Sivut

torstai 15. helmikuuta 2018

Raskausviikko 20 - neuvolalääkärikäynti

Viikko: 19+4

Painonnousu:  +7kg

Muuta: Vauvan liikkeet tuntuu nyt päivittäin selvästi ja sykähdyttää joka kerta. Himoitsen mansikoita, isoja kotimaisia tomaatteja ja avokadosushia. Ollaan tehty listaa tarvittavista vauvahankinnoista ja pohdittu meille parhaita vaihtoehtoja.

"Fun fact": Painan nyt saman verran kuin ensimmäisellä neuvolakäynnillä raskausviikolla 9. Siis miettikää! Huh, miten silloin olikin turvotusta ja paino noussut epäterveellisestä syömisestä! Kärsin niin voimakkaasta pahoinvoinnista, että ruokavalioni koostui pitkään siitä, mitä pystyin syömään eli mehujäistä ja paahtoleivästä.   

"And then I met you." Neuvolakorttikotelo saatu LuKLabel. 


Kävin tiistaina neuvolalääkärillä. Kaikki arvot oli hyvät ja vointini onkin ollut todella hyvä ja energinen. Juteltiin edellisestä raskaudesta ja siihen liittyneistä komplikaatioista. Näillä viikoilla jouduin kaksosraskaudessa ihan yllättäen täysvuodelepoon, joten nyt olen jokaisesta hyvävointisena ja normaalin elämän parissa vietetystä päivästä erityisen kiitollinen. Lääkäri teki tutkimuksen ja totesi, ettei mitään muutoksia ole onneksi tullut. Kuunneltiin vauvan sydänäänet, mitkä oli vahvat ja tasaiset. Raskauteen liittyviä vaivoja ei erityisemmin ole. Nukun vaihtelevasti öisin, mutta kaipaan kovasti yhtäjaksoista unta. Herään edelleen öisin ilman syytä, jolloin unimäärä ei tunnu riittävän, koska en saa syvää unta riittävästi.

Ihan mahtavaa, että olen päässyt puoliväliin ongelmitta! Ensi viikolla on rakenneultra ja samalla erikoislääkäri tekee perustutkimukset ja sovitaan jatkon kontrollikäynneistä.

6 kommenttia:

  1. Hyvä, kun kaikki on kunnossa. Ja valloittava vauvamaha

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva, kun kirjoitat noin yksityiskohtaisesti, miten olette seuranneet raskautta jne. Itselläni ei käynyt yhtä onnekkaasti viime raskaudessa, vaan keskenmeno tuli melkein puolivälissä vuodelevosta huolimatta. Mietityttää kovasti, onkohan minulla kohdunkaulan heikkoutta ja uusi raskaus pelottaa niin paljon ettei ole järkeä :/ Jos joskus uskallan vielä yrittää niin voisin katsoa blogistasi miten te hoiditte seurannat yms. :) Toivon sydämeni pohjasta, että kaikki menee hyvin teillä, ja varmasti meneekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, olen todella pahoillani! <3

      Ymmärrän täysin pelkosi uutta raskautta kohtaan. Suosittelen ehdottomasti, että käyt juttelemassa peloistasi jonkun kanssa ellet ole jo käynyt. Meitä se auttoi todella paljon, kun käytiin ns.raskauden suunnittelukäynnillä. Siellä kuultiin mm miten uutta raskautta seurataan jne. Me pelättiin myös, että kyseessä oli kohdunkaulan heikkous, mutta onneksi siitä ei ollut kyse. Siinä tilanteessa olisi tukilanka laitettu jo rv 12 tienoilla tukemaan kohdunkaulaa eli keinoja mahdollisen heikkouden tukemiseen on! Itseäni on nyt auttanut tiheät seurannat ja kaikki tapaamani kätilöt ja lääkärit ovat ottaneet mahdolliset huoleni ja tuntemukseni todesta.

      Toivottavasti saat vielä kokea raskauden ja kaikki menee hyvin <3

      Poista
  3. Oliko sinulla ensimmäisessä raskaudessa verenvuotoa tms oireita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut. Kohdunkaulan lyhentyminen normaalin mittaisesta lähes olemattomaksi todettiin tavallisella kontrollikäynnillä eli se oli lyhentynyt 2 viikon aikana oireetta. Verenvuotoa ei ollut missään vaiheessa, rv 23 alkoi epämukavat supistukset ja paineentunne alapäässä. Ne sai lähtemään sairaalaan, jonne jäinkin sitten loppuraskaudeksi.

      Poista

Kiitos kommentista! <3