Sivut

tiistai 9. elokuuta 2016

Tukholma & Mall of Scandinavia

Nyt palataan parin viikon takaiseen Tukholman reissuun. Me lennettiin aikaisin aamulla, lento lähti Helsinki-Vantaalta klo 7 ja oltiin perillä samaan aikaan siis Ruotsin aikaa. Meillä oli mukana käsimatkatavarana yksi pieni vetolaukku ja yksi "weekend bag". Ne me jätettiin Arlandan lentokentälle säilytykseen päivän ajaksi, koska ne oli mukana vain sen takia, että saadaan ostokset sinne paluumatkaa varten.


Ostettiin lentokentän infosta matkaliput paikallisjunaan ja meidät opastettiin hyvin perille juna-asemalle. Sinne käveli vain muutaman minuutin infolta. Junalippu lentokentältä Solnaan maksoi muistaakseni n. 130 kruunua ja matka kesti vajaan 30 minuuttia. Tällä kertaa ei menty ollenkaan keskustaan vaan suunnattiin suoraan Solnaan, jossa on Mall of Scandinavia.    

Ostoskeskuksen näkee jo junasta juuri ennen Solnan asemaa. Se on niin älyttömän iso, ettei sitä voi olla huomaamatta. Me oltiin siellä niin hyvissä ajoin ennen vaatekauppojen aukeamista, että käytiin aamiaisella Espresso Housessa ja kierreltiin ICA:ssa ja Hemköpissä, jotka on siis tavallisia ruokakauppoja. Kaikki kaupat aukesivat klo 10, jolloin mentiin ekana Åhlensille. Maaliskuisella Ruotsin risteilyllä äitini Åhlensilta ostamaan takkiin oli jäänyt hälytin, joka me saatiin vasta nyt pois. Suomessa on erilaiset hälytinsysteemit eikä sitä saatu avattua täällä. Jäätiin kiertelemään Åhlensille, josta olisin voinut tyhjentää koko sisustusosaston. Åhlens on yksi suosikeistani.  

 
Mall of Scandinavia on niin iso, että oltiin vähän väliä väärässä paikassa etsiessämme jotain tiettyä kauppaa. Uloskäyntejä on joka suunnalle, kerroksia useita ja kauppoja niin paljon, ettei edes löydetty kaikkia. Mieleen jäi Kiko Milano, Molo, Lagerhaus, River Island ja Bikbok. Aleja oli vielä paljon ja tehtiin hyviä löytöjä. Ostoskeskus on todella näyttävä: marmoria ja lasia joka puolella, jättimäinen suihkulähde pääsisäänkäynnillä, isoja peilejä ja kaikki wc:tä myöten modernisoitua.

En malta odottaa, että pääsen Tukholmaan uudelleen. Ensi kerralla haluaisin kuitenkin käydä myös keskustassa. Jäin vähän kaipaamaan sitä Ruotsissa olemisen fiilistä, nyt kun vietettiin vain koko päivä sisällä kauppakeskuksessa. Kävelyä keskustassa, Sephora ja parempi Lindex. Lindexin lisäksi myös Lagerhaus ja Åhlens ovat isompia keskustassa kuin Mallissa.       

 

Mall of Scandinavia täytti kaikki odotukset ja päivä oli kaiken kaikkiaan ihana. Seuraavaksi voisin näyttää mitä ostin sieltä? 

Oletteko käyneet 
Mall of Scandinaviassa? 

2 kommenttia:

 1. Kun asuin vielä Ruotsissa, kävin Mall of Scandinaviassa useita kertoja sen avaamisen jälkeen! Eka mielikuva oli se, että "apua tää on iso", ja niinhän se on. Ja vaikka se on niin iso, avajaisten jälkeenkin siellä oli vielä seuraavina viikkoina ihan tajuttomasti porukkaa... Luulis, että niin isoon paikkaan sellanen ihmismäärä jotenki sulautuis nätisti, mut sitä jengiä oli joka puolella turhautumiseen asti. Sit myöhemmin talvella ja keväällä siel oli jo ihan siedettävää käydä, ja tykkään kyllä kovasti siitä! Se on ihan hauskaa, kun siellä on muutamia kauppoja, mitä ei keskustasta löydy, mut sit huono puoli on toi sunkin mainitsema kauppojen pienyys... Lagerhaus on siellä ihan mini verrattuna keskustaan, kuten moni muukin kauppa. Mut hyvää tietty se, että niitä kauppoja silti on siellä! Ikävä Ruotsia ja Tukholmaa ♥ Pari kuukautta nyt asuttu Suomessa, ja voisin jo taas pakkaa tavarani ja muuttaa takas.

  Ja joo, innolla ootan mitä ostit sieltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla sun kokemuksia! Oli hassua, kun me oltiin siellä tosiaan jo niin aikaisin ettei juuri ollut muita kuin me ja pari rakennusmiestä hakemassa evästä. Mentiin heti kauppojen auettua Åhlensille ja sieltä poistuessamme oli joka paikassa yhtäkkiä ihmisiä. Sinä päivänä oli yllättävän paljon porukkaa, vaikka se oli tavallinen arkipäivä :D Hyvin mahtui kuitenkin liikkumaan eikä ollut mitään superjonoja kaupoissa.

   Odottelen milloin Kiko Milano tulisi Suomeen. Ruotsi on aina ekana! Jaan niin tuon tunteen: mä voisin myös pakata ja lähteä vaikka samantien jos vaan mies suostuisi ja sieltä löytyisi töitä! Miksi muutitte takaisin?

   Esittelen ostokset pian! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3