Sivut

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Näin meillä

Jimi ja Theo ovat kotiutuneet kokonaan! 

Minit turvakaukaloissa
Ensimmäistä kertaa omassa sängyssä <3


Viikonlopun kotiloma meni ihan hyvin. En nukkunut ekana yönä kuin klo.7-9. Pojilla oli monitorit päällä yön ja Theon monitori piipitti äänekkäästi pulssin tahtiin ja keskityin siihen. Jesse nukkui mua paremmin ja hoidinkin molempien poikien aamukuuden hoidot, kun ite olin silloin jo valmiiksi hereillä.

Pojat syövät kolmen tunnin välein ja yleensä me tehdään hoidot yhdessä. Kummallakin on poika ja pyritään vaihtelemaan niin, että joka toisella kerralla mä hoidan Theon ja joka toisella Jimin. Tämä systeemi ei toimi enää, kun Jessen isyysloma loppuu kahden viikon päästä. Silloin Jessen täytyy saada nukkua yöllä, joten molempien hoidot jää mun vastuulle. Molempien poikien hoidoissa menee yhteensä noin tunti jos molemmat syövät suht reippaasti. Näin ollen saan nukkua noin kahden tunnin pätkiä, olettaen poikien olevan reippaita ;) Tällä hetkellä selvitään yöhoidoista niin, että mennään nukkumaan vasta klo 24 hoitojen jälkeen, jotta yöllä joutuu heräämään vain kaksi kertaa eli klo 3 ja 6. Se tuntuu jotenkin helpommalta niin.

Pojat nukkuvat todella paljon. Harmi, että päivät menevät enemmän nukkuessa ja yötä kohden he heräävät ja ovat tosi virkkuja yön hoidoilla. Öisin kuuluu myös mitä ihmeellisimpiä ääntelyitä ja nousen usein tarkistamaan, että kaikki on hyvin. Vaikka pojat nukkuisivat sikeästi, pinniksestä kuuluu itkun tapaista valitusta, haukuntaa ja murinaa. Päivisin pojat ovat hiljaisempia, mikä siinä yöaikaisessa ääntelemisessä on? Sairaalasta sanottiin, että se on tyypillistä keskosille.

Theo

Syöminen on todellakin parantunut kotona. Pojat syövät pullosta/rinnalta melkein joka syötöllä ja enää kerran tai kaksi päivän aikana tarvitaan nenämahaletkua. Kohta siitä varmaan päästään eroon! Mua on alkanut jännittää kauanko pärjätään pelkästään mun maidolla. Nyt ollaan jo niillä rajoilla, koska se minkä pumppaan, menee jo kahdella seuraavalla syötöllä kokonaan. Tästä poikien maitomäärät vaan kasvaa. Nyt pojat syövät 8 x 50-53ml päivässä.

Saatiin sairaalasta "lupa" liikkua poikien kanssa myös ulkona jos sää on hyvä. Kovin pitkiä vaunulenkkejä ei suositeltu, mutta autolla voi matkustaa aika "vapaasti". Käytiin viikonloppuna Jessen vanhemmilla kylässä, jotka asuvat ihan meidän lähellä. Poikien eka kyläilyreissu! Se meni hyvin. Ei olla vielä vaunuiltu yhtään, menty vain pieniä matkoja autolla.

Jimi & mami
Söpöliini Theo näyttää linnunpoikaselta
Pojat ovat nyt tosiaan kotiutuneet kokonaan. Huomenna meille tulee neuvolasta täti käymään ja punnitsee pojat yms. Sen jälkeen käydään näin alkuun kerran viikossa neuvolassa lähinnä tarkistamassa, että pojat kasvavat hyvin. Sairaalaan on kontrollikäyntejä myös aika tiuhaan.
Mun jälkitarkastus on elokuun puolivälissä.

Pojilla on ollut vähän masuvaivoja. Aloitettiin rautalisä ja d-vitamiinit, joten nekin voi ärsyttää masua. Niiden lisäksi pojat saavat aika tuhdin annoksen äidinmaidon rikastetta (BMF) joka syötöllä, joten ei ihmekään jos masu vähän vaivaa. Masujumppa auttaa vähän ja sylissä oleminen (kengurussa).  

Toivotaan, että tänä yönä kuitenkin saadaan unta, kaikki me neljä. Ehkä minäkin totun niihin poikien eläimellisiin ihmeääniin pikkuhiljaa.

Vauva-arki on alkanut tosi hyvin. Ihanaa, että pojat ovat nyt kotona. Välillä meen pinniksen viereen seisomaan ja tuijottamaan poikia. Yritän sisäistää, että siellä todella tuhisee mun pikkuiset pojat! xxxx


ps. en kestä miten Theo on suloinen: lutkuttaa tuttia mun vieressä sohvalla. Oon jo pari kertaa laittanut tutin takaisin minisuuhun, kun se on tippunut suusta. Kolmannella kerralla Tepi tarrasi mun sormista lujaa kiinni, että pidän sormilla tutista ja se ei enää tipu <3 Nyt kirjoitan siis yhden käden sormilla..! <3

        

35 kommenttia:

 1. Oo<3
  Ihanaa, että pojat pääsivät jo kotiin. :)

  VastaaPoista
 2. Miten hellyyttävän suloisia pojat on!! :)<3

  VastaaPoista
 3. oi vitsi <3 on noi pojat vaan niin suloisia, ja ihanaa, että ovat nyt päässeet oikeasti kotiin <3 ihanaa vauva-arkea teidän perheelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Kiitos kovasti! :) <3 Tätä on odotettu!

   Poista
 4. Oi ihanaa kun olette saaneet pojat kotiin kokonaan jo! :)

  Pakko muuten kysyä, en ole aijemmin koko asiaa edes ajatellut, mutta jotenkin olisin ollut siinä uskossa, että kaksosten iseillä olisi ollut pidempi isyysloma? Oon varmaan nähnyt unta sitten :D

  Ja muuten, jos tarvitset jotain, apua, ystävää, seuraa mitä vain niin käy kurkkimassa mun blogista s-posti osoite ja laita viestiä jos siltä tuntuu, lähekkäin kun asutaan eikä ystäviä voi koskaan olla liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :)
   Normaali isyysloma taitaa olla 52 päivää muistaakseni? Eli Jessellä voisi olla pitempi kuin tämä kaks viikkoa. Harmi, että se aloitti vasta uudessa työssä ja on koeajalla. Siitä syystä on vaan kaks viikkoa kotosalla. Onneksi töistä joustettiin edes kahden viikon verran! :) Kaksosista tulee lisäpäiviä vanhempainvapaaseen (60 päivää?). Hyvin oon perillä näistä asioista :D
   Kiitos! Otan varmasti yhteyttä! Kiva saada äitikavereita täältä päin! :) <3

   Poista
 5. Ihanaa kotoilua teille <3 oikeet superpojat teillä :)

  VastaaPoista
 6. ihana kuulla, että pojat ovat nyt kotona :) <3

  VastaaPoista
 7. Ei vitsi miten hienoa! Kuulostaa tosi hyvältä ja ihanalta vauva-arjelta! Ihania murusia <3 Tsemppiä valvomiseen ja toivotaan, että saat nukuttua edes vähän enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)<3 Kiitos! Viime yöt on menny jo paremmin! :) Aletaan löytämään meille parhaiten soveltuvia rutiineja ja tapoja :)

   Poista
 8. Voi että mitkä ihanat rakkauspakkaukset olet saanut kotiin <3

  VastaaPoista
 9. Hienoa kuulla, että pikkuset on kotona ja kaikki on mennyt hyvin. Miltä vauva-arki tuntuu kahden pienokaisen kans?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Se tuntuu ihanalta ja ihmeelliseltä. Opettelua vielä ja rutiinien hakua. Ainakin vielä kaikki on mennyt paremmin kuin osasin odottaa. Syötöt sujuu ja pojat voivat hyvin. Yösyötöt on varmaan niitä rankimpia asioita tällä hetkellä.
   Pojat tuppaa olemaan öisin niin mahdottoman virkeitä ja valmiina höpöttämään, kun me vanhemmat taas istutaan vauvat sylissä silmät ristissä ja toivotaan, että maito menee nopeasti alas ja päästään nukkumaan :D Yhtenä yönä tosi väsyneenä ja nälkäisenä mietin miten helppoa nyt olisikaan jos olisi vain yks vauva. Me kun tehdään kaikki kaksi kertaa. Se havainnollistuu vielä paremmin, kun Jesse menee töihin ja mä oon yksin poikien kanssa kotona. En tosin osaisi edes kuvitella, ettei meillä olisi meidän kahta pikkumiestä <3 Lyhyesti sanottuna: vauva-arki on juuri sitä mitä elämääni kaipasin! :)

   Poista
 10. Voi että, ihania pikkuisia! Iloinen uutinen, että he pääsivät nyt kotiin. :) ja oikein hyvää ensimmäistä nimipäivää Jimille! :)

  VastaaPoista
 11. Voi miten suloisia kuvia taas :) ja ihana juttu, että pojat kotiutuneet.

  Tunnistatteko pojat vai tuntuvatko vieläkin tosi samannäköisiltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pojat ovat aivan ihania! :)
   Tuntuvat samannäköisiltä edelleen, mutta erityisesti ilmeistä erottaa kumpi pojista on kyseessä. Vedetään kuitenkin varman päälle ja pidetään poikia omilla puolillaan sängyssä, kuten sairaalassa: Jimi vas. ja Theo oik. Meillä on myös värikoodit käytössä: Jimi on sininen ja Theo vihreä. Se pätee vaatteisiin, tuttipulloihin, tutteihin, kaikkeen! :D Vielä ei ole vauvat menneet sekaisin (luulen niin)...

   Poista
 12. Onnea kotiutumisesta koko perheelle! :)
  Blogiasi on ilo seurata.

  VastaaPoista
 13. Heippa ja onnea ihanista lapsista!! Haluisin kysyä, kun itellä on kohta laskettu aika ja on seurattu raja-arvollisesti laajentuneita aivokammioita..onko teillä siihen sen enempää palattu kun silloin jossain ultrassa näkyi toisella.. Tehtiinkö mitään ylimääräisiä tutkimuksia sen takia.. Itteä asia mietityttää, kiitos jos voit ja ehdit vastaa.. Nauttikaa ihanista paketeista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Theolla oli tosiaan toinen aivokammioista hiukan laajentunut. Sitä seurattiin seuraavissa ultrissa, että onko laajentunut lisää. Meillä oli ultra tosiaan 2 viikon välein, kun olin sen ajan sairaalassa osastolla. Syntymän jälkeen molemmilta pojilta otettiin aivokäyrää ja tutkittiin aivojen rakenteet. Mielestäni se liittyi enemmänkin keskosuuteen kuin Theon aivolöydökseen. Päästyämme sairaalasta lääkäri sanoi, että seuraavalla lastenpolikäynnillä (2 kk syntymästä) Theolle tehdään taas samat tutkimukset, että varmistutaan kaiken olevan kunnossa. Mitenkään "erikseen" siihen ei olla kiinnitetty erityistä huomiota ja lääkäri ei ole asiasta huolissaan. Toivottavasti tämä auttoi! Kaikkea hyvää loppuodotukseen, kohta sullakin on ihana pikkuinen sylissä! <3
   Kiitos, varmasti nautitaan! <3

   Poista
  2. ...niin ja tehtävät tutkimukset yms riippuvat varmasti myös paljon siitä ovatko molemmat aivokammiot laajentuneet vai vaan toinen ja kuinka paljon. Meillä oli vain toinen ja hyvin vähän. Kaikkea hyvää! :)

   Poista
 14. Hienoa että kotiloma meni hyvin ja saitte ihanaiset pikkuiset pojat kotiin! :) Paljon ihania hentoisia ja suloisia vauvahetkiä teijän arkeen!

  VastaaPoista
 15. Teidän pienet on niin uskomattomia! Ihanaa, että koko perhe on koossa kotona!

  VastaaPoista
 16. Ei voi olla noin pieniä miehiä! Pojat on kyllä niin suloisia. :) Ihanaa kun saitte heidät kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja nyt pojat ovat meidän silmissä jo tooosi isoja ;) Maailman suloisimpia! <3

   Poista

Kiitos kommentista! <3