Sivut

torstai 18. heinäkuuta 2013

KUUKAUDEN IKÄISET (35.VIIKKO)

Tänään meidän rakkaat Theo ja Jimi ovat kuukauden ikäisiä. 

Jimi

Jimi on tällä hetkellä pojista se äänekkäämpi. Jimi murisee hassusti, haukkuu unissaan, venyttelee todella iiiiisosti ja katsoo tarkasti suoraan silmiin syötön aikana. Jimi nukkuu yleensä suu auki. Jimi on mennyt kasvussa Theon ohi ja on noin 25 grammaa veljeään isompi. Jimi on taitava imemään ja ollessaan virkeä syöttöhetkellä, poju vetäisee helposti koko maitomäärän joko rinnasta tai pullosta.
Jimi tarttuu helposti sormesta kiinni ja maistelee mielellään peiton kulmaa. Jimi tykkää, kun lauletaan ja joka kerta musiikkiterapian aikana pulssi laskee ja poju nukkuu rauhallisesti.
Theo

Theo on se rauhallisempi, kärsivällisempi ja hiljaisempi. Theo ääntelee unissaan ja hereillä ollessaan kiljahtelee välillä. Theon ollessa nälkäinen, hän imeskelee sormiaan ja tekee selvää imuliikettä. Se on niin suloisen näköistä, kun pikkuinen ei "valita nälkäänsä" vaan odottelee, että hänet huomataan ja maistelee sormiaan sillä aikaa :) Theo syö välillä tuttia. Theo on innokkaampi syömään pullosta ja rinnasta ja alkaa maiskuttelemaan heti pullon nähdessään. Suu aukeaa jo ennen kuin pullo on lähelläkään. Poikien ollessa yhtä aikaa hereillä hoidon aikana, Theo jaksaa kiltisti odottaa omaa vuoroa jos veli hoidetaan ensin. Theo tykkää pitää äitiä sormesta kiinni pullosyötön aikana. Toinen käsi on kiinni pullossa ja toinen äidin sormessa. Theo nukkuu yleensä suu supussa, huulet törröllä ja kulmat vähän kurtussa.


Mummin ja vaarin ostamat vaatteet koossa 40 cm <3


 Molemmat painavat nyt melkein 2,2kg ja ovat 45cm pitkiä. He rakastavat olla sylissä ja erityisesti kengurussa. Sängyssä pojat rauhoittuvat, kun laittaa oman käden pään tai masun päälle. Pojat ovat eniten kylkiasennossa. Pesu- ja kylpyhetket on kivoja ja meidän vesipedot tykkää vedestä. Pojat ei itke vielä ollenkaan. Oon muutaman kerran koko kuukauden aikana kuullut jommankumman itkevän. Lääkäri sanoi tänään pojista seuraavaa: "päästävät lääketieteellisesti helpolla, syövät hienosti, ovat viikkoihin nähden hyvin kehittyneitä, reippaita ja taitavia". 
Maitoa menee tällä hetkellä 8 x 45ml. Hoidot (vaipanvaihto, mahd.pesu, syöttö) tehdään klo.24, 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21. Hoitoajoista pidetään tarkasti kiinni nyt, kun poikien on tärkeä saada maitoa tasaisin väliajoin. Pikkuhiljaa poikien kasvaessa voidaan alkaa mennä enemmän poikien rytmin mukaan. 

Huomenna me haetaan pojat kotilomalle maanantaihin saakka!!!!!! <3 Yritän ehtiä kirjoittamaan siitä lisää vielä huomenna. xxxx

18 kommenttia:

 1. Ihanaa kotilomaa<3! Onnea 1 kk päivän johdosta:)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jenni <3 aika tuntuu menneen tosi nopsaa, nyt jo kuukauden :")

   Poista
  2. Niin se kyllä menee, ihan siivillä :)

   Poista
 2. Onnea pojille!:)
  Ja ihanaa kotilomaa teille! :) <3

  VastaaPoista
 3. Alkaako poikien tunnistus olemaan helpompaa? Näyttävät niin samanlaisilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä vähän. Sairaalassa "tunnistetaan" pojat automaattisesti siitä kummalla puolella sänkyä poju on. J vas ja T oik. Sen takia on vaikea huomata löytäneensä eroavaisuuksia. Luulen et kotiloman aikana katotaan poikia "sillä silmällä" josko löydettäis eroavaisuuksia ulkonäössä! :)

   Poista
 4. Suloiset, niin täydelliset pienet vauvat teillä <3 Kohta saatte nauttia yövalvomisista kaikki yhdessä kotona! :P

  VastaaPoista
 5. Ihanat vauvat teillä! :) Viettäkää mukava kotiloma pienten kanssa!

  VastaaPoista
 6. Ihan saman näköisiä teiän pojat! Mutta niin suloisia! <3 hyv kun kaikki menee hienosti ja pojatkin kehittyy :)Voimia vielä sinne sairaalassa ravaamiseen, vie varmasti teidän vanhempien voimia. Mut odotus palkitaan ja kohta saatte olla koko perhe kotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tiukkaa tekee, että tunnistetaan ;) Kiitos Henni! Nyt on odotus palkittu ja ollaan koko nelihenkinen perhe kotona <3

   Poista
 7. Ihanat pojut!! Ja todellakin viikkoihin nähden vaikuttavat erittäin virkeiltä tapauksilta! Jopa rinnalta jaksaa imeä koko aterian, vau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! :) Niinpä, sitä on moni ihmetellyt ja ihaillut! Oon tosi onnellinen, että keskosuudesta huolimatta meidän pojat voivat nyt hyvin ja kehittyvät hienosti! <3

   Poista

Kiitos kommentista! <3