Sivut

torstai 27. huhtikuuta 2017

Tukiverkoston merkitys

Yhteistyössä sitly.fi

Jimi ja Theo olivat viime lauantaina yökylässä mummilassa. Olemme onnekkaita siinä, että meillä on niin paljon välittäviä ihmisiä meidän ympärillämme ja pojilla on läheiset välit kaikkiin isovanhempiinsa. Asumme niin lähekkäin, että näemme viikottain ja esimerkiksi puistoreissun päätteeksi on helppo kipaista kylään. Saamme apua aina, kun sitä tarvitsemme ja jo pelkkä tieto siitä auttaa vaikeammissa hetkissä. Olemme kokeneet paljon Theon ja Jimin keskosuuden, sairastelukierteiden, refluksin ja allergioiden takia, mutta yhdessä läheisten kanssa ollaan kaikesta selvitty. 

Jimi ja Theo ovat yökylässä vaihtelevasti noin kerran kuussa tai kahdessa, jolloin meillä on menoa ystävien kanssa tai vietämme treffi-illan ja keskitymme toisiimme. On ihanaa, kun tietää poikien nauttivan ajastaan isovanhempien luona eikä meidän tarvitse stressata siitä lainkaan. Olemme onnekkaita siinä, että pojilla on ihania kummeja, jotka ovat mukana heidän elämässään. Kummien lisäksi on meidän ystäviä, jotka ovat Theolle ja Jimille tärkeitä ja joita me nähdään säännöllisesti. Se on mielestäni suuri rikkaus, että lapsillani on paljon heistä välittäviä ihmisiä ympärillään. 


Tiedän, että kaikilla tilanne ei ole tällainen. Kaikilla ei ole sitä tukiverkostoa, joka tarvittaessa auttaa lastenhoidossa ja antaa vanhemmalle mahdollisuuden hengähtää. Minuun otettiin yhteyttä sitly.fi -palvelusta, joka on oman lähialueen lastenhoitajia ja lapsiperheitä yhdistävä sivusto. Suomessa palvelu on aloitettu loppuvuodesta 2015, mutta monessa maassa se on toiminut jo useamman vuoden ajan. Toiminnan ideana on, että lastenhoitajat voivat löytää lähialueeltaan itselleen mielekästä työtä ja lapsiperheet vastaavasti omiin tarpeisiinsa sopivan lastenhoitajan tai tutustua alueensa muihin lapsiperheisiin! Sivusto on kätevä ja rekisteröityminen palvelunkäyttäjäksi helppoa. Pidän erityisesti siitä, että palvelun avulla pääsee tutustumaan oman lähialueen ihmisiin, joilla kaikilla on sama intressi. Oletteko kuulleet sitly.fi -palvelusta?   
 
Saatteko te lastenhoitoapua?

2 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä ihana kun on hyvä tukiverkosto ja halukkaita auttamaan! Meillä on yhdet isovanhemmat lähellä ja kyllä he toki jonkin verran auttavat. Mutta yökylään he eivät koskaan poikaa pyydä ja pariin kertaan ollaan saatu niin turhautunut vastaanotto kun on apua kysytty, että kynnys pyytää on aika korkea. Se tuntuu välillä surulliselta, vaikka eihän heillä mitään velvollisuutta ole meidän lasta hoitaa. Ehkä jossain vaiheessa voisi ajatella ulkopuolista hoitoapua kun poikakin alkaa olla jo isompi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ollaan siitä kyllä todella kiitollisia! :) Kiva, että olette tekemisissä ja saatte jonkin verran edes apua! Ymmärrän kyllä, ettei ole kiva kysyäkään apua jos siihen suhtaudutaan ikävästi toisessa päässä... Kiitos kommentista ja hauskaa vappua! :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3