Sivut

lauantai 14. toukokuuta 2016

Kahden pikkuprinssin lastenhuone

Olen järjestellyt lastenhuonetta uudelleen kuluneella viikolla. Saatiin Jollyroomilta muutama ihana kaluste ja pahvisalkkuja, jotka sopii täydellisesti Jimin ja Theon huoneeseen. Huone on just sopivan kokoinen kahdelle ja kaikki tarvittava mahtuu sinne hyvin. Meillä tosin on melkein kaikki pikkuautot, duplot ja muutama muu lelu alakerrassa, koska alhaalla leikitään eniten. Roudaan säännöllisin väliajoin leluja yläkertaan lastenhuoneeseen ja tuon sieltä "uusia" alas, jotta leluissa on taas uutuudenviehätystä. Se toimii tosi hyvin. Meillä on myös selvä käytäntö siihen, että vanha leikki pitää siivota ennen uuden aloittamista. Pojat muistavat sen hienosti eivätkä muutenkaan tykkää jos koko lattia on lelujen peitossa (silloin ei esim. mahdu ajamaan potkuautolla;).

Saatiin Jollyroomilta Alice&Fox -merkin lastenpöytä, hauska kirjahylly, säilytysarkku sekä kolmen pahvisalkun setti. Uusien juttujen tieltä sai väistyä yksi vanha hyllykkö. Salkuista kaksi on ainakin vielä koristeena ja yhteen Theo halusi laittaa rakennuspalikoita. Sinisessä lipastokaapissa on lastenvaatteet. 


Kirjahylly on aivan ihana. Siitä tulee jotenkin mieleen kirjasto. Kirjat on nätisti esillä ja lasten on helppo löytää etsimänsä. Molemmat pojista rakastavat lukemista, joten kirjahylly huoneen katseenvangitsijana on huippu! Kirjoja meiltä löytyy ympäri taloa, koska me luetaan paljon. Olen iloinen, että Jimi ja Theo nauttivat lukemisesta. Parasta on rauhoittua iltaisin yhdessä iltasadun parissa.    Jimi ja Theo nukkuvat edelleen pinnasängyissä. Meillä ei ole ollut mikään kiire siirtää heitä juniorisänkyihin, koska nukahtaminen ja nukkuminen sujuu niin hyvin näin. He mahtuvat vielä pinniksiin, mutta uskoisin uusiin sänkyihin siirtymisen tapahtuvan kesän aikana. Huoneessa on pääväreinä valkoinen, vaaleansininen ja harmaa. Rakastan babyvaaleansinistä!  
Kaikki suuremmat yksittäiset lelut on valkoisessa kauniissa säilytysarkussa, jossa on lapsiystävällinen kansi. Kansi ei putoa sormille vaan pysyy itsestään ylhäällä ja sulkeutuu kevyesti painamalla. Ulkosivuilla on kantokolot, joiden avulla arkkua pystyy helposti siirtämään. Arkku imee sisäänsä älyttömän paljon tavaraa ja sen kannen päällä voi myös istua.  
Pöytä* on tukeva ja sopii hyvin niin lastenhuoneeseen kuin olkkariin. Meillä se on vaihtelevasti molemmissa ja ihan ehdoton lemppari. Pojat tykkäävät istua pöydän ääressä ja lukea kirjaa tai piirtää. Valkoinen pinta lähtee helposti puhtaaksi (ainakin värikynäjäljistä). Kuvista jäi puuttumaan huoneen toinen reuna, jossa on Jimin sänky ja leikkikeittiö. Lastenhuone on viihtyisä, siellä mahtuu leikkimään, leluille on omat paikkansa ja mikä tärkeintä; pojat rakastavat huonettaan.

Millainen lastenhuone on teidän mieleen?  
  
*tuotteet saatu Jollyroomilta

4 kommenttia:

 1. Ihana huone pojilla! Tuo kirjahylly on erityisen kiva ja sitä olen ihastellut aiemminkin :) meidän tytöt nukkuvat myös edelleen pinnasängyissä, mutta kesän aikana tarkoitus laittaa huone uuteen uskoon ja tehdä diy-sänky ratkaisu. Tytöillä on harmaata, vaaleanpunaista ja valkoista. Meidän esikoisen huone on puolestaan vähän retrotyylinen ja ihan erilainen kuin tytöillä. Pojan huoneesta postasinkin juuri eilen: http://viisikko.casablogit.fi/lue/2016/05/lastenhuoneessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Paula :) Saa nähdä vaihtuuko meillä taas vähän järjestys, kun pojat siirtyy junnusänkyihin. Se on kiva aina vähän vaihdella järkkää ;) Teidän esikoiden huone on ihana! :) Niin kauniita yksityiskohtia!

   Poista
 2. Tuo sininen lipasto/kaappi on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, se tuli meille mieheni lapsuudenkodista :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3