Sivut

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Vastaukset kysymyksiin

 1. RASKAUS

  Mitkä olivat reaktiosi, kun huomasit olevasi raskaana? 

  - lävitseni meni onnen "aalto" enkä ollut uskoa sitä todeksi. Plussasin silloin, kun vähiten tuntui siltä. Heti ilon ja onnen jälkeen tuli pelko keskenmenosta.

  Milloin ja millainen tilanne oli kun huomasit k.o. asian? :)

  - ei ollut mitään erityisiä oireita, tein testin, koska menkat oli myöhässä. Tein testin 2 päivää häiden jälkeen, 14.12.2012. Tilanne ei ollut erikoinen; oltiin kotona Jessen kanssa ja Jesse teki ruokaa. Se tuli kattomaan testiä, hymyiltiin ja halattiin.

  masu 11+1

   Osasitko odottaa kaksosraskautta?

  - en varsinaisesti osannut odottaa, kun en ikinä usko, että mitään "pienen todennäköisyyden" juttuja osuu mun kohdalle :D Suvussa on kaksosia ja näin ollen myös mahdollisuus kaksosiin on suurempi, joten olisihan sitä voinut odottaa.

   Tuliko kaksosraskaus teille yllätyksenä ja mitkä olivat teidän ensireaktiot, kun saitte tietää asiasta? :)

  - tuli yllätyksenä, vaikka se mahdollisuus onkin vähän suurempi, kun mun suvussa on kaksosia (mm.pikkusiskot). Se selvisi, kun olin yksin ultrassa keskenmenoepäilyn takia. Voitte vaan kuvitella miltä tuntui kuulla odottavansa kahta vauvaa, kun oli ihan valmistautunut kuulemaan keskenmenosta :) Olin samaan aikaan järkyttynyt, onnellinen, ylpeä(?) ja iloinen! Oli hankala malttaa odottaa Jesseä töistä kotiin. Jesse ei ensin uskonut, kun sanoin, että sydämensykkeitä löytyi kaksi! Jesse oli ihan innoissaan! 


   Kun saitte kuulla ensi kertaa kaksosista, oliko teillä sukupuolitoiveita? 

  - mä toivoin: tyttö ja poika tai tyttö ja tyttö. Jesse toivoi poikia. 

   Kun ultrassa näkyi kaksi poikaa, millaiset ensitunnelmat oli?

  - Jesse suunnitteli jo jalkapallojoukkueen perustamista, heh. Mulla meni hetken aikaa tottua ajatukseen pojista. Olin jotenkin niin siinä tyttöjen röyhelömaailmassa, mutta nopeasti totuin eli se ei jäänyt mitenkään kaivertamaan! Nyt en vois kuvitellakaan, että meillä olisi jotain muuta kuin meidän kaksi poikaa <3

  rakkaat 16+5

   Mitä ajattelitte silloin, kun saitte tietää, että kaksoset ovat identtisiä?
  - Yllätyin jälleen siitä, että kuulutaan taas siihen "harvinaisempaan joukkoon". Identtisyys kiehtoi ja pelotti. Pelästyin, kun kuulin siihen liittyvistä raskausajan riskeistä (TTTS). Jesse ajatteli identtisyydestä, että "tosi magee juttu" :D  

  Yritittekö lapsia kauankin? 

  - syksystä 2011

  Kuinka pitään yrititte lasta ja miten keskenmenosi tapahtuivat? 

  - syksystä 2011, keskenmenot 11/2011 ja 04/2012. Keskenmenot tulivat molemmilla kerroilla ennen viikkoa 10. Alkoi vatsakivuilla ja rusehtavalla vuodolla ihan yhtäkkiä. Heti tuli outo tunne, ettei kaikki ole hyvin. 

  Minkä ikäinen olit kun aloitte yrittää lasta ensimmäistä kertaa?

  - 21-vuotias

  Haluatteko joskus lisää lapsia vai onko lapsiluku nyt täynnä :)

  - Puhuttiin aina, että kaksi tai kolme. Nyt on kaksi, kolmas jää nähtäväksi. Tyttö olisi vielä ihana saada, mutta... Tällä hetkellä on sellainen olo, etten halua/uskalla olla enää raskaana. Raskaus oli niin rankkaa aikaa fyysisesti ja henkisesti, etten tiedä pystynkö siihen uudelleen. Todennäköisesti seuraavissakin raskauksissa joudun todella aikaisin vuodelepoon. Ehkä mieli muuttuu, kunhan kaiken koetun saa käsiteltyä ja vauvakuume yltyy mahdottomaksi ;)  

  Itse keskosen synnyttäneenä kysyn, että koetko raskautesi jääneen kesken? Ja jos koet näin niin oletko esim. katkera asiasta?

  - Koen ehdottomasti. Pahimpana se tunne tuli sillä hetkellä, kun kuulin viikolla 23, että joudun jäämään osastolle vuodelepoon koko loppuraskaudeksi. Olin ihan rikki ja katkera siitä, etten saa kokea sitä kaikkea normaaliin raskauteen kuuluvaa. Tunnetta pahensi, kun ei oltu ehditty hankkia vauvoille mitään, kotona oli kaikki kesken ja perhevalmennukset käymättä. Olin odottanut niin innolla äitiyslomaa ja miten laitan kotia kuntoon silloin ja "fiilistelen" vauvajuttuja.
  Nyt pahin katkeruus on poissa ja oon suht sinut asian kanssa. Oon onnellinen, että kaikki päättyi näin hyvin: kaksi ihanaa tervettä poikaa. Jäin kuitenkin pelkäämään raskautta kaiken kokemani jälkeen, joten saa nähdä tuleeko kolmatta.
   ÄITIYS

   Mikä on äitiydessä parasta?

  - se rakkaus. Sanoinkuvaamaton rakkaus <3

  Jimi päivän ikäisenä

  5-viikkoiset

  Onko jokin yllättänyt sinut äitiydessä? 

  - se miten paljon voi oikeasti pelätä ja olla huolissaan Sen kanssa on vaan opittava elämään ja löydettävä tasapaino.  

  Minkälaista on olla kahden saman ikäisen lapsen äiti?

  - on ihanaa olla äiti. Kun samanikäisiä lapsia on kaksi, on myös tuplaten hommaa. Kun yhden pojan on hoitanut, on vielä toinen hoidettava. On mahtavaa, että pojat eivät joudu olemaan yksin milloinkaan vaan toisesta on koko ajan seuraa. Kaksosuus on kiehtovaa ja on kiva huomata eroja ja yhtäläisyyksiä poikien välillä. 

  Pelottiko sua/teitä missään vaiheessa kaksosista koituva työmäärä ennen vauvojen syntymää? Esim. mietittekö kuinka pärjäätte kahden pienen vauvan kanssa?

  - meitä molempia mietitytti ja jännitti se. Sitä ei kuitenkaan voi etukäteen tietää miten kaikki lähtee sujumaan ja millaisia vauvoja juuri ne meidän vauvat on. Jännitystä helpotti se, että tiedän selviäväni Jessen kanssa mistä vaan. Varmuutta pärjäämiseen antaa myös meidän mahtava tukiverkko: molempien perheet ja ystävät. Tiedämme saavamme apua, jos ja kun sitä tarvitaan.   

  Kauanko aikaa meni kun aloitte tunnistaa pojista kumpi on kumpi? 

  - vieläkään se ei tule ihan automaattisesti. Pikkuhiljaa ollaan alettu tunnistaa pojat paremmin, kun ollaan päästy kunnolla tutustumaan kotona. Tunnistan pojat ilmeistä, eleistä, käytöksestä ja Theolla on kainalossa mansikkaluomi. Vaatteet ja kaikki poikien tavarat on värikoodattu: Jimi sininen ja Theo vihreä.   Miten "kohtelette" lapsia tasapuolisesti, ettei käy niin että toinen hoitaa aina toista ja toinen toista, vuorotteletteko hoitovuoroja vai miten? 

  - vuorotellaan hoitovuoroja. Pyritään siihen, että joka toinen kerta hoidan Jimin ja joka toinen Theon. Yöllä hoidetaan omalla vuorolla yksin kumpikin poika. Se on vaikeaa, kun hoitaa yksin ja pitää "valita" se nälkäisempi poika ja toinen joutuu odottaa. Hoitorumbaan yhden pojan kanssa menee kuitenkin n.30-45 min riippuen syöntivauhdista, joten valitettavan usein toinen jo melkein itkee tuskaisena huomiota siinä vaiheessa, kun vielä syötän toista :( 

  Puetteko pojat samanlaisiin vaatteisiin esim. aina, usein, harvoin, ei koskaan

  - harvoin, vastaisin ei koskaan, mutta joskus heillä on samanlainen pipo tai samanlainen body, erivärisinä tosin. Täysin samanlaisia ja samanvärisiä asuja en usko, että meidän pojilla tullaan näkemään.

  Onko pojat jo huomanneet toisensa ja kiinnittävätkö vielä huomioita toisiinsa?
  - en usko, että ovat kunnolla vielä huomanneet/tajunneet toisensa. Välillä tuijottavat toisiaan ollessaan vierekkäin. Pojat tuntuvat toisaalta juttelevan keskenään, koska toisen muristessa toinen murisee takaisin. Se kuulostaa ja näyttää hassulta.

  Minkälaiset rattaat teillä on? :)

  - Ora-merkkiset yhdistelmät, joissa pojat ovat vierekkäin. Saatiin rattaat vasta ja toinen vaunukoppa täytyy vielä ostaa, joten kuvia tulee myöhemmin :) 

   MINÄ
   

  Miten tapasitte miehesi kanssa?

  - yläasteella tutustuttiin ja suhde muuttui ystävyydestä rakkaudeksi, kun tavattiin pitkän tauon jälkeen yhteisen kaverin bileissä 2010. Koko stoori löytyy täältä:
  http://mama-loves-you.blogspot.fi/2013/03/mina-ja-han-meidan-tarina.html

   Mikä on sun ja miehesi 'rakkaustarina'? :)

  - se löytyy täältä: http://mama-loves-you.blogspot.fi/2013/03/mina-ja-han-meidan-tarina.html
  Lisätietoja voi kysyä!

  Mitä ohjelmia seuraat tv:stä? 
  - katson sarjoja enemmän koneelta ku tv:stä. Täykkärit, O.C, 16 and pregnant, Teen mom, Greyn anatomia. Kaikkia mainittuja tuli katsottua ennätysmäärä osastolla. 
  Tv:stä katon satunnaisesti Satuhäät, Kumman kaa, Neljät häät, Gossip girl.
    
  Onko sinulla äitikavereita joiden kanssa vaihtaa kokemuksia tai oletko suunnitellut meneväsi mammakerhoon?

  - blogin kautta oon saanut mielettömän kivoja yhteydenottoja ja nyt mulla onkin muutama äitikaveri, joiden kanssa vaihdan säännöllisesti kuulumisia! Ihan mahtavaa vertaistukea! :) Tapaamisia odotellessa ;)
  Oon suunnitellut meneväni perhekerhoon, vauvakerhoon ja ehkä johonkin äitikahvilaan? Tässä vieressä on kiva vauvakerho, olin siellä työharjoittelun kautta muutaman kerran. Odotan tosi innoissani, että pääsen poikien kanssa ulos ja ihmisten ilmoille! 


  NIMET 


  Olisi kiva tietää poikien koko nimet, mutta et varmaankaan kerro niitä ainakaan ennen ristiäisiä. Vai kuinka? 

  - pidetään sentään jotain jännitystä yllä sinne asti ;)  

  Haluisitko kertoa Jimin ja Theon nimien taustaa? Miten päädyitte nimiin jne.? :)

  - teen siitä oman postauksen ristiäisten jälkeen samalla kun kerron teille toiset nimet! :)

 2. Kuinka monta nimeä Jimille ja Theolle tulee?

  - kaksi

  Mistä keksitte poikien nimet?

  - kerron tästä erillisessä nimipostauksessa, mikä tulee ristiäisten jälkeen :)

  Oliko nimien keksiminen vaikeaa? 

  - ei se vaikeaa ollut vaan keksityistä nimistä sen "oikean" päättäminen. Aika helposti kuitenkin päätettiin poikien nimet :)

  Mitä muita nimivaihtoehtoja pojille oli? :)

  - mm. Noel, Noah, Benjamin, Beni 
   
 3. Milloin poikien ristiäiset/nimiäiset on?

  - ristiäiset on 1.9.2013

  Jos olisitte saaneet kaksi tyttöä, mitkä heidän nimikseen olisi tullut?

  - ei päästy yhteisymmärrykseen kuin toisen tytön nimestä, mutta sori sitä en kerro, kun annetaan se luultavasti meidän tytön nimeksi, jos tyttö vielä saadaan :)


  KIITOS KYSYMYKSISTÄ, OLI KIVA VASTATA NIIHIN. Pahoittelen tekstissä esiintyviä numeroita, en saanut niitä pois, kun copypastasin kysymykset tälle pohjalle, huoh. xxxx

  ps. teitä ihania lukijoita on jo reippaasti yli sata! Mahtavaa! <3

12 kommenttia:

 1. Kiitos "ystävällisistä" vastauksista. Tympäsee joidenki bloggareiden tylyys. Käsketään kysyä ja sitte vastaillaa: "hmm, ehkä, ehkä ei" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih joo sellaisiakin vastauksia näkee, ole hyvä! :) Mulla tulee yleensä vähän turhankin pitkiä sepustuksia ihan yksinkertaiseenkin kysymykseen :D

   Poista
 2. IHANIA VASTAUKSIA!!! <3 Tuli hyvä mieli näitä lukijessa:)

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus. <3 Muistan itse miten vaikeaa oli se kun pojat olivat vauvoja silloin, kun molemmilla oli nälkä ja toisen piti odottaa että sai toisen ensin syötettyä. Sydäntäsärkevää välillä. Tsemppiä kovasti!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! :) Niinpä, oon huomannut. Onneksi oppii koko ajan vähän paremmin arvioimaan kumpi on nälkäisempi ja missä aikataulussa kannattaa toimia, että pojat jaksavat hyvin odottaa vuoroaan eivätkä vielä huuda nälkäänsä.
   Kiitos <3

   Poista
 4. Tuli tosta vertaistuki hommasta mieleen et naamakirjassa on sellainen ihan maailman paras ryhmä kuin kaksoset ja kolmoset. En tiedä saako täällä sitä tälleen mainostaa, mut todella asiallinen ja ihana ryhmä. Siellä voi kysyä mitä vaan ja kaikkeen saa vastauksia. Suosittelen sitä lämpimästi myös sinulle. Kivoja vastauksia ja kiva postaus. Samoja ajatuksia ollut paljon myös itsellä :)

  -Riikka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka, liityin siihen vähän aikaa sitten ja se todella on maailman paras! <3

   Poista

Kiitos kommentista! <3