Sivut

torstai 11. lokakuuta 2018

Muutama kotipäivä ja ajatuksia äitiyslomasta

Meille on tullut syysflunssa ja pojat ovat olleet kotona nyt muutaman päivän. Ellenillä oli pientä tukkoisuutta viikko sitten, mutta se meni onneksi nopeasti ohi. On ollut kiva viettää rauhallisia kotipäiviä yhdessä kaikkien lasten kanssa. Ollaan leikitty uusilla muovailuvahoilla ja rakennettu puupalikoilla.

Pojat ovat olleet tavallista väsyneempiä ja ovat viihtyneet omien leikkiensä parissa ja tehneet palapelejä yms. rauhallista. Olen käynyt vaatehuonettani läpi tulevaa kirppisprojektia varten ja suunnitellut lastenhuoneen muutosta. Ollaan hankkimassa pojille kerrossänkyä osittain heidän toiveestaan ja osittain huoneen tilan maksimoimiseksi.


On ollut ihana ulkoilla, kun kaikkialla on niin kaunista ja lämmin sää teki paluun. Ollaan tehty kävelylenkkejä poikien jaksamisen mukaan. Ellen on pitänyt hyvin rytminsä ja nukkuu useamman tunnin sekä aamupäivällä että alkuillasta. Olen viime aikoina muistellut poikien vauva-aikaa ja verrannut sitä tämänhetkiseen arkeen. Niin moni asia on eri tavalla, mutta kummallakin kerralla olen nauttinut äitiyslomalla olemisesta.

Nautin siitä, että saan olla kotona lapsen/lasten kanssa, tehdä kotitöitä ja suunnitella päivän ohjelman oman jaksamisen ja fiiliksen mukaan. Nautin ihan tavallisista, pienistä asioista. Saan energiaa esimerkiksi siitä, kun saan pesukoneen päälle ja puhtaat vaatteet viikattua kaappeihin. Aamukahvi, taustamusiikki ja kodin järjesteleminen Ellenin nukkuessa aamupäiväuniaan, se on ihan parasta. On korvaamatonta saada olla näkemässä lapsen kehitys aitiopaikalta.  

Millaisin fiiliksin 
muut on äitiyslomalla? 

2 kommenttia:

  1. Ihana kaulakoru sinulla! tuollaista vähän pitemmällä ketjulla olen etsinyt mihin saisi juurikin lasten nimet näkyviin itselle. Onko se teetetty vai mistä olet ostanut :)?

    VastaaPoista
  2. Kiitos, se on aivan ihana <3 Tilasin nimikoruni.fi, voi räätälöidä just itselle sopivan; laattojen määrä, ketjun pituus jne :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3