Sivut

lauantai 15. joulukuuta 2018

Miltä näyttää vauvamme hoitopiste?

 Aco Mini Care -tuotteet saatu


Meillä ei ole koskaan ollut erillistä hoitopöytää vauvalle, koska emme ole kokeneet tarvitsevamme sellaista. Kaksosten vauva-aikana hoitoalusta oli pesukoneen päällä ja se toimi hyvin. Nyt olemme laittaneet Ellenin hoitoalustan kylpyhuoneen tasolle, johon se sopii loistavasti. Hoitoalusta on myös siitä kätevä, että sitä voi helposti siirrellä. Nostan alustan lattialle siksi aikaa, kun aamuisin teen omat pesuni, koska Elleniä ei voi jättää tasolle yksin hetkeksikään putoamisvaaran takia.

En itse koe järkevänä hoitopöydän pitämistä makuuhuoneessa, koska useimmiten vaipanvaihdon yhteydessä tarvitaan myös juoksevaa vettä. Me ei käytetä puhdistuspyyhkeitä vaan pestään aina vedellä. Vauvan kuljettaminen makuuhuoneen hoitopöydältä vessaan ja takaisin tuntuu turhan vaivalloiselta.

Ei olla myöskään vaihdettu vauvan vaippaa öisin (tietysti vaihtaisimme jos tulisi kakka), koska se virkistää vauvaa turhaan. Tätä tosin teimme poikien kohdalla, koska heidät piti saada syömään kolmen tunnin välein eivätkä he meinanneet millään herätä. Kätevintä on ollut pystyttää vaipanvaihtopiste suoraan kylpyhuoneeseen.


Meillä on Färg&Formin pilvihoitoalusta. Alustan molemmin puolin on kaksi tähtikoria, joista löytää helposti tarvitsemansa. Toisessa korissa on vaippoja ja toisessa eniten käytössä olevat Aco Mini Care -ihonhoitotuotteet (saatu).

Käytetään säännöllisesti vauvaöljyä kylvyssä, mutta muita ihonhoitotuotteita vain tarpeen mukaan eli ei rasvailla "turhaan". Vaippaihottumaan tarkoitettu spray on ollut loistava, koska se rauhoittaa hetkessä punottavan pepun ja sitä on helppo laittaa.

Hoitopisteeltä löytyy myös vanulappuja ja vanupuikkoja, muutama harso ja Ikean minipyyhkeitä. Ikean minipyyhkeet on ihan parhaita esimerkiksi pepun tai kasvojen ja käsien kuivaamiseen. Niitä myydään 10 kpl paketeissa parilla eurolla. Meillä kulkee muutama mukana myös hoitolaukussa. Jos jostain vinkkaan niin niistä!
     
Millaisen hoitopisteen te 
olette kokeneet parhaaksi?

4 kommenttia:

 1. Vesipisteen vieressä on mun mielestä myös kätevin. Kosteuspyyhkeet kuivattaa ihoa ihan kauheasti, eikä oo sopinut säännöllisenä käytettäväksi yhdellekään meidän lapselle. Vedellä siis pestään, joten kodarin tasolla vesipisteen vieressä on ollut paras. Se on myös korkeudeltaan hyvä, kun lipastot on usein liian matalia tai korkeita.

  Tuplien aikaan oli makkarissa lipaston päällä hoitotaso ja kodarissa tason päällä. Ei käytetty lipastoa kun ehkä kahdesti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, taso on just sopivalla korkeudella ja muutenkin tosi kätevä :)

   Poista
 2. Onko teidän pesuhuoneen taso yhtä syvä kuin hoitoalusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihan, varpaiden verran menee yli. Ellenin kasvaessa käännetään hoitoalusta poikittain, jolloin koko hoitoalusta on reilusti tason päällä! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3