Sivut

maanantai 18. maaliskuuta 2013

17+4

Oltiin viime tiistaina ultrassa. Nyt ultrataan joka toinen viikko ja seuraava kerta onkin jo 26.3.

Onneksi, koska ultratäti sanoi, että nyt on se suurin riskiaika TTTS:n kehittymiselle. TTTS on siis se pääpointti minkä takia ultrakertoja on niin tiheään nyt. Se on syndrooma, mikä voi kehittyä identtisissä kaksosraskauksissa. Selkeimmin meille selitettiin se niin, että toinen vauvoista alkaa syömään toisen eväitä, jolloin toinen ei kasva ja molemmille tulee ongelmia. Se on vakavaa ja pelottaa meitä.

Ultrassa kaiken todettiin olevan hyvin eikä syndroomasta ollut merkkejä. Molemmat liikkui hyvin ja rakenteet oli kunnossa.

Ainoa mikä jäi harmittaa, oli ultraaja. Ankea, vähäsanainen vanhempi nainen. Huoneeseen tullessa käski heti makaamaan ja tokaisi "paita ylös". Tutki tosi pitkään sanomatta mitään. Lopulta alkoi vähän selittää mitä katsoo ja miltä näyttää. Kysyin hienovaraisesti jos näkisi sukupuolen, johon vastasi ettei sitä katsella nyt. Harmitti ja nainen varmaan näki sen, koska lopussa sanoi, että katsotaan sit ensi kerralla. Noh, taas odotellaan.

Oireita tällä hetkellä:

- alavatsakipu ja viiltävä kipu nivusissa
- alaselkäkipu
- turvotus
- röyhtäily
- jalkakipuilu (en jaksa seistä kauaa, jalat turpoaa ja sattuuu!)
- puutuminen (jalat, kädet, peppu; yli tunnin istumisen/makaamisen jälkeen) xxxx

Ps. Ultrakuvissa murut 16+5. Toisessa kuvassa näkyy vauvojen päät.6 kommenttia:

 1. Ihanat ultrakuvat :) Itekin oon aina miettinyt, että miltä tuntuisi saada kaksoset, tuplaonnea!

  *mun blogi http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Hei tosi jännää seurata sun blogia! Mulla on hieman sun jälkeen LA (yksi tosin tulossa), ja on jännä vertailla miten raskaudet eroaa :) Hurjasti tsemppiä, toivottavasti kaikki menee hyvin! Jään seurailemaan :)

  VastaaPoista
 3. Ei täällä ole sitä liity lukijaksi- juttua? :(

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sapa! :)

  Jonna, kiitos! :) Joo se on parasta, kun löytää "kohtalotoverin" ja kulkee about samoissa viikoissa! :) meenkin kurkkimaan sun blogia! Hmm, en tiedä mistä se laitetaan? Yritän fiksata sen esiin jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sielä ulkoasun muokkaus kohdassa ja sieltä sit lisää gadget :) siel listassa on sit lukijat. Tää nyt oli huonoin selitys koskaan :D

   Poista
 5. Nyt mä taisin saada sen tonne! Jee!!! Kiitos :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3