Sivut

tiistai 20. helmikuuta 2018

Mitä hankkia vauvalle?

Vaunut, sänky, sitteri, turvakaukalo, lämpöpussi sekä kaukaloon että vaunuihin ja Newborn Set Stokken tuoliin. Siinä mitä ensimmäisenä tulee mieleen ja mitä me ollaan eniten googlattu.

Meiltä löytyy mm. huppupyyhkeitä, pinnasängyn lakanoita, amme, Stokken Tripp Trapp -tuoli, nenäfriida, keittosuolatippoja, kynsisakset, joitain harsoja ja vaatteita Theon ja Jimin jäljiltä. Olen ostanut tähän mennessä jonkin verran vaatteita ja muutamat kengät. Kaikki isommat tarvikkeet on hankittava ja olen googlannut eri merkkejä ja ostopaikkoja ja lukenut käyttökokemuksia ja kahlannut blogeja läpi vinkkien toivossa. Tunnen olevani ensikertalainen mitä kaikkiin vauvan tarvikkeisiin tulee. Mitä kannattaa hankkia ennen vauvan syntymää ja minkä kanssa voi vielä odottaa? Kaksosille meille oli tuplana lähes kaikki ja sittereitä oli yhdessä vaiheessa yhteensä viisi erilaisilla toiminnoilla eikä niistä ollut yksikään turha. Viime raskaudessa en päässyt tekemään tarvikehankintoja niin varhaisen vuodelevon takia, joten nyt haluan ehdottomasti päästä lastentarvikeliikkeisiin hypistelemään ja etsimään meille parhaita vaihtoehtoja. Olen selannut tori.fi säännöllisesti, koska käytettynäkin saa todella hyväkuntoista tavaraa ja siinä säästää samalla.    


Mitä olemme ajatelleet? Vaunuiksi Bugaboo Buffalot, sitteriksi Baby Björn ja turvakaukaloon ehdottomasti telakka sekä adapterit, joilla kaukalon saa helposti napsautettua kiinni vaunuihin. Nukkumisen suhteen ei olla tultu vielä mihinkään tulokseen. Hankimmeko pinnasängyn, mikä tulee viereeni "sivuvaunuksi" vai nukkuuko vauva alkuun kehdossa? (esim. Petite Cherien Mooseskori on ihana) Kannattaako alakertaan hankkia joku nukkumispesä vauvalle? Onko vuokrattavasta Vaavi-sängystä iloa vai toimisiko esimerkiksi Mooseskori sekä ylhäällä että alhaalla, koska sitä voi helposti kantaa? En uskalla jättää vauvaa nukkumaan yksin sohvalle esim.tehdessäni ruokaa jos pojat ovat kotona.  

Kuuntelen mielelläni vinkkejä, mikä teillä toimi ja mikä ei? Mitä suosittelette ehdottomasti?

ps. Jos teillä on joku yllämainituista ennen heinäkuuta myytävänä Uudellamaalla tai Länsi-Suomessa, etenkin Bugaboot tai BB-sitteri niin laittakaa meiliä mamalovesyoutwo@hotmail.com tai kommenttia alle, olen ehdottomasti kiinnostunut!   

12 kommenttia:

 1. Moikka! Täällä samoja pohdintoja ja itseasiassa tänään myös kirjoittelin vauvatarvikkeista blogiin. Olen myös pohtinut vaavisänkyä tälle meidän tulokkaalle ja paljon olen kuullut siitä kehuja. Meillä muuten isot hankinnat jo löytyy esikoisen jäljiltä, mutta kaikenlaista pientä tarvitaan! ☺️ Hyviä vointeja sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää! :) Kiva, että ne isoimmat tarvikkeet jo löytyy niin ei tarvitse niiden hankkimisesta huolehtia. Kaikkea pientä on kyllä kiva ostella ja fiilistellä :) Kiitos samoin ja hyvää viikonloppua! :)

   Poista
 2. Ihanalta valmistautumishypistelyltä kuulostaa :) Baby björnille iso peukku, meillä kolmannella käytössä ja kaikki tykänneet ottaa siinä vauhteja. Kolmannelle ostettiin myös adaptereilla rattaisiin yhteensopiva kaukalo ja on kyllä helpottava, kun ei tarvitse kaikkien kolmen kanssa säätää samaan aikaan vöitä yms ;) Meillä oli pinnasänky jo laitettuna,mutta purettiin se pois, kun ei ollutkaan käyttöä. Parhaimmaksi ratkaisuksi meillä on osoittautunut ihan vaunut eteisessä, ne on kuitenkin sen verran korkealla, ettei heti pääsee isoveljet räpeltämään ja muutenkin tuntuu, että nyt nukkuu vaan ulkona päikkäreitä. Sisällä pieniä unia lähinnä sylissä. Yöt on siis vieressä. Niin ja tuossa sitterissäkin on joskus pieniä päikkäreitä ottanut, kun siihen keinutteluun saattanut nukahtaa. Sitteri on välillä nimenomaan isoveljien takia pöydällä, niin pystyy laittamaan ruokaa ja samalla pitämään vauvan turvallisesti pois poikien leikeistä :) Toiset sitten taas sanoo, että kantoreppu on ihan parasta, mutta jotenkin meillä ei se oo tullut käyttöön, vaikka kaapista löytyykin :D
  Onnea loppuodotukseen <3
  Jenny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä kommentista Jenny! :) Meilläkin rattaat tulee olemaan eteisessä säilytyksessä, joten varmasti sielläkin pystyy pitämään "turvassa" :) Kantoreppu on mielenkiintoinen, meillä ei toiminut kaksosten kanssa, mutta tästä seuraavastahan ei koskaan tiedä!

   Ihanaa kevään alkua! :)

   Poista
 3. Ihanan samaistuttavaa toi, että sitten kun on mahdollisuus, niin toisella kertaa haluaa hypistellä kaiken ja fiilistellä vauvahankinnat. Meillä päädyttiin nukkumisen suhteen tällä kertaa meidän vuoteen vierelle rakennettuun pinnasänkyyn sekä unipesä on tulossa päiväunien ajaksi. Meillä on emmaljungan citycrosseissa kannettava quadrolift, joten sitäkin voi varmaan hyödyntää, jos tarvii "liikkuvan pedin". :)

  Mun blogissa on sulle haaste, jos ehdit napata kopin. :) https://viivyvierellain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon olenkin saanut inspiraatiota sulta, mitä tulee vauvahankintoihin ja oikeastaan koko odotusaikaan :) Niin jännää, että teillä on siellä kohta jo vauva nukkumassa unipesässään! <3 Kiitos haasteesta ja aurinkoisia päiviä sinne :)

   Poista
 4. Ihanaa tuo valmistelu ja miettiminen, täällä sama menossa! Esikoisen jälkeen ehdin kaiken melkein hävittää niin uusiksi nyt kaikki!
  Meillä ajatuksena päiväunia vietellä babynestissä, ja alkuun ainakin laittaa sivuvaunu pinnis - sitten kun vähän kasvaa saa jos haluaa nukkua perhepedissä, kuten esikkokin on.

  Vaunut meillä on mietinnässä parhaillaan, tekisi kauheasti mieli kokeilla Oran vaunuja tälle kakkoselle, nyt esikon kanssa menin perus emmaljungilla "kun kaikki muutkin":... :D

  Vaatteita oon hamstrannut aika paljon jo kaappiin...

  Ihanaa loppuodotusta ja tsemppiä tarvike hankintoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa samalta kuin täällä. Toisaalta kiva fiilistellä, pohtia ja ostaa se mitä nyt kokee tarvitsevansa, mutta on tässä kyllä aika paljon hommaa ja muistettavaa :D En tiedä milloin ja mistä aloittaa!

   Oralla on nyt ihania värejä vaunuissaan ja olen kuullut niistä muutenkin hyvää :) Päätin jo kauan ennen raskautta, että jos vielä tulee vauva niin vaunut on Bugaboot ja päätös pitää, heh!

   Kiitos samoin sinne ja ihania pakkaspäiviä! :)

   Poista
 5. Saako kysyä hoidatteko seurannat julkisella puolella, neuvolat yms? Sen takia kyselen kun kuulostaa siltä että ottaa tosissaan, ei vaan meidän kaupungissa oikein..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoidetaan kaikki julkisella puolella. Pakko myöntää, että olen itsekin hieman yllättynyt siitä, miten hyvin raskautta seurataan ja miten paljon tukea olen saanut sekä neuvolasta että äitiyspolilta. Sitähän sanottiin kyllä jo raskauden suunnittelukäynnillä, että kontrolleja tulee olemaan, mutta olen kuitenkin yllättynyt ja kiitollinen saamastani hyvästä seurannasta. Ei ole kertaakaan tullut sellainen olo, ettei joku ottaisi tosissaan tai pitäisi vaatia tarkastusta jne.

   Harmi, ettei kaikkialla ole sen suhteen asiat yhtä hyvin...

   Poista
 6. Unipesä on loistava, tämä toinen nukkui sellaisessa 7kk ennen kuin alkoi kääntyä mahalleen ja hautasi naamaansa pesänreunaan, niin että se piti ottaa pois. Mutta minä en ostanut mitään kallista pesää, vaan käärin kaksi fleecehuopaa rullalle ja käärin rullan vielä lakanan sisään. Sitten pyöräytin tuon pötkylän vauvan ympärille, ja siinä oli niin hyvät ja rauhalliset unet monta kuukautta, ettei paremmasta väliä. Sen jälkeen onkin ollut sitten levotonta, kun ei ole turvapesää ympärillä...

  Kaukalopussissakin mentiin säästölinjalla. Esikoisen äitiyspakkauksen mukana tulleesta makuupussista sai aivan loistavan kaukalopussin, kun teki vain vöille reiät pussin selkäpuolelle. Olen yllättynyt miten niin ohut pussi on ollut kuitenkin niin lämmin. Pelkillä sisävaatteilla mennyt paitsi ihan kovimmilla pakkasilla. Unipesälle ja kaukalopussille suositukset täältä. Molemmat voi hankkia myös hienoina valmistuotteina, mutta vinkkinä vain, että nämä molemmat sai myös hintaan 0e :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Tuosta tulikin mieleen, että poikien vauva-aikana tehtiin unipesä itse, juurikin samalla konstilla ja hyvin toimi silloin! :) Nyt kyllä hieman houkuttaa hankkia ihan "oikea" unipesä, helppo sitten siirtää yläkerrasta alas ja muutenkin liikutella eikä pojille tule houkutuksia purkaa pesää.

   Katsotaan mihin päädytään! Mukavaa kevään alkua sinne! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3