Sivut

tiistai 3. maaliskuuta 2020

1,5-vuotias samaan huoneeseen isoveljien kanssa? Uhka vai mahdollisuus?

Ollaan mietitty jo pidemmän aikaa mitä tehdään Ellenin nukkumisen suhteen. 

Ellen herää öisin edelleen muutaman kerran ja rauhoittuu yleensä vasta saadessaan tutin, toisinaan riittää käden laittaminen kevyesti selän päälle. Heräämiset on ns. helppoja, mutta meitä tietysti kuormittaa jatkuvat pätkäunet. Heräilyt ajoittuvat kaiken lisäksi yleensä klo 00, 03 ja 06 eli nukutaan muutaman tunnin pätkissä ne "hyvät yöt".

Hetken kestäneet kokonaiset yöt muuttuivat katkonaisiksi kuukausia sitten, kun oli sairastelua yms. Se ei siis ole suoranaisessa yhteydessä esimerkiksi päivähoidon aloittamiseen tai muuhun suureen muutokseen.

Luulen suurimman ongelman olevan se, että nukutaan samassa huoneessa Ellenin kanssa. Ollaan mietitty jos siirryttäisiin itse alakertaan, mutta se tarkoittaisi olohuoneen tilan puolittumista jos sinne tehdään ylimääräinen makuuhuone/tila sängylle. Leikkitilan vähentyminen alakerrassa ei tällä hetkellä innosta, koska lasten leikit ovat vielä pääasiassa siellä.


Toinen vaihtoehto on laittaa Ellen poikien huoneeseen. Pojat nukkuvat todella sikeästi eivätkä herää juuri mihinkään, joten Ellenin mahdollisten itkujen en usko aiheuttavan ongelmaa. Tätä vaihtoehtoa voisi ainakin kokeilla alkuun. Syksyllä koulun alkaessa halutaan antaa pojille oma rauha, joten silloin täytyy viimeistään tehdä toisenlaisia muutoksia jos Ellen päätyy nyt nukkumaan lastenhuoneessa.

Tutti voi olla osasyy heräämiseen, mutta lähdetään vieroittamaan siitä vasta sitten, kun päiväkoti ei enää ole uusi asia. Nyt tutti tuo Ellenille vielä turvaa ja rauhoittaa, joten ei haluta viedä sitä tässä vaiheessa. En ole imettänyt öisin enää moneen kuukauteen, joten senkään ei pitäisi vaikuttaa. Nukahtaminen omaan sänkyyn käy helposti.

Pitääkö tässä alkaa unikouluttaa 1,5-vuotiasta?


Vinkkejä ja kokemuksia kaivataan!

4 kommenttia:

 1. Meillä auttoi just se et laitettiin lapset samaan huoneeseen nukkumaan, eka yö oli ihan kun jostain kauhu elokuvasta. Mut sen jälkeen ei mitään ongelmia. Eli kannatan lapset samaan huoneeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Jäätiin vielä miettimään muutosta, mutta onneksi nyt yhtäkkiä yöt sujuukin hyvin! Ainakin toistaiseksi... :)

   Poista
 2. Tutti kannattaa ottaa pois.Tuskin vaikuttaa mitenkään päiväkotielämään,kun aloituksesta jo aikaa ja kertomasi mukaan hyvin sopeutunut sinne.
  Tiedäthän,että hampaiden kehityksenkin kannalta tutista tulisi luopua mahdollisimman pian,kun imemistarvetta ei enää vauvalla ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kannattaa ja tiedän toki. Se täytyy tehdä piakkoin! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3