Sivut

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Pyhä päiväuniaika

Päivisin klo 12.30-14.30 olen varattu, ihan vain itselleni. En tee mitään, en näe ketään, pyhitän koko ajan vain olemiselle. Rakastan sitä hetkeä päivästä, kun pienet nukkuu ja saan olla yksin alakerrassa, siistissä kodissa ja maata sohvalla. Instaseuraajani varmasti tämän jo tiesivät, kun vähintään joka toinen päivä tulee päivitys #päikkäriaika #omahetki -tägeillä ja kuvissa on yleensä joko laiskanlinnani tai herkkuja.

Olen mielelläni päiväuniaikaan kotona, koska pojat eivät enää juuri nuku muualla kuin omassa sängyssä. Jos ollaan liikkeessä niin rattaissa saattavat nukkua max 30min. Sen jälkeen ei nukuta enää koko päivänä, joten vaalin hyvin nukuttuja päiväunia todenteolla. Näen yleensä ystäviä joko aamupäivällä poikien kanssa tai illalla joko yksin tai minien kanssa. Päiväuniajan voin siis käyttää hyvillä mielin vain olemiseen, yksin.

Se hetki, kun on hiljaista. Se hetki, kun voi pitää olohuoneen pöydällä kukkia, kynttilöitä ja kahvikuppia. Se hetki, kun ei tarvitse vastata kenenkään tarpeisiin (olettaen tietty, että päikkärit nukutaan ongelmitta). Se hetki, kun saa katsoa tv:tä ilman sen sammumista puolen minuutin välein. Se hetki, kun voi valita mitä haluaa tehdä: nukkua, kirjoittaa blogia vai kenties lakata kynnet..? Se hetki, kun saa syödä rauhassa ja ehtii jopa nauttia ruoasta. Se hetki, kun saa juoda kahvin kuumana. Se on hetki, jolloin tuntuu, että kaikki on itseasiassa tosi jees. 

Se on #päikkäriaika. 

Miten te vietätte päikkäriajan? Kauanko nukutaan? 

10 kommenttia:

 1. Mä niin tiedän mitä meinaat! Päikkäriaika n.13-15 on jokaisena päivänä se pieni hetki, jolloin voi kutoa, lukea, löhötä, olla vain ja ajatella asioita. Mutta sitten, kun makkarista kuuluu pienten varpaiden töpsyttelyä, ovi aukeaa ja uninen poika pupu kainalossa huhuilee "moi rakas!", niin se on <3 !

  VastaaPoista
 2. Meilläkin päikkäriaika on hiljaisuuden aikaa ja äiti saa levätä :)
  Joskus sitä erehtyy lähtemään shoppailemaan/kavereita näkemään juuri ennen päikkäreitä, kun tietää että meillä pojat (2 ja 4vuotiaat) nukkuu rattaissa päikkärit, mutta kun poikien päikkäriajan kiertää kauppoja tai matkustaa bussilla kotiin niin sen päivän oma aika on mennyttä. Pojat monesti herää just kun kotiin päästään ja itse on kaupunkireissun jälkeen ihan poikki ja pojilla niin paljon energiaa kun on nukkunut rattaissa päikkärit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin... Toivottavasti päikkyjä nukutaan vielä pitkään, henkireikä :D

   Poista
 3. Mulle kans päikkäriaika on pyhä asia, tosin tällä hetkellä tää pienempi ei aina nuku samaanaikaan isomman kans, joten se tunti mitä Mimi nukkuu nii meneeki sitte Ennin viihdyttämisessä. :D Saapa nähdä, saanko tätä päiväuniaikailoa kauaa enää kokeakkaan, ku Mimi näyttää jättäneen ne niin vähäisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, toivottavasti nukkuisivat samaan aikaan vielä, saisit olla rauhassa ja levätä :)

   Poista
 4. Voi mä kanssa ennen nautin tosta hetkestä! Nykyisin oma aika on otettava aamusta ja herättävä ennen lapsia. Meidän pikkuherra 2v2kk kun ei nuku enää päikkäreitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, milloinkohan meillä jätetään päikyt pois. Toivottavasti ei vielä pitkään aikaan :D Onneks osaat nauttia aamusin siitä ajasta :)

   Poista
 5. Hei millä nimellä sut löytää instagramista? :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3