Sivut

sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Raskausviikko 21 - supistuksia ja herkkyyttä

Viikko: 21+0

Painonnousu:  En ole käynyt vaa'alla viime neuvolakäynnin jälkeen.

Mieliteot: Parasta on Arlan mansikkaviili, mansikat, kaikki mansikanmakuiset jutut, kylmä kuorittu kurkku, tomaatit, mandariini, kiivi ja vesimeloni. Mieliteot on sitä luokkaa, että maailma tuntuu romahtavan jos esim. mansikkaviili on loppu. Sitä on saatava!    


Muuta: Viime viikon lopulla aloin saada supistuksia ja olo tuntui muutenkin epämukavalta. Kävin tarkastuksessa ja lepäsin kotona vajaan viikon verran. Lepo auttoi ja supistukset onneksi rauhoittui. Edelleen supistaa joitain kertoja päivässä, mutta ne menee nopeasti ohi ja tulee selkeästi vain rasituksen yhteydessä, esim. painavien kassien kantaminen tai poikien vetäminen pulkassa. Nyt välttelen sellaisia asioita, mitkä aiheuttaa supistuksia. Olen huomannut, että kädet ja jalat puutuu herkemmin kuin ennen. Erityisesti yöllä saatan herätä siihen, että käsiä pistelee ja aamuisin oikean käden sormien palautumista pitää odottaa hetki.  

"Fun fact": Nyt olen niillä viikoilla, jolloin viimeksi jouduin vuodelepoon. Olen huomannut ajattelevani ihan hassusti. Käveleminen, ulkoilu, poikien nukuttaminen ja ihan vaan kotona vapaasti oleminen; kaikki tavalliset, jokapäiväiset asiat tuntuu erityisen merkityksellisiltä. Olen myös tavallista herkempi ja se näkyy etenkin olemisessani Theon ja Jimin kanssa. Saatan esimerkiksi seistä lastenhuoneessa (joka ilta...) vartin katsellen nukkuvia poikia ja imien sitä hetkeä itseeni. Ajattelen vain miten onnekas olen.  


Tunsin eilen ensimmäistä kertaa vauvan liikkeitä vatsan päältä. Se oli oikeastaan sattumaa, koska käteni sattui olemaan just oikeassa kohdassa oikeaan aikaan. Vauva "häviää" heti jos liikkeitä yrittämällä yrittää tuntea. Jesse odottaa innolla, että saa tuntea potkuja. Aika on mennyt todella nopeasti, ihan hullua että raskaus on jo yli puolenvälin! Sen suhteen on ristiriitaiset fiilikset. Nautin jokaisesta sekunnista, mutta silti odotan, että mitä pitemmällä ollaan, sitä paremmat ovat vauvan selviytymismahdollisuudet. Muistutan itseäni päivittäin keskittymään hetkeen ja nauttimaan tästä ikimuistoisesta ajasta.

Millainen raskauden puoliväli teillä on ollut? 
Erityisiä oireita?

2 kommenttia:

 1. Kiva lukea näitä raskausaiheisia postauksia! :) Meillä odotetaan esikoista syntyväksi 9.4. eli viikkoja tällä hetkellä jo 33+6. Mun odotus on mennyt tosi hyvin, ei ole ollut minkäänlaisia oireita tai oloja missään vaiheessa. Olenkin ollut kiitollinen siitä, koska tiedän monia kenellä on ollut jos jonkinnäköistä vaivaa ja kolotusta jopa läpi raskauden.. Tsemppiä odotukseen! :)

  https://jasmiinah.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasmiina! :) Mahtavaa, että olet selvinnyt oireetta. Yhdyn tuohon kiitollisuuteen, niin paljon on pahojakin raskausvaivoja olemassa, mutta toistaiseksi olen selvinnyt mielestäni vähällä ja olen saanut nauttia raskausajasta (ainakin pahoinvoinnin loppumisen jälkeen;)).

   Ihanaa loppuodotusta! <3

   Poista

Kiitos kommentista! <3