Sivut

maanantai 21. tammikuuta 2013

Oh baby, baby!

Arvatkaa mitä! Tänään päivä sai onnellisen käänteen!

Kaikki alkoi siitä, kun vetämääni kerhoon tuotiin rokkoinen poika viime viikon lopulla. Äidin hakiessa poikaa, kävi ilmi, että pojalla on parvorokko. Ohjaajakollegat arvuutteli olikohan se just parvorokko, mikä on toinen haitallinen rokko raskaana olevalle (jos sitä ei ole vielä itse sairastanut). Näinhän se oli, selvisi seuraavana päivänä. Googletin rokon ja se voi mm.lisätä keskenmenoriskiä näin alkuraskaudessa. :( Soitin neuvolaan, josta kuitenkin rauhoittelivat ja pyysivät verikokeisiin. Verikokeissa näkyy onko mulla vasta-aineet rokkoon.

Kävin verikokeissa tänään. Vaadin samalla ultraa, kun viikonloppuna tuli outoja, kovia kipuja sekä alavatsaan että selkään ja vähän rusehtavaa vuotoa. Pelästyin tietty tosi paljon ja vaati voimia jaksaa odottaa tähän päivään. Menin naistentautien päivystykseen, jossa sain vakuutella ja liioitella oireita, jotta ottivat todesta ja edes harkitsivat ultrausta?! Se on iso epäkohta, johon oon törmännyt myös kahden keskenmenon aikana. Käsittämätöntä.

Pääsin lopulta ultraan ja kerrankin mua oli vastassa todella mukava hoitaja ja kätilö. Molemmat olivat rauhallisia ja käyttivät minuun aikaa. Kyselivät tarkasti ja sitten ultrattiin.

Olin jo varma, että taas meni kesken, kun kätilö ultrasi niin kauan sanomatta sanaakaan. Aloitti sit hiljaisuuden jälkeen näin: "Näen kyllä pussin.... *nimi* soitatko ylilääkärille?"
Sydän alkoi takoa tuhatta ja nielin kyyneliä. Kätilö käänsi monitorin muhun päin ja sanoi, että näkee

KAKSI VAUVAA JA KAKSI SYDÄMEN SYKETTÄ! 

Siinähän ne oli! Pikkuiset köllötteli vierekkäin ja pienet sydämet sykki! Ei sitä tunnetta voi sanoin kuvailla! Sellaista onnea, huojennusta ja rakkautta.

Siis ihan oikeasti, meille tulee kaksoset. Kaksi pientä vauvaa.
Kätilö sanoi, että vauvojen koot vastaavat 9+ viikkoja ja tarkemmat tiedot ja tutkimukset saadaan ensi viikolla, kun meillä on se eka virallinen ultra. Aivan ihanaa! Vaikka nyt pelottaakin (taas), kun kätilö sanoi loppuun, että monikkoraskaudet on aina riskiraskauksia. Lisäsi kuiteski, että voin viedä positiivisia uutisia tällä kertaa kotiin :)) Kohta, kun mies tulee kotiin niin pääsen kertomaan! xxxx

4 kommenttia:

Kiitos kommentista! <3