Sivut

torstai 11. heinäkuuta 2013

3 VIIKON IKÄISET (34.viikko)

JA 2 KG:N PAINOISET RAKKAAT! 

Jimi & Theo
Jimi

Theo
 Me ollaan niin onnellisia <3 Theo ja Jimi on molemmat saavuttaneet 2 kg:n painon ja kasvavat hyvää tahtia. Pituutta löytyi viime mittauksessa vajaa viikko sitten 43 cm. Pojista huomaa, että painoa on tullut lisää. Suloinen kaksoisleuka tekee tuloaan ja nyt on oikeasti jo jotain mistä ottaa kiinni, kun nostaa. Kasvot eivät ole enää niin kapeat ja poikien omat piirteet alkavat tulla esiin.

En erota poikia. Valokuvia katsoessa tunnistan pojat yleensä, koska muistan kuvanottohetken ja siitä tiedän kumpi on ollut kuvattavana, haha! Pojat ovat omilla puolillaan sänkyä ja tiedän, että Jimi on vasemmalla ja Theo oikealla. Jos paikat eivät olisi pysyviä, pojat voisivat aika helposti mennä sekaisin.
Tosin, pari päivää sitten tein huomion: Theo mutristaa huuliaan usein ja erityisesti nukkuessaan. Jimi nukkuu yleensä suu auki tai pieni hymy päällä eikä mutristele huuliaan juuri koskaan. Theo on kunnon pusukala <3 Pojat ovat oppineet imemään tosi hienosti. Eilen illalla Jimi hotkaisi koko aterian pullosta, 38ml! Theokin söi melkein kaiken pullosta, pieni määrä meni letkuun. Hoitajat kehuvat poikien hyvää ja vahvaa imuotetta ja halua syödä pullosta ja rinnasta.

Theo eiku...
Me ollaan Jessen kanssa opittu yhtä jos toista näiden kolmen viikon aikana: me tehdään kaikki perushoidot itse. Voi kuulostaa tyhmältä, mutta vaipanvaihto ei ole yhtä helppoa keskosen kanssa kuin mitä se on täysiaikaisen vauvan kanssa. Alkuun pelotti jopa koskea poikia, kun en ollut ikinä nähnyt yhtä pieniä vauvoja. Nyt ollaan saatu hyvä rutiini hoitoihin ja uskon, että pärjätään hyvin kotonakin!

Vaihdetaan vaippa, otetaan lämpö, punnitaan, tehdään joko lappupesu tai kraanapesu, sekoitetaan ravintolisät maitoon, syötetään pullosta tai letkutetaan nenämahaletkuun (tai imetän), pidetään kengurussa, siirrellään, puetaan, kytketään piuhat, pidetään kirjaa hoidoista ja tänään kylvetettiin ekan kerran :) Se oli tosi kivaa. Meidän pojat on pieniä vesipetoja! Jalat potki vedessä hurjaa vauhtia ja kädet läiskytti vettä. Jännitin kylvettämistä, kun kraanapesunkin yhteydessä on välillä vaikea pitää vauvasta kunnolla kiinni, kun ihosta tulee niin liukas. Kylvetys sujui hyvin ja koko perhe tykkäsi siitä. xxxx

9 kommenttia:

 1. Voi että.... Kuulostaa ihanalta <3!!!!

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihania pieniä :) ja hyvin kasvavat! <3

  VastaaPoista
 3. Oi oi oi mitä pieniä, voi että! <3 Hurjaa kyytiä isommiksi kasvavat, kohtahan he pääsevät jo kotiinkin. Onnea vielä! <3

  VastaaPoista
 4. Mä just löysin sun blogiin ja ihan innoissani luin kerralla kaikki sun postaukset :) ihanat pienet kaksospojat teillä on ja hurjaa vauhtia he kasvavat! :) voin melkein samaistua siihen ettei uskalla ees koskea, vaikka meijän poika alimmillaan paino kumminki 2700g, eli aika paljon isompi ku teijän pienet on/oli, mut en ite ollu koskenu niin pieneen vauvaan ku mitä meijän poju oli :) ihanaa tulevaa vauva-arkea sairaalassa ja pian toivottavasti jo kotona haluun teijän perheelle toivottaa! :)

  VastaaPoista
 5. Voi mitä ihania söpöliinejä. :)

  VastaaPoista
 6. Ei kuullosta yhtään tyhmältä! Pienen vauvan käsittely on ihan erilaista kuin 4-kiloisen vauvan käsittely. Oma poika painoi reilun 2 kg syntyessään eikä kannatellut itseään yhtään esim. pesulla. Samoin vaatteiden vaihto jännitti nenämahaletkun vuoksi, en aluksi edes uskaltanut laittaa vaatteita, mitkä piti laittaa pään yli. Pienet ovat niin hauraan oloisia... Ihanaa seurata teidän pikkupoikia!

  VastaaPoista
 7. No hienosti ovat kasvaneet! Ja hei, mullakin meinasi mennä vauvat sekaisin, vaikka ne oli kuitenkin tyttö ja poika. :D

  VastaaPoista
 8. Mahtavaa kuulla että pojat kasvaa ja kehittyy, ja kiva että arkirutiinit sujuu. Varmasti on kovasti erilaista kuin ns. täysikasvuisen kanssa. Söpöt vauvelit <3

  - Riina

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihana blogi ja komeat pienet pojat teillä! :)
  Hienosti ovat kasvaneet. :)
  Löyin vasta blogisi, mutta nyt kun oma poika nukkuu saan taas palata lukemaan teidän tarinaanne. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3