella. Syynsä viikonlopun ylistämiseen meillä kaikilla. 

Viikonloppu tuntuu nyt erityisen hyvältä ja odotetulta, kun on tehnyt viisi arkipäivää töitä ja edessä on oikeasti kaksi vapaapäivää. Aiemmassa työssäni oli toki myös vapaita viikonloppuja, mutta se ei silti tuntunut samalta jollain tavalla. Ehkä siinä vaikutti työrytmin epäsäännöllisyys ja tieto siitä, että pyyntö töihin voi tulla myös vapaaviikonloppuna jos joku sairastuu. 

                        Suosikki, täydellinen haalean vaaleanpunainen sävy! Essie - Fiji

Viikonlopulle ei ole suunnitelmia ja se on ihanaa. Pesen paljon pyykkiä, koska sitä on kertynyt viikon varrelta aika kasat, teen perussiivouksen ja ulkoillaan lasten kanssa. Jesse teki eilen pizzaa poikien kanssa, joten sillä herkutellaan myös tänään. 

Meille on alkanut muodostua kivoja viikonloppujuttuja, joista paras on, että pojat saavat olla valveilla viikonloppuisin Elleniä pidempään. Ellen menee päivästä riippumatta nukkumaan kahdeksan aikaan, mutta pojat voivat valvoa viikonloppuisin puoli kymmeneen. Pelataan lautapeliä, luetaan lasten tietokirjoja (avaruus, maailma ja eläimet on suosikit!) tai pojilla on joku oma tekeminen, kuten pokemonkorttien järjestely. 

Hyvää viikonloppua ja pikkujoulua kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3