Sivut

maanantai 8. elokuuta 2016

3-vuotiaiden vaatekaapin sisältö

Rakastan vaatteita, asujen miettimistä ja shoppailua. Käyn kirppareilla ja hankin valtaosan meidän vaatteista käytettynä. Uutena ostan eniten Lindexistä, jossa on hyvä hinta-laatusuhde. Tukholman reissulla kohdatessani Åhlensin mini rodinin osaston, olin myyty. Mini rodini on sen verran hintava merkki, että bongaan sitä mieluummin alesta/käytettynä kuin ostan uutena. En vaan millään pysty maksamaan montaa kymppiä per vaate, etenkin kun minulla on pakkomielle saada molemmille pojille samanlaiset eli aina x2. Åhlensilla oli onneksi hyvät alet ja ostin sieltä muutamat mini rodinit puoleen hintaan. Mini rodinilla on paljon kivoja kuoseja ja materiaali on kokemukseni mukaan ollut miellyttävää ja kestävää. 


Hankittiin uusi vaatekaappi lastenhuoneeseen ja pääsin vihdoin laittamaan vaatteita myös henkareille roikkumaan. Laatikoissa on housut, shortsit, yöpuvut, sukat ja alushousut. Paidat roikkuu henkareilla tai on viikattuina rekin alla olevalle tasolle. Kaappi on todella tilava ja vetää sisäänsä kahden lapsen vaatteet.

Jimin ja Theon vaatekaapissa on paljon perusvaatetta: pehmeitä trikoopaitoja, legginsejä, collegehousuja ja t-paitoja. Niitä kaikkia käytetään sekä dagiksessa että kotona. Lindexistä ostan usein ota3 maksa2 -tarjouksella juurikin nämä perusvaatteet ja alushousut ja nyt syksyksi on tullut ihania uutuuksia myös siihen valikoimaan. Olenko käynyt kirpparilla huonoon aikaan vai onko 98-110cm vaatteita huonosti tarjolla? En löydä juuri koskaan hyväkuntoisia poikien vaatteita siinä koossa. Alle 86cm olisi vaikka mitä ihanaa.

muutama suosikki: 1. mini rodini 2. Lindex 3. Lindex 4. Lindex 5. Polo by Ralph Lauren

Dagikseen pyrin valitsemaan aina helpot ja mukavat vaatteet: ei kovin vaaleita vaatteita eikä nappeja tai solmuja vaativia. Pojat pukevat itse ja käyvät itsenäisesti wc:ssä, joten on tärkeää, että he saavat helposti vaatteet päälleen. Kauppaan ja kylään puetaan fiiliksen mukaan joko pehmeät farkut tai siistimmät legginsit/colleget ja paita voi olla jotain muutakin kuin perustrikoo. Yleisesti ottaen Jimin ja Theon vaatteissa on leikkisä, mutta siisti tyyli. Ei liikaa eri printtejä samaan aikaan, vaan yksinkertaista yhdistettynä väreihin/kuvioon.

vas. 1. mini rodini 2. Molo kids 3. mini rodini 


Lindexin bombertakit on olleet kovassa käytössä ja ostoslistalla on samantyyliset (Lindexin syysuutuus), mutta paksummalla vuorella ja väreinä maastonvihreä ja musta. Niitä sopii käyttää myös talvella paksumman vuoren ansiosta. Tuubihuivit - Gugguu, ne oli synttärilahja mummilta ja vaarilta. Suloisten pipojen ja huivien takia voisin sietää jo viileämpiä ilmoja...

Millaisia minityylejä teiltä löytyy? 
   

2 kommenttia:

 1. Onko sinulla jotkut omat värit vaatteissa lapsille? Esim. Jimillä yleensä siniset ja valkoiset vaatteet kun taas Theolla vihreät ja punaisen sävyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauva-aikana Jimillä oli sinistä ja Theolla vihreää, ihan vaan sen takia, että erotetaan paremmin kumpi on kumpi :D Nykyään miellän edelleen Jimille sinisen, koska se sopii hänelle hyvin. Theolle taas kaikki pehmeät ja neutraalit sävyt.

   Valitsen pojille vaatteet sen mukaan kummalta mikäkin vaate näyttää (esim.suloiset pupupaidat Theolle ja simppelit tekstipaidat Jimille), mutta harmillisen usein pojat haluavat juuri ne "toiselle valitut" vaatteet eli valinnoillani ei ole enää väliä :D

   Poista

Kiitos kommentista! <3