Sivut

perjantai 11. marraskuuta 2016

Theon oma juhlapäivä

Me vietettiin eilen Theon nimipäivää. Oikea päivä oli keskiviikkona, mutta olin silloin iltavuorossa. Theo odotti nimipäiväänsä kovasti ja olikin yhtä hymyä tullessaan kotiin dagispäivän jälkeen. Olin tehnyt joulutorttuja, Marianne-rouheella päällystettyjä suklaapalloja ja pipareita, jotka koristelin. Theon pipareissa oli T tai Theo. Pojat tunnistavat jo nimensä tekstistä ja tavaavat kirjaimia, joten omat nimipiparit oli iso juttu. Yleensä kaupassa käydessäkin vähän väliä huutavat, että "katso: Jimin kirjain J, T  Theo, E on Emilie" jne. Kodin ykkösessä käydessä piti jäädä hetkeksi tavaamaan ja miettimään tuttujen nimiä, kun siinä ei ollut kummankaan pojan etukirjainta...


Theo sai muutaman lahjan, joilla he leikkivät Jimin kanssa yhdessä koko illan. Vieraina oli tädit, setä, mummi ja vaari, mummo ja pappa ja Helmi-koira. Pitkästä aikaa oli kokonainen päivä ilman uhmaa ja illalla nukkumaan mennessään Theo sanoi, että oli tosi kivat "kalas" eli juhlat.

Nimipäivien viettäminen on kiva tapa antaa Jimille ja Theolle omat juhlapäivät, koska syntymäpäivä on yhteinen. Theosta näki eilen selvästi miten paljon hän nautti saamastaan huomiosta. Meidän perheessä nimipäivät on aina muistettu ja on saanut pienen lahjan, mutta Jessen perheessä oltiin ihmeissään, kun ensimmäisen kerran laitoin kutsun Jessen nimipäiväkahveille meidän parisuhteen alkuaikoina. Niin ne tavat eroaa.

Huomioitteko te nimipäiviä?       

6 kommenttia:

 1. Oi ihanat pienet juhlat :) Meillä on lapsuuden kodissa myös aina huomioitu nimipäivät jotenkin ja se on minusta mukava tapa. Olen miettinyt juurikin kaksosten suhteen tuota, että josko juhlittaisiin tyttöjen nimipäiviä syntymäpäivien lisäksi, niin saisivat omat juhlat :) Toisella vaan sattuu hölmösti nimipäivä muutama päivä synttäreiden jälkeen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta oli nähdä miten iloinen Theo oli juhlistaan :) Nimipäivien muistaminen on kyllä kiva tapa ja oli ihan luontevaa jatkaa lapsuudenkodin perinnettä omien lasten kanssa. Kaksosten kanssa erityisesti on tuntunut tärkeältä, että saavat myös "omat päivänsä" :)

   Poista
 2. Meillä on kanssa aina juhlittu nimipäivää ja annettu pieniä lahjoja ja syöty kakkua. Poikaystävän perheessä nimipäiviä taas ei ole ikinä juhlittu mitenkään. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta! :) Hah, sama siis kuin meillä ;)

   Poista
 3. Meillä on kotona aina ollut tapana hieman juhlia myös nimipäiviä ja myös mieheni perheessä.

  Meillä on nimpparikakku ja jokin pieni lahja oli sitten vanhempien tai lapsen nimpparit. Isovanhemmat ja siskoni perheineen tulevat yleensä meille pojan nimppareita juhlimaan (ja me tietysti käydään siskoni lasten luona).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi ihanalta! :) Vähän jotain spesiaalia elämään synttäreiden lisäksi.

   Poista

Kiitos kommentista! <3