Sivut

torstai 4. elokuuta 2016

Miten aika riittää kaikkeen?

Olen alkanut pohtia valmistumiseni jälkeistä aikaa. Opiskeluoikeutta on joulukuun loppuun, mutta tavoitteena on valmistua jo alkusyksyn aikana (tietysti riippuen siitä, että lapset pysyvät terveinä ja saan näin ollen aikaa kirjoittaa). Toiveeni on päästä mahdollisimman pian valmistumisen jälkeen kokopäiväisesti oman alan töihin. Toisaalta olen harmissani tulevasta muutoksesta, sillä viihdyn nykyisessä työssäni niin hyvin enkä haluaisi jättää sitä. Huonona puolena nykyisessä toki on, että teen pelkästään ilta- ja viikonloppuvuoroja eli olen töissä aina muun perheen ollessa kotona. Se onkin suurin kannustaja työpaikan vaihtoon, sillä haluan ehdottomasti 8-16/9-17 työajan. Meidän perheelle sopii parhaiten se, että illat ja viikonloput ovat yhteistä aikaa eikä tarvitse sumplia työvuorojen ja dagishakujen kanssa.

 Eilen nautittiin yhteisestä vapaaillasta kauniissa Marketanpuistossa.


Tällä viikolla ollaan palattu takaisin arkirytmiin. Jimi ja Theo ovat dagiksessa ja minä kirjoitan päivän ja menen illaksi töihin. Jesse hakee pojat viimeistään klo 16 ja aika usein he tulevat moikkaamaan minua töihin. Tämä nykyinen järjestely toimii ihan hyvin, mutta on toki raskasta joutua tekemään kahta hommaa + kiireisinä työviikkoina näen poikia liian vähän.Voi miten odotankaan sitä, että olen pelkästään työelämässä eikä samaan aikaan tarvitse opiskella. Iso ja painava taakka putoaa harteilta. Se vaikuttaa paljon myös taloudellisesti.


Miten ihmeessä aika riittää kaikkeen, kun molemmat vanhemmat käyvät kokopäivätöissä?

Meillä ei ole vielä koskaan ollut sellaista tilannetta. Ruoanlaitto, siivoaminen, kaupassakäynti, pyykinpesu, lasten kanssa oleminen, oma aika(?)..? Kotona opiskelemisessa on se hyvä puoli, että laitan aamulla pesukoneen ja astianpesukoneen päälle ja tyhjennän ne lounasaikaan. Samalla, kun teen itselleni lounaan niin valmistuu päivällinen. Me siivotaan usein poikien kanssa, koska he rakastavat imuroimista. Hetken aikaa pitää varmaan hakea uusia toimintatapoja, kun siirryn kokopäivätöihin. Silloin kaikki luettelemani asiat pitää tehdä työpäivän jälkeen tai viikonloppuna, huh. Toki voi esim.tehdä kerralla isompia satseja ruokaa niin säästyy jokapäiväiseltä kokkaamiselta.

Miten te saatte arjen toimimaan, vinkkejä?        

6 kommenttia:

 1. Onhan ne välillä aikamoista sinkoilua nämä paljon puhutut ruuhkavuodet, mutta tehokkaalla organisoinnilla ja ennakoinnilla arki sujuu ainakin meillä oikein mukavasti. Ruokaa tehdään isoja määriä kerralla ja pakastetaan osa, jos mahdollista. Pakastimessa on aina valmiita päivällisannoksia ainakin 1-2 viikoksi. Kaupassa käy jompi kumpi vanhemmista työmatkallaan kerran viikossa. Onneksi ruokaa kuluu kokoaikaiseen kotona olemiseen verrattuna aika paljon vähemmän. Siivous on ehkä se kohta, jossa luistetaan pakon edessä eniten. Tykätään, että koti on järjestyksessä ja perussiisteys kohdillaan. Sen sijaan kaikenlainen hifistely on sillä saralla jäänyt, kun ei vaan viitsi niitä vähäisiä kotonaolotunteja käyttää kodin nuohoamiseen. Aika aikaansa kutakin. Tulee varmasti nekin ajat, kun lapset viilettää iltakaudet kavereiden kanssa pihalla ja me ehditään pyyhkiä niitä lattialistojen päällisiä :) On toki selvää, että kukin taaplaa tyylillään. Joku tinkii ruuanlaitosta, toinen siivouksesta, kolmas omasta ajasta. Joku ei ehkä mistään. Arki asettuu äkkiä uomiinsa ja jokainen perhe löytää varmasti itselleen järkevimmät tavat toimia näissä asioissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Onneksi olen luonteeltani organisoiva ja ennakoiva niin eiköhän kaikki ala sujumaan tasapainon löydyttyä! Mukavaa alkavaa syksyä!

   Poista
 2. Meillä ollaan palaamassa arkeen ensi viikolla. Minulla loma loppuu, poika palaa päiväkotiin ja mies opiskelujen pariin. Tavallaan arkirytmiin paluu on mukavaakin. Kun saisi eliminoitua siitä sen kiireentunnun pois. Kirjoitteletko tarkemmin Tukholman reissustasi? Olisi mukava lukea :) Ostoksetkin kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan totta, arkirytmiin paluu tuntuu toisaalta jotenkin virkistävältä kesälomailun jälkeen. Tsemppiä teillekin arjen aloitukseen:-)

   Kirjoitan Tukholmasta ja näytän ostoksiakin! :-)

   Poista
 3. Moikka! Kiinnostaisi tietää, millaista työtä olet ajatellut? Meilläpäin ei ole meinaan sosionomille päivätyötä tarjolla juuri koskaan, ja jos onkin niin hakujoitakin on sitten sen mukaan.. Pääasiassa kaikki työ lastensuojelussa ja juuri iltaa ja vkonloppua.. Teilläpäin tietysti mahdollisuudet on aivan eri. Siksi viihdynkin kotona edelleen 1,5 v pojan kanssa. Ja todennäköisesti palaan työelämässä toiseen ammattiini, joka onneksi tullut hankittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Pk-seudullakin valtaosa paikoista tuntuu valitettavasti olevan 2- tai 3-vuorotyötä. Olen valmis tekemään mitä vain, kunhan työaika olisi n.8-16 ja sijainti hyvien kulkuyhteyksien päässä (ettei päiväkotiin tarvitse viedä ihan mahdottoman aikaisin). Olen katsellut, että nyt haetaan esim. etuuskäsitteljää Kelalle, sosiaaliohjaajia kaupungille ja lastenhoitajan sijaisuuksia Seuren kautta päiväkoteihin. Näistä vaihtoehdoista kävisi kaikki oikein hyvin. Päiväkotisijaisuuksillakin voin aloittaa jos ei muuta löydy.

   Toivottavasti pääset mieluisaan työpaikkaan, kun siirryt takaisin työelämään! :-)

   Poista

Kiitos kommentista! <3