Sivut

tiistai 10. lokakuuta 2017

Väsymys ja ajanpuute

Olen miettinyt viikon verran mistä kirjoittaa. Toisaalta haluaisin kirjoittaa toivotuista aiheista, mutta vielä ei ole tullut saumaa ottaa niihin tarvittavaa aikaa, koska aihepostauksiin käytän huomattavasti enemmän aikaa kuin esim. arkisiin kuulumisjuttuihin. Ajanpuute, väsymys ja ärsytys työn iltapainotteisuutta kohtaan tuntuu vaivaavan, mutta siihen liittyy varmasti ulkona vallitseva harmaus ja aikaisin pimenevät illat. Yleensä rakastan syksyä, villasukkia ja kynttilöitä, mutta nyt kaipaisin enemmän valoa ja aurinkoa. Olen jatkuvasti väsynyt, vaikka nukun yleensä 8-9 tuntia yössä heräämättä. 


Tunne ajanpuutteesta johtuu varmasti iltavuoroista, koska olen nyt tullut siihen tulokseen, ettei iltatyö sovi minulle. Olen jo pitkään kriiseillyt iltavuorojen ja perhe-elämän yhdistämisen kanssa, mutta nyt kriiseilen myös omista henkilökohtaisista syistä. Olen energisin heti aamusta ja haluan hoitaa "vaaditut" asiat alta pois, jotta voin sen jälkeen olla rauhassa ja rentoutua loppupäivän. En yhtään tykkää siitä, että koko aamupäivän joutuu odottamaan töihinmenoa. Väistämättä se on takaraivossa, vaikka kuinka yrittäisi nauttia vapaasta aamusta. Ennen töitä teen ruoan valmiiksi ja tilanteen mukaan pesen pyykkiä tai teen muita kotitöitä. Iltavuoron jälkeen nukutetaan pojat, laitetaan pyykit kuivumaan tms. pakollista, jolloin kello lähenee jo kymmentä. Illalle kaipaisin hengähdyshetkeä, mutta tässä nykytilanteessa se tarkoittaa sitä, että se on kaikki pois yöunistani. Eilen olisin halunnut päivittää blogia, mutta priorisoin ja menin nukkumaan. Tuntuu, etten saa mitään aikaan tässä rytmissä. Joku toivoo lottovoittoa, minä kasista neljään -työtä. 

Ehkä se tästä lähtee taas rullaamaan. Kuvissa ihanat supersankarini,  joista saa voimaa jaksaa. 

 Vaikuttaako harmaus teihinkin?     

11 kommenttia:

 1. Oletko raskaana? :-)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä!
  Itseänikin vaivaa tällä hetkellä syysväsymys ja etenkin iltaisin. Kai se tästä taas..

  Mikä on työnhakutilanteesi tällä hetkellä? Oletko etsimässä oman alan töitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, eiköhän se tästä! :) Haen oman alan töitä jatkuvasti, mutta sosiaalialalla päivätyö kriteerinä rajaa valitettavan paljon paikkoja pois...

   Poista
 3. Instagramin mukaan jaksat kuitenkin bilettää ym. viikonloppuisin, mutta perhe-elämälle ei meinaa löytyä aikaa? Iltatyöllä ja viikonloppumenoilla lastenhoito taitaa jäädä isälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpas inhottava. Kyllä ystävät ja oma irtiotto arjestakin on äideille ja iseille tärkeätä. Ihan kuin tämä elämän normaali asia olisi syy mihin pitää takertua ja yrittää toista tällä syyllistää. Mahdollisesti taidat olla katkera oman ajan puutteesta.

   Poista
  2. Kyllä, Instagramin mukaan viihdyn paljon myös kotona, puistoilen lasten kanssa ja käydään koko perheen voimin kylässä meille tärkeiden ihmisten luona :) Olen kyllä todella kiitollinen ja onnellinen miehestäni, joka on mahtava ja osallistuva isä ja usein patistaakin minua näkemään enemmän ystäviäni :)

   Poista
 4. Olin aikoinaan vuorotyössä ja inhosin iltavuoroja. Koko aamu oli just sitä odottamista, että kohta taas töihin ja tuntui, ettei saanut mitään aikaan eikä osannut nauttia siitä vapaasta aamusta. Nyt työt alkaa aamulla ja sopii minulle paljon paremmin.

  Toivottavasti pääset 8-16 työhön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just näin! Ihanaa, etten ole ainoa iltavuorojen vihaaja :D
   Kiva, että sait mieluisammat työajat :) Josko niin kävisi omallekin kohdalle jossain vaiheessa.

   Poista
 5. Huh, tää syksy on ollut kyllä jotenkin erityisen vaikea, samaistun! Meillä kestää iltavuorokin jo kymmeneen ja usein siitä mennään vartin yli seitsemään takasin. Pää ei sammu yöksi ja jatkuvasti väsyttää. Tsemppiä, kyllä se siitä taas valaistuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh :/ Voin kuvitella, ettei siinä paljoa lepoa tule. Kiitos tsempeistä, kyllä tämä tästä :) Kivaa syksyä! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3