Sivut

maanantai 10. huhtikuuta 2017

Palmusunnuntain tunnelmia

Eilen oli todella ihana ja ikimuistoinen päivä monestakin syystä. Oli yhteinen vapaapäivä, herättiin kaikessa rauhassa, oltiin pitkään yökkärit päällä ja juotiin Jessen kanssa aamukahvit yhdessä. Yleensä viikonloppuisin kiirehdin aamusta töihin, jolloin juon kahvini samalla meikaten. Nyt niillä pienillä asioilla tuntui olevan iso merkitys hyvän päivän syntymisessä, kuten esimerkiksi se aamukahvi. Päivän kohokohtia olivat meidän ystäväpariskunnan tyttären 1-vuotissynttärit ja tietysti virpominen.


Koristeltiin iso kasa pajunoksia ja poikien mentaliteetti taisi olla: mitä enemmän, sitä parempi. Löysin laatikosta kauniinvärisiä höyheniä, jotka ostin joskus Lagerhausista Tukholmasta. Muita koristeita oli piipunrassit, pienet pääsiäismunat, kreppipaperi ja klipsillä kiinnitettävät pikkutiput. Theo teki oksia kanssani oikein antaumuksella, mutta Jimi malttoi keskittyä hommaan vain muutaman oksan verran. Puolenpäivän aikaan koitti viimein se hetki, jolloin meidän ovesta astui ulos tiikeri- ja susiasuihin pukeutuneet suloiset pojat. Pojat saivat itse valita, mitä halusivat olla ja he valitsivat tällä kertaa näin. Viime vuonna he olivat pupuja. Käytiin virpomassa muutamalle meidän naapurille, jonka jälkeen lähdettiin kohti synttäreitä.  

Synttäreiden jälkeen mentiin ensin mummolaan virpomaan ja syömään, jonka jälkeen jatkettiin virpomista mummilaan, jonne jäätiin kahville. Pojat saivat virpomispalkakseen pääsiäiskarkkeja, suklaamunia, tikkarit ja lelut. Kindereistä he ottivat itse lelut, mutta antoivat suklaan pois. En löytänyt mistään (tänäkään vuonna) maidottomia suklaamunia, mikä on vähän harmi Theon ja Jimin kannalta. Theo avasi suullaan Kinderin yllätyslelun muovimunan ja ihmettelin hetken, mistä tulenpunainen ihottuma suunympärillä johtuu, kunnes tajusin syyn. Muovimunan päällä oli ollut siihen jäänyttä suklaata, jota Theo oli saanut vähän suuhunsa avatessaan munaa... 


Illalla kotiuduttiin tuliaiskassien kanssa, sillä vanhempani olivat viikonloppuna Tukholmassa. Mm. Jimin ja Theon pääsiäisyllätyskassit ovat sieltä. Päivä oli selvästi tärkeä Theolle ja Jimille ja vaikka he eivät paljoa uskaltaneet sanoa päivän ensimmäisillä virpomiskerroilla, olivat he kaikkien kavereita loppuillasta ja höpöttivät vaikka mitä. Ikimuistoinen ja ihana sunnuntai kaikenkaikkiaan! Onneksi otin paljon kuvia, jotta voidaan muistella tätä päivää myöhemminkin.   


Miten teillä 
vietettiin palmusunnuntaita?

8 kommenttia:

 1. Fazerin Mignon-munat ovat maidottomia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, sitä en ollut edes tarkistanut, koska ajattelin että siinä jos jossain on maitoa :D Mahtavaa!

   Poista
 2. Dammenberg-merkillä on myös maidoton pääsiäismuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, näitähän on näköjään vaikka mitä, en selkeästi ole katsonut tarpeeksi monesta paikkaa :)

   Poista
 3. Voi tuo maidottomuus tuo kyllä haasteensa juuri tollasissa päivissä. Ihanat eläinhahmot oli liikenteessä. Meillä kävi virpojia, muuten päivä meni Nosh-kutsujen pyörteisssä. :)
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, onneksi pojat tuntuvat ymmärtävän minkä takia eivät saa tiettyjä juttuja syödä :) Hitsi olen kuullut paljon Noshista, mutten ole vielä päässyt osallistumaan kutsuille. Tuntuu olevan suosittu :) Sun Instagramissa olen nähnyt ihania Noshin vaatteita - ja ne kuosit, vau! :)

   Poista
 4. Ruohonjuuressa on/oli maidottomia suklaa munia myös ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, ei tullutkaan mieleen käydä siellä katsomassa! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3